Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    E51
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    12.026
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.026, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mobitel kao modem

Malo sam pogledao po forumu ali ono što me zanima nisam uspio pronaći.
    Naime, zanima me spajanje računala (i laptopa) na internet putem mobitela(znači on služi kao modem). Što je u specifikaciji mobitela potrebno da ima da bi se ovo postiglo(je li uvjet simbian), kakav je način spajanja uređaja, brzine surfanja, troškovi jer mi treba recimo 1 put mjesečno ili na godišnjem ovakav način spajanja sa internetom. Vidim da VIP i T-mobil nude spajanje putem USB sticka ili PC kartice ali pošto mi je namjera kupiti novi mobitel(cjenovno ne previše)ovakav način bi mi najviše odgovarao. Hvala na odgovorima.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilo koji mob sa kablom za povezivanje na PC (ili ako planiraš investirati u Bluetooth Dongle, što je praktičnije ali i ograničavajuće) će ti biti dovoljan. Brzina prijenosa podataka će ti ovisiti o podržanoj tehnologiji na mobitelu/u mreži, zagušenosti mreže i da li se nalaziš u dometu 3G odnosno standardnog GSM odašiljača.

Ako planiraš samo povremeno se spajati, razmisli o prepaid riješenjima (Vipme Broadband ili Simpa Internet) jer ne moraš plaćati mjesečnu pretplatu. Ako ćeš malo više surfat (čitaj prenosit veće količine podataka), uzmi pretplatu sa VIP Mobile Broadband ili T-Mobile Web'n'Walk.

Što se tiče spajanje vrlo je trivijalno. Ako koristiš Nokiu instaliraš PC Suite sa njihovih Web stranica i klikneš na "Connect to the Internet" u PC suiteu, upišeš APN (Access Point Name, piše ti na Web stranicama koji je) i to je to. Ako koristiš Bluetooth, trebat ćeš prije ovog koraka upariti uređaje.
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    E51
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    12.026
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na ovaj način bi zaista rijetko surfao tako da mi opcija sa prepaid riješenjima (Vipme Broadband ili Simpa Internet, a pogotovu pretplata) trenutno i ne odgovara jer za iste je potrebno investirati cca 800 - 1000 kn za uređaj(kartica ili USB) u zavisnosti od operatera a ja bi radije te novce uložio u mobitel. Nadalje naveo si da brzina prijenosa ovisi o podržanoj tehnologiji na mobitelu pa me zanima na što obratiti pozornost pri kupnji mobitela da bi se mogla postići veća brzina prenosa(naravno u ovisnosti o mogućnostima mreže).
    Ako sam dobro istražio opcija koju bi koristio je podatkovni tarifni model Free surf jer se internetski promet naplaćuje prema količini prenesenih podataka a ne prema trajanju veze.100 kB prenesenih podataka 5,98 kn. E sad jedino moram vidjeti koliko potrošim za 1 sat surfajući pregledom par int.stranica koje me najviše zanimaju(znači bez skidanja bilo čega).
    Trenutno imam K700 pa vjerojatno i za njega trebam neki sličan program kao za Nokia-u a Bluetooth Dongle imam pa ću probati.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Bodovi: 63.496, Nivo: 61
    Ukupna aktivnost: 100,0%
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao freedado Pregledaj post
    Nadalje naveo si da brzina prijenosa ovisi o podržanoj tehnologiji na mobitelu pa me zanima na što obratiti pozornost pri kupnji mobitela da bi se mogla postići veća brzina prenosa(naravno u ovisnosti o mogućnostima mreže).
    Pozornost obrati da uređaj podržava HSDPA (ima podršku) te da ti je što veći broj. Max ti je HSDPA, 7.2 Mbps pa ide HSDPA, 3.6 Mbps te HSDPA 1.8 Mbps.

Ili min. da ti je mob. 3G, a to da ti podržava HSDPA ćeš znati i ako ti piše u oznaci 3.5G ali je obično i navedeno u specifikacijama.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Opcija freesurf je najgora moguća opcija. Puno bolje je koristiti opciju web'n'walk odnosno Vipov pandan te opcije ( ne znam točno sad kako se zove) ali i kod jedne i kod druge imaš 10 MB prometa za 15 kn i sve ono što ne potrošiš unutar jednog mjeseca čeka i pribraja se kad aktiviraš novi 10 MB.
    Čak i da ne iskoristiš svih 10 MB, razmisli koliko prometa možeš dobiti po cijeni 100 kB/5.98. Manje od 1 MB.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao freedado Pregledaj post
    Na ovaj način bi zaista rijetko surfao tako da mi opcija sa prepaid riješenjima (Vipme Broadband ili Simpa Internet, a pogotovu pretplata) trenutno i ne odgovara jer za iste je potrebno investirati cca 800 - 1000 kn za uređaj(kartica ili USB) u zavisnosti od operatera a ja bi radije te novce uložio u mobitel.
    A zasto si ne uzmes samo data karticu bez uredjaja? i simpa internet i vipme broadband imaju za nekih 200kn pakete. A onda kada ti zatreba zamjenis kartice i mobitel ti se pretvori u obican modem
    Ili imas neki stari mob kojeg iskoristis kao modem, bitno samo da podrzava grps, egde ili mozda cak 3g...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    e66
    Operater
    505 s crtom
    Godina
    35
    Bodovi
    23.824
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kad ti triba tako malo imas web'n'walk na T mobileu i mobile surf na Vipu
    mobitel uzmes recimo Nokia 6120 classic za kojih 1200 iz oglasnika i brate miran si

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    E51
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    12.026
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m... Pregledaj post
    A zasto si ne uzmes samo data karticu bez uredjaja? i simpa internet i vipme broadband imaju za nekih 200kn pakete. A onda kada ti zatreba zamjenis kartice i mobitel ti se pretvori u obican modem
    Ili imas neki stari mob kojeg iskoristis kao modem, bitno samo da podrzava grps, egde ili mozda cak 3g...
    E ovo je dobar podatak. Ja sam mislio da data kartica ide samo uz USB ili karticu, a sad mi je jasno da može i u bilo koji mobitel.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    SGS4, SGN3
    Bodovi
    17.457
    Nivo
    32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Bodovi: 17.457, Nivo: 32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moja preporuka ti je SE K530+ dual sim adapter i Simpa internet karticu.
    SE k530 cca 1000kn novi u pre peid paketu. Mobitel koji podržava 3G mrežu a s obzirom da si do sada koristio SE K700 mislim da ti se neće biti problem priviknuti. Uz mobitel postoje lako dostupni programi za povezivanje moba i PC u svrhu modema.
    http://www.t-mobile.hr/1/10-30-01-10...?sifra=SEK530I

Dual sim adapter cca 100kn i služit će ti da ne moraš mjenjati karticu u mobitelu već se samo prebaciš sa kartice na karticu.
    http://miato.hr/shop/index.php?cPath=22

Simpa internet 100kn. "Relativno" povoljan pristup internetu. Uvjeti nadoplate računa su kao kod Simpe.
    http://www.t-mobile.hr/1/10-20-40-50-00.asp
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56193
    Tko laže, taj i krade,
    tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
    Sve je dobro dok ne tuku !

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle ovako. Zaboravi start tarife ako planiraš surfati. Za mob ako baš hoćeš imati mob i na njemu zvati ali i moći preko njega surfati, odaberi Simpa Web'n'Walk ili Vipme Mobile Surf pakete. To nema veze sa kupnjom uređaja, oni se nude samo kao pogodnost. Mobitel si nabaviš koji hoćeš, ali kao što ti kolege preporučuju, uzmi si neki sa HSDPA podrškom, jer tad skoro pa imaš brzinu ADSL-a pri normalnom surfanju (dakle, bez previše downloada ili čega već).
    Dakle nema veze koju ćeš tarifu odabrati, ona se ne veže uz uređaj koji ćeš koristiti (ono što vidiš za kupnju modema, to je samo pogodnost koju dobiješ i koju možeš ali i ne moraš iskoristiti).

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    E51
    Operater
    T-mobil
    Bodovi
    12.026
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao T-Maca Pregledaj post
    Dakle ovako. Zaboravi start tarife ako planiraš surfati. Za mob ako baš hoćeš imati mob i na njemu zvati ali i moći preko njega surfati, odaberi Simpa Web'n'Walk ili Vipme Mobile Surf pakete. To nema veze sa kupnjom uređaja, oni se nude samo kao pogodnost. Mobitel si nabaviš koji hoćeš, ali kao što ti kolege preporučuju, uzmi si neki sa HSDPA podrškom, jer tad skoro pa imaš brzinu ADSL-a pri normalnom surfanju (dakle, bez previše downloada ili čega već).
    Dakle nema veze koju ćeš tarifu odabrati, ona se ne veže uz uređaj koji ćeš koristiti (ono što vidiš za kupnju modema, to je samo pogodnost koju dobiješ i koju možeš ali i ne moraš iskoristiti).
    Sve ove kombinacije su usmjerene na to da mogu koristiti internet u svakom trenutku ma gdje se nalazio. Imam adsl i flat paket tako da mi nije potrebno dodatno surfanje preko mobitela često.
    Ono što je bitno kod ovog je da u slučaju nestanka struje, problema sa internet vezama (ako se dešavaju samo u mojoj županiji ili gradu), ako sam na ljetovanju u vikendici gdje nemam fiksnu tel. liniju e zato mi je potrebna ova kombinacija jer mi je internet vezan uz posao(a ne bi volio da pregledavam browser preko ekrana mobitela).Uz sve ovo navedeno tražim takvu kombinaciju gdje bi uz relativno manje uloženog dobio optimum. Ovaj prijedlog za mobitel sa HSDPA podrškom mi paše samo trebam pogledati cijene mobitela i mogu li se te brzine koristiti ako je područje gdje sam samo pokriveno signalom ili postoje neki dodatni uvjeti.
    Znači želim izbjeći ako je moguće bilo koju vrstu pretplate (Web'n'Walk ili Vipme Surf ili bilo koji slični paket). Čini mi se da bi me najbolje zadovoljila kombinacija mobitela sa HSDPA podrškom (zbog brzine) i simpa internet karticom.

Tek rođen Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Activity Award

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    iPhone 16 Pro
    Operater
    HT
    Bodovi
    63.496
    Nivo
    61
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam dali si simpa korisnik, a što se tiše WnW usluge ona nije na pretplatu, platiš i koristiš te nisi obvezan je koristiti, odnosno plačati svaki mjesec. Nego samo kad je ti želiš, platiš i surfaš, mnogo povoljnije neko bez te tarife, odnosno plačanje "suhog" GPRS prometa.

Što se tiče HSDPA i pokrivenosti, naravno loviš signal tamo di ga ima isto kao i GSM, samo što ti je za sada pokrivenost HSDPA signalom poprilično loša te i ako je koje su max. brzine. Sve se uglavnom svodi na uža središta većih gradova pa ako imaš vikendicu, čisto sumljam da je u strogom centru, većeg nam grada. Najbolje zovi SZK i pitaj dali imaju HSDPA pokrivenost na mjestu gdje ciljaš koristiti.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isto vrijedi i za Vip Mobile Surf. Nemaš nikakve pretplate, bon ti traje koliko hoćeš (osim ako koristiš one dodatne opcije)...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Mobitel kao modem??
    By doggy in forum Mobilni Pristup Internetu
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 03-11-2007, 21:01
  2. [N70] mobitel kao modem
    By marq in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-08-2007, 09:04
  3. Koliko Bi Dali Za Ovaj Mobitel?? (super Mobitel!!!)
    By blue_soul in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 25
    Posljednji post: 07-06-2007, 21:45
  4. modem 56k
    By Lorry-Brzi in forum Aplikacije
    Odgovora: 37
    Posljednji post: 29-12-2005, 13:43
  5. Mobitel kao modem
    By ihaladin in forum Općenito
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 09-07-2004, 10:21

Bookmarks