Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

P1i, mms, wap i TELE2? ne radi -> riješeno

Pozdrav svima

Ovo je moj prvi post odi

Prije nekoliko dana kupio sam SE P1i

Imam problem sa mms i wap uslugama.

Koristim TELE2, prepaid, kikiriki tarifa.
    Zva sam ih na 444 i oni su mi poslali poruku, koju aktiviram, ali međutim ja i dalje nmorem slati i primati mms poruke, jer ako nešto pošaljem počne slanje i zatim završi u outbox-u..

Ljudi pomagajte, neznam više što da radim.

.....plz
    Zadnji uredio dado023 : 15-05-2008 u 01:27

Diplomirani n00b Postignuća:
    VeteranTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Prestigio PAP5044 Duo, X8
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li si si poslao postavke za MMS i GPRS?
    Ako nisi, pogledaj ovdje.
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok, sad sam poša na link koji si mi dao, te su mi došla podešenja za WAP, tada sam ukucao pin sa web stranice , pa sam ga restarta,
    - zatim sa zatražija podešenja za MMS, i opet sam sa pinom to prihvatija na mobu, te kad me pita da li želim "replace existing mms settings" ja sam stavio YES, te ga opet restarta,

zatim, mi je frend posla MMS sliku, i tada mi je dosla poruka da imam MMS ali da je scheduled to be downloaded at 13:05, alernatevly you can get it now, or reject the message completly, i ja tada kliknem GET, i onda kaže downloading MMS i nakon togaje scedulea u 13:48h, i tako unedogled "odgađa", nekužin.....wtf

što ću sad?

Najforumaš 2011. Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.432, Nivo: 36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tele 2 ima problema s mms-om u zadnje vrijeme,navodno zato jer testiraju 3G mrežu. Tako da ti problem možda nije u mobitelu nego u telcima

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
    Tele 2 ima problema s mms-om u zadnje vrijeme,navodno zato jer testiraju 3G mrežu. Tako da ti problem možda nije u mobitelu nego u telcima
    ali nije mi jasno jer mi frend isto tako ima tele2 na nokiji N82 i njemu sve radi, on je, a pretpostavljam da smo na istom tornju jer jer udaljen od mene manje od 5 metara,
    ????????to mi je još čudnije

svaki savijet ili prijedlog je i više nego dobrodošao

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dado023 Pregledaj post
    ali nije mi jasno jer mi frend isto tako ima tele2 na nokiji N82 i njemu sve radi, on je, a pretpostavljam da smo na istom tornju jer jer udaljen od mene manje od 5 metara,
    ????????to mi je još čudnije

svaki savijet ili prijedlog je i više nego dobrodošao
    Da,kod nekih radi,a kod nekih ne radi

Baci oko na ovu temu,od posta #454 http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38403&page=19

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy

= Citat = Izvorno postao Sniper Pregledaj post
    Da,kod nekih radi,a kod nekih ne radi

Baci oko na ovu temu,od posta #454 http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=38403&page=19
    hm eto pročita sa otu temu, hm, pa tele2 je izgleda stvarno u banani, kata-faking-strofa.......iću reć, na forumu i više negativnog feedback-a nego pozitivnog.......

ubili su mi svu radost, jer do sad sam ima stari samsung sgh-300, koji nije ima mms, i bash sad kad sam mislija da cu se igarti mms-om, ......debelo razočaranje........

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    1+3T
    Operater
    tomato
    Godina
    36
    Bodovi
    22.432
    Nivo
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm eto pročita sa otu temu, hm, pa tele2 je izgleda stvarno u banani, kata-faking-strofa.......iću reć, na forumu i više negativnog feedback-a nego pozitivnog.......

ubili su mi svu radost, jer do sad sam ima stari samsung sgh-300, koji nije ima mms, i bash sad kad sam mislija da cu se igarti mms-om, ......debelo razočaranje........
    E jbg... Ako te tješi,mms (unutar mreže) je besplatan još manje od mjesec dana (do 31.5.),tako da nećeš puno propustit... A što se tele-a tiče,nadajmo se da će sve to skupa biti bolje od 1.6.

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Idemo probati jos jednu stvar, da mozemo iskljuciti to da je greska kod tebe...

MMS:
    Odi u Messaging -> "More" -> "Settings" -> "MMS account"
    Tu si pogledaj koji ti je account postavljen pod "Internet account", izaberi taj koji si dobio od sa SE stranica, ako nije postavljen...
    Sad kad si se uvjerio da je sve OK, probaj frendu ti poslati MMS (ako nikad nisi prije slao MMS onda moras poslati jedan kako bi se omogucilo primanje MMS-a). Ako ni sad nece, onda je vjerojatno problem kod njih...

Inace ako si novi na forumu i UIQ3 korisnik, imas podforum Symbian / UIQ pa si malo pogledaj ako nesto te zanima u vezi mobitela.

Pozdrav i uzivaj u forumu.
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down postavke

= Citat = Izvorno postao n00b Pregledaj post
    Idemo probati jos jednu stvar, da mozemo iskljuciti to da je greska kod tebe...

MMS:
    Odi u Messaging -> "More" -> "Settings" -> "MMS account"
    Tu si pogledaj koji ti je account postavljen pod "Internet account", izaberi taj koji si dobio od sa SE stranica, ako nije postavljen...
    Sad kad si se uvjerio da je sve OK, probaj frendu ti poslati MMS (ako nikad nisi prije slao MMS onda moras poslati jedan kako bi se omogucilo primanje MMS-a). Ako ni sad nece, onda je vjerojatno problem kod njih...

Inace ako si novi na forumu i UIQ3 korisnik, imas podforum Symbian / UIQ pa si malo pogledaj ako nesto te zanima u vezi mobitela.

Pozdrav i uzivaj u forumu.
    -------------------------------------------------
    pod mms account mi ovako piše:

Service center address:
    http://mmsc.tele2.hr

Internet account:
    Tele2 MMS

Auto download:
    Home only

Download size:
    No restrictions

A na Advanced settings:
    ------------
    Send
    ------------
    Validity period:
    Network maximum

Priority:
    Normal

Creation mode:
    Warning

Hide number, Delivery i Read report su isključeni

Reply with history(uključeno)
    ------------
    Receive
    ------------
    Full screen, delivery notification i read notification su uključeni
    exclude:
    Advertisements, information, anonymous senders su isključene opcije
    -------------------------------------------------

eto to je sve kako mi je trenutno podešeno, zapravo tako je već bilo podešeno jer ja ništa nisam mijenjao.......

molija bih vas da pregledate jel sve kako triba

uf, muko moja

e, da, zaboravih reć, da kad sam nakon toga prova poslat mms opet završi u outboxu, i piše Pending MMS: This message is scheduled to be sent at 22:23, i onda kad je opet selektiram i kliknem opet send tada se opet prominit u 22:25, i tako opet.....baš iritantno

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolko po ovome vidim sve je OK...
    Reci da li ti onaj indikator za GPRS prikazan? Nalazi ti se iznad jacine signala, plavi "trokutic".

Pogledaj si ovdje o MMS-u na Tele2, mozda pomogne. Imas gore rucne postavke i automatske postavke (probaj si te postavke poslati).

Da li ti je na nekom drugom mobitelu radio MMS na Tele2?
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolko po ovome vidim sve je OK...
    Reci da li ti onaj indikator za GPRS prikazan? Nalazi ti se iznad jacine signala, plavi "trokutic".

Pogledaj si ovdje o MMS-u na Tele2, mozda pomogne. Imas gore rucne postavke i automatske postavke (probaj si te postavke poslati).

Da li ti je na nekom drugom mobitelu radio MMS na Tele2?
    ako misliš na GPRS indikator koji je prikazan na slici ispod, onda nije prikazan.....wtf?

http://i27.tinypic.com/28gz8zc.jpg
    sad sam posla sms na broj 777 i dobija postavke nazad za mms, ali opet ne šljaka,

Uglavnom kako da enablam GRPS signal?

plz, imaj strpljenja.......

PS:
    Do sad nikad u životu nisam koristija MMS od kad sam na TELE2 mreži, inače sam prije bio simpa pa sam isto broj prije godine dana prebacija na TELE2, tako da je moj broj 098/xxx-xxx......ne znam dali to ima ikakve veze?

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To sto imas 098 broj nema nikakve veze... Ti si u biti novi (Tele2) korisnik, pa moras sve opcije ponovno aktivirati.
    Taj indikator ti pokazuje da ti nije dostupan GPRS. On mora biti plavi, kao i crtice ispod njega...
    Nazovi Tele2 i reci im da ti aktiviraju GPRS... Kad ti ga aktiviraju biti ce ti dostupan MMS, ali tek kad posaljes nekome prvu poruku.
    Mislim da ce ti to rijesiti problem...

Imam ja strpljenja, ne brini za to... Meni je samo bitno da rijesimo problem, ukoliko je to moguce...
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

To sto imas 098 broj nema nikakve veze... Ti si u biti novi (Tele2) korisnik, pa moras sve opcije ponovno aktivirati.
    Taj indikator ti pokazuje da ti nije dostupan GPRS. On mora biti plavi, kao i crtice ispod njega...
    Nazovi Tele2 i reci im da ti aktiviraju GPRS... Kad ti ga aktiviraju biti ce ti dostupan MMS, ali tek kad posaljes nekome prvu poruku.
    Mislim da ce ti to rijesiti problem...

Imam ja strpljenja, ne brini za to... Meni je samo bitno da rijesimo problem, ukoliko je to moguce...
    oke, odlično,
    evo sad sam ih zva, ali ne javlja se operater, kojem pretpostavljam sad i nije radno vrime,......vjerovatno i ne zove niko u ovu gluvu uru..........osim isfrustrinaih manijaka ka što sam ja

anyway zoven ih odma sutra(danas) prvom prilikom , pa se javim nazad sa povratnim informacijama.

puno vam hvala za ovo do sad, ajte, živili , .....

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel nema neka fora da se klikne na taj indikator signala, pa se dobije neki dijalog gdje ima neki gumb "Enable GPRS"? Ili se ja to krivo sjecam?

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
    Jel nema neka fora da se klikne na taj indikator signala, pa se dobije neki dijalog gdje ima neki gumb "Enable GPRS"? Ili se ja to krivo sjecam?
    Djelomicno tocno... Tj. kad se klikne onda pokaze dialog, ali samo da se ukljuci "flight mode"...

Ali ravilov ima pravo, mozes si i to pogledati... Makar ne vjerujem, ali za svaki slucaj...
    "Control panel" -> "Connection" -> "Internet Accounts" -> gumbic "More"* -> "Options" -> pod "Preferred mode" izaberi "Automatic", ako ti je "CS only" onda ti je iskljucen GPRS i pokazuje ti se onako blijedo plavo kao na tvojoj slici.

* Nisam 100% siguran da je "More", na P990 je gore strelica...
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    već je bilo postavljeno na automatic,

opet sam zva njih na 444, i opet su mi poslali postavke.....po neznam koji put,
    i tada ja njima kažem da je problem GPRS(3g), tj. da uopće ne dobivam taj signal, i meni operaterka Nataša kaže da je to problem sa uređajem i tada mi dade tel broj od SE servisa 01/555-03-20 i 01 640-11-33, zatim ja zovem njih, i oni kažu da je problem do mreže, i dadu mi broj 062/000-000, i snjima sam sve ručno podesija, ali eto opet isti kukumar , ja opet nemam taj faking signal.............

nakon svega toga uzmem VIP(pretplata)karticu od frenda i stavin je u mob i odjednom dobijem taj faking 3G(piše 3G Attached), a kad ja sad opet vratim svoju tele2 karticu toga nema piše:3G Unavailable.......

uf, ne znam više što ću, ovo postaje iscrpljujuće

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Predlozio bi ti da si iskljucis 3G, bar dok ga ne osposobe kak spada na Tele2...
    (Znam da je ovo mali offtopic, ali meni npr. Z1010 uopce ne radi sa Tele2 karticom. Cim se spoji na 3G odma izgubi funkcionalnost. Na njemu se nemoze iskljuciti 3G. Govorim za Zagreb, Izvan Zagreba, tj. di nema jos 3G signala radi OK)

Za iskljucivanje 3G:
    "Control panel" -> "Connection" -> "Mobile networks" -> "More" -> "GSM/3G networks" -> "GSM only"
    U principu ovo nebi trebalo pomoci da ti proradi GPRS, ali vrijedi probati. Ovo ce ti pomoci u stednji baterije.

Nekako mi je to sve skupa cudno... Ja bi se kladio da nije ukljuceno kod Tele2... Mobitel ti sigurno radi, ako ti je radilo sa VIP-om nema razloga da ne radi sa Tele2... Znam da je gnjavaza, ali da probas otici u neki Tele2 centar i probas rjesiti kod njih... Stvarno mi je zao sto nikako da rijesimo taj na prvi pogled jednostavni problem...

Ako mi nesto padne na pamet javim ti...
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tele2, druga kartica

Predlozio bi ti da si iskljucis 3G, bar dok ga ne osposobe kak spada na Tele2...
    (Znam da je ovo mali offtopic, ali meni npr. Z1010 uopce ne radi sa Tele2 karticom. Cim se spoji na 3G odma izgubi funkcionalnost. Na njemu se nemoze iskljuciti 3G. Govorim za Zagreb, Izvan Zagreba, tj. di nema jos 3G signala radi OK)

Za iskljucivanje 3G:
    "Control panel" -> "Connection" -> "Mobile networks" -> "More" -> "GSM/3G networks" -> "GSM only"
    U principu ovo nebi trebalo pomoci da ti proradi GPRS, ali vrijedi probati. Ovo ce ti pomoci u stednji baterije.

Nekako mi je to sve skupa cudno... Ja bi se kladio da nije ukljuceno kod Tele2... Mobitel ti sigurno radi, ako ti je radilo sa VIP-om nema razloga da ne radi sa Tele2... Znam da je gnjavaza, ali da probas otici u neki Tele2 centar i probas rjesiti kod njih... Stvarno mi je zao sto nikako da rijesimo taj na prvi pogled jednostavni problem...

Ako mi nesto padne na pamet javim ti...
    pazi sad ovo...............
    oke, sad sam opet malo testirao sa drugom karticom i to skoro pa ista ka moja ali drugi broj,naravno,
    dakle radi se o tele2 kartici sa 098/xxx-xxx, isti slučaj prebačen simpa broj u tele2, na kikiriki tarifi prepaid..........i tako ja ubacim njegovu karticu, i ono paf, gle, confused, sa njegovom karticom radi, naravno mms konfiguracija je već od prije u mobu, jer sam je dobija i aktivira sms-om, i zato provan sa njegovom karticom poslat mms sa svog moba(koji kao po njihovom nije dobar), i faking mms radi i 3g isto tako je atatched, dakle mobitel je funkcionalan i ispravan i to čak dobro podešen kad radi sa drugom karticom od tele2 mreže sa već od prije unešenim postavkam......

eto toliko o telcima i njihovom troubleshoot-anju,........međutim vele danas da mora proć 24sata, pa ću vit sutra ujutro oće li to prošljakat pa se javin......

pozdrav i hvala na dosadašnjoj pomoći

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pazi sad ovo...............
    oke, sad sam opet malo testirao sa drugom karticom i to skoro pa ista ka moja ali drugi broj,naravno,
    dakle radi se o tele2 kartici sa 098/xxx-xxx, isti slučaj prebačen simpa broj u tele2, na kikiriki tarifi prepaid..........i tako ja ubacim njegovu karticu, i ono paf, gle, confused, sa njegovom karticom radi, naravno mms konfiguracija je već od prije u mobu, jer sam je dobija i aktivira sms-om, i zato provan sa njegovom karticom poslat mms sa svog moba(koji kao po njihovom nije dobar), i faking mms radi i 3g isto tako je atatched, dakle mobitel je funkcionalan i ispravan i to čak dobro podešen kad radi sa drugom karticom od tele2 mreže sa već od prije unešenim postavkam......

eto toliko o telcima i njihovom troubleshoot-anju,........međutim vele danas da mora proć 24sata, pa ću vit sutra ujutro oće li to prošljakat pa se javin......

pozdrav i hvala na dosadašnjoj pomoći

Ajde hvala Bogu, sad bar znas di je problem...
    Nije to samo kod Tele2... Ni u VIP-u nisu puno bolji... Najvise mrzim kad im moras objasnjavati ono sto bi ti oni odmah trebali reci... No to je druga prica...

Ajde, sretno. Drzim fige!
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FYI
    update:

zvali me ovi iz tele2 tehničke službe, i prošli oni sa mnom ono što sam ja sam proša 10-ak puta, ali eto oni su se morali ujveriti da je problem u kartici, i danas sam dobija novu karticu koja bi tribala proradit kroz 24 sata

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo, danas sam aktivira novu karticu i sve ok,.....
    ................napokon

ljudi hvala vam na pomoći

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 4
    Posljednji post: 06-04-2008, 17:27
  2. (RIJEŠENO) Ne mogu u bios!!
    By zoka in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 11-10-2007, 12:09
  3. Tele2 kartica ne radi u TyTN-2
    By Drug Mile in forum Tele 2