Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bok svima, kao što v idite, totalno sam zelen na forumu. moja priča reaktivacije u fotografiji je duga pa nećemo sad o tome... nego, i ja kupujem dslr a vi spominjete "primi u ruke pa procjeni"... gdje je to najbolje napraviti. naime, dvoumim se između canon 40D, sony A700 i pentaxa k20D. gdje njih ima na kupu da ih čovjek može naizmjenice uzet u ruku i procijeniti. inače, isto mislim da je ležanje u ruci, iznimno važno, odn. najvažnije ako je nedoumica ovakvog tipa kao što ju ja imam.
    ---
    tnx.
    inače, forum je sjajan i dobio sam mnoge korisne informacije.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemaš na jednom mjestu, imaš obilazit trgovine i/ili sajmove (jedan je bio prošlu subotu u otv domu), ili neka druženja fotografa gdje bi to mogao eventualno na jednom mjestu (npr. www.fotozine.org ima redovito druženje ponedjeljkom).

od ovih fotoaparata sam jedino držao canona u rukama, aparat je za svaku pohvalu. ali ne znam kakav bi bio u usporedbi s preostala dva, netko tko ih je probao će ti više znati reći.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probal sam sva tri, meni osobno A700 leži najbolje. Probal sam ih još i moja lista bi bila ovim redoslijedom (po ležanju odnosno držanju u ruci, ne po podacima i upotrebljivosti):

A700
    E3
    D300
    K20D
    40D

Ali to je isključivo osobni dojam. Tvoja lista će sigurno drugačije izgledati.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da, toga sam se i bojao... teško je to sve skupit na jedno mjesto.
    gledao sam po cjeniku od hgspot-a, oni navodno imaju 40D i k10d (tijelo je identično dvadesetici pa može proć za probu) ali od sony-a imaju samo 200-ticu. kakva su vaša iskustva sa hgspot-om? može se kod njih isprobati, mislim izvaditi oba iz vitrine i malo isprobavati?
    ---
    inače, slažem se (istina neočekivano) A700 mi je na sajmu u subotu djelovala odlično, baš nekako super u ruci. no mislim da bi to isprobavanje trebao ponoviti. ekipa iz kodak centra je bila lagano nervozna i nisu imali objektiv na 40-ici a kad sma skužil da su bezvoljno nervozni nisam inzistirao. pentax nije bio sa kit objektivom ali je ležao ok (možda malo pre mali grip). dok osim što su se ljudi na soniju polomili oko toga da nam sve pokažu i udovolje (skini grip, stavi kit objektiv, skini kit, stavi zeis-a, vrati grip...stvarno su se trudili) realno, nekako, to mi je jedini aparat (osim možda canon-a) za kojeg mi nije falio grip.
    ---
    neznam, uglavnom mislim da bi trebao još malo isprobavati. ipak se radi o velikoj i dugoročnoj investiciji.

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imaš kod Bratulića sva tri. I oni imaju sasvim solidne cijene. Možda i naletiš na kakvu akciju, i toga znaju imat.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zbozic Pregledaj post
    Imaš kod Bratulića sva tri. I oni imaju sasvim solidne cijene. Možda i naletiš na kakvu akciju, i toga znaju imat.
    oprosti al neznam o kome govoriš, može detaljnije?
    neki link, adresa?

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao darkovsky Pregledaj post
    super. hvala.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakon pola godine druženja sa A700, ja sam izuzetno zadovoljan jer fotić nema ozbiljnih mana a koristiti ga je stvarno sjajno. Ja sam stvarno sretan što sam zaobišao Canon i Nikon i i ipak uzeo Sony-a. Možda nekome ime branda baš nije uvjerljivo za DSLR ali moram priznati da se osjeća kako ispod vanjštine stvarno diše neka posebna filozofija. Negdje sam pročitao da je A700 Sony-evo tijelo s Minoltinom dušom . Čini mi se istinom ...

Dakle, ozbiljnih mana po meni nema. Stvarno se mogu dobiti fantastične fotke a rad s fotićem je isključivo zadovoljstvo. Nedavno sam šetkarao po laganoj kišici i snimao tek propupale rosne biljčice. Alpha se nije bunila. Ne bih se usudio izaći na pljusak s njom ali sam jako zadovoljan i sa ovim. Došao doma i obrisao. Ni u jedno trenutku nisam imao osjećaj da A700 stavljam u uvjete koje ne bi mogla podnijeti.

Jedino što sam ja poželio je da su sve AF točke križne. I sony objektivi jeftiniji.

Trenutno je akcija "Cashback" u kojoj Sony vraća do 1250kn kupcima A700. Ne bi bilo loše uzeti i to u obzir.

Nemam apsolutno ništa protiv drugih marki i mislim da su sva tri fotića vjerovatno sjajna. D40 bi po meni bio bolji za sportsku i sl. fotografiju.

Moram napomenuti da sam u međuvremenu nabavio i izvrsne Minolta 50mm f/1.7 i 70-210mm f/4 objektive i to za smiješne novce. 210mm je na A700 ekvivalentno 320mm i pri tome je max f/4 i još stabiliziran !!! A koštao me nešto više od 1000kn (u izvrsnom je stanju). Neznam za ovako jeftinu i kvalitetnu kombinaciju drugih proizvođača.

Vrlo zadovoljan investicijama.
    Zadnji uredio Zmax : 28-05-2008 u 09:41

31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odluka je definitivno pala. već 2 dana sam vlasnik k20d i mogu vam reći da mi se čini odličnom odlukom. tek ga počinjem proučavati i sigurno neće biti lako jer sam se sa 35mm slra skinuo pred dosta godina a ovo je nešto posebno. hvala svima na pomoći za mene stvari tek počinju.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dio Pregledaj post
    odluka je definitivno pala. već 2 dana sam vlasnik k20d i mogu vam reći da mi se čini odličnom odlukom. tek ga počinjem proučavati i sigurno neće biti lako jer sam se sa 35mm slra skinuo pred dosta godina a ovo je nešto posebno. hvala svima na pomoći za mene stvari tek počinju.
    Cestitke na kupnji.

Javi se sa dojmovima...kakvom recenzijom mozda...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pentax K100D Super ili Canon EOS 350D
    By Lepy in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 21-12-2007, 10:01
  2. Nikon D80/D200 ili Canon 40D ili Sony A700?
    By Zmax in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 03-11-2007, 21:28
  3. Sony Alpha A700
    By zbozic in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 10-09-2007, 12:47
  4. Sony DSC W35 vs Pentax Optio E30
    By smogovac in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-06-2007, 00:32
  5. Olympus SP500 vs Canon A700