Na cijelom forumu pada broj postova, ili bar broj pametnih postova... No mene više brine pad aktivnosti u PDA podforumu.
Dok na stranim forumima iste tematike aktivnost raste, novi siteovi niču svakim danom i dolaze novi zanimljivi uređaji i operacijski sustavi, ovdje se nađe tek koji post dnevno, uglavnom vezan uz neki trivijalni problem u kojem nekome treba pomoć - tome forum i služi, no smeta mi nešto drugo. Prije godinu dana, možda i manje, podforum je bio pun zanimljivih rasprava i tema... Mnogi članovi sa puno znanju su diskutirali o različitim detaljima uređaja, softvera i dodataka, analizirali budućnost tržišta i svi skupa smo učili i upijali informacije...
Sve je to stalo. Članovi koji su bili bitan stup tog podforuma su otišli, drugi se odselili na druge forume, a neki, poput mene, izgubili volju pričati sami sebi u bradu. Davali smo ideje, poticali i molili za promjene no ništa se nije dogodilo. Napravili smo najviše što možemo kao pojedinci. Tako je podforum koji je napravio svjetske ekskluzive (predstavljanje HTC-ove serije prije godinu i nešto) praktički umro.
Moderatora kao da nema... Sticky teme su uglavnom nepotrebne, a neke zanimljive i korisne stvari, kao i najpopularnija tema na podforumu su ostale na nemilosti prosječnosti, samo da se spuste na kraj prve stranice, pa na drugu, pa kasnije da ih se nalazi samo preko searcha.
Sumnjam da će se ikada vratiti na staro, jer je politika foruma otjerala ljude koji su bili zainteresirani i htjeli su prenijeti znanje i naučiti nešto novo. A sve se to događa dok popularnost PDA i sličnih uređaja intenzivno raste kod nas - problem jednostavno nije u temi kao kod recimo Motorole jer svi znamo u koliko teškom stanju se nalazi.
Unaprijed mi je žao sto sam ovo napisao jer će neki ovo vidjeti kao napad ili moj pokušaj da se borim protiv uprave foruma, no nadam se da će netko vidjeti da problem postoji i u suradnji sa korisnicima podforuma vratiti mu nekadašnju kvalitetu. Krenuti od strukture, pravila i smjernica pa dalje do sticky tema i podizanja sveukupne kvalitete - da jednako uživaju stručnjaci i početnici.

Odgovori uz citat
Bookmarks