Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points
    Nagrade:
    Arm of Law

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    P1i
    Operater
    t2
    Bodovi
    24.114
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Bodovi: 24.114, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj tutorial se odnosi na pojačavanje zvuka na mp3-icama za slušanje na mobu,kako se na slušalicama kod samsunga zvuk slabo čuje ili bass ne valja ovaj tutorial bi to trebao ispraviti
    Ovako za ovu radnju su potrebna dva programa
    -Gold Wave
    -MP3 Gain

Instalirajte Gold Wave i MP3Gain,nakon toga pokrenite Gold Wave,kad ste ga otvorili idite na File->Open i odaverite audio file (ogg/mp3/wma..) za obraditi

Ja sam za ovu akciju izabrao mp3 format

Gold wave dekompresira mp3-icu

i kada je otvorena to bi ovako trebalo izgledati

i sad imate toolbar u gold Wave-u "File,Edit,Tool,..itd" i sad idite na "Effect"->"Filter"->"Equalizer"

i kad ste otvorili "Equalizer" vidjet ćete ovaj panel

Sad odaberite u "Present" "Reduce Bass"

i sad namjestite sljedeće vrijednosti u panelu

Prvi red (stupac) -15.7 drugi red (stupac) -14.5 treći red (stupac) -9.5 i stavite master Db na 128 % i pritisnite ok

I Sad "File"->"Save As" i imate mogućnost formata u kojem će file biti spašen (poželjno je mp3) i imate jednu opciju "Atributes"
    Stavite sljedeće vrijednost i

Sample Rate: 48000
    Channels: Dual Channels
    Bitrate Range 2560000

i kad je spašena otvorite mp3Gain idite na Fils->Add files

i sad kliknite na "track anal." i pričekajte dok ne dobijete info o mp3-ici (koliko db i ostalo) u mom slučaju jačina mp3-ice je 91.7 Db

Sad gore stavim u "Target Normal Volume" stavim oko 105.6 Db jer je to optimalno i desni klik na mp3-icu i apply track gain i izađem iz programa.

Zaključak:MP3Gain-om se može povećati jačina mp3-ice ali bass će "zujati" ovim tutorialom sam to izbjegao,smanjio sam bass i povećavanjem jačine zvuka u mp3Gain-u povećao sam smanjeni bass zajedno s jačinom zvuka i time izbjegao da mi bass "zuji"

================================================== ===

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2008
    Mobitel
    Nokia N95,Nokia 6630
    Operater
    BH Mobile
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lijep tutorijalcic i dosta koristan....Ja sam se ovim vec prije pozabavio,jer pored slushalica koristim i eksterni zvucnik koji pojacava zvuk,ali naravno pri tome naglashava "zujanje" basa koje si vec pomenuo.
    Ja licno radim u Cool Editu(Adobe Audition,ista stvar) da bi pojacao zvuk,reducirao noise,smanjio/povecao bass/treble,provukao kroz kakav filter itd,ovisno kakav je kvalitet audio fajla i kakav zelim da bude naravno.
    Danas postoji hrpa alata za audio obradu i vecina njih se svodi na isto,sad je samo stvar koliko ste strpljivi da ga malo procesljate,a ostalo ide lako samo od sebe.
    Mislim jedino da nije potrebno stavljati Bitrate na 256 Kbps,time samo povecavas tezinu fajla dosta,a kvalitet se barem po meni ne mijenja drasticno,gotovo je neprimjetno.Ja stavljam na 128 Kbps,time ustedim na tezini fajla,sto je itekako korisno onima ciji mobiteli posjeduju samo internu memoriju.
    Zadnji uredio infeqt0r : 14-04-2008 u 22:59

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odgovora: 0
    Posljednji post: 19-02-2008, 20:01
  2. D600-Pojacavanje zvuka
    By coby in forum Samsung
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 26-12-2007, 21:35
  3. pojacavanje zvuka na p990,,.
    By XTTX in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 3