ja sam ga bas kupio i zadovoljan sam.brzo okida i mislim da je dobar izbor za te novce.
Kao što u naslovu piše trebam novi fotoaparat...
Maksimum je 2000kn.
Znači mora da bude ovak:
kad pritisnem gumb za fotkanje on mora odmah okinut sliku a ne poslje sekunde jer na fujifilmu koje sad imam to nije tako...
Vidio sam ovaj(Canon Powershot sx100is,8.0m pixela,zoomptički 10x) i sviđa mi se,šta mislite o njemu i dal ima išta bolje do 2000kn?
Unaprijed hvala
ja sam ga bas kupio i zadovoljan sam.brzo okida i mislim da je dobar izbor za te novce.
znači odmah okida kad pritišneš gumb?
Pitam da budem siguran...
Mislim da ti vise manje nemoze niti jedan iste stotinke okinut jer mora focusirat ti sliku prvo...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
da,ali stvarno brzo okida.kad usporedim sa starim foticem,ovo je jako brzo.
a ovaj šta mislite o njemu:
OLYMPUS SP 510; 7.1 mio pixela,10x optički, 5xdigit.zoom; F2.8-3.7; Super Macro = 3cm, 6.4cm LCD, RAW format zapisa, HR izbornik, 25MB ugrađena memorija, 4 x AA baterija
Jel bolji ili lošiji?
lošiji, stariji i 99% sam siguran sporiji. još nema ugrađenu stabilizaciju što je super stvar koju canon ima.
što se tiče toga da hoćeš da okine isti čas kad stisneš, to ćeš teško dobit igdje osim kod slr-a. svim fotićima je potrebno neko određeno vrijeme dok izfokusiraju: kad je idealno svjetlo manje, kad je manje svjetla više.
ono za okidanje sam tražio da okine odmah zato što baš zbog toga trebam novi footić,jer ovaj stari...ono užaš...pretisneš gumb i nakon 2minute okine sliku...
probaj uzeti u obzir sony-T70 za 1700 (+) kn
- 3 inča touch display
- 7.1 MPx
- 3x optički
- ultra slim dizajn
+ ostale fun kcije da ti ne iznosim sad, odi na ove stranice gdje imas reviewe..
http://www.cameralabs.com/reviews/So...0/design.shtml
http://reviews.cnet.co.uk/digitalcam...9294101,00.htm
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
da nekako mi 3xoptički zoom izgleda pre maloo...
I onaj cannon mi izgleda puno ozbiljniji fotoaparat...
Na onom drugom linku piše da ima 8.1mpx a ti si napisa 7.1mpx...
vjerojatno si ti fulao malo,nije bitno...
Canon SX 100 definitivno smatram jednom od najboljih kupnji do 2000 kn.
Aparat je nov na trzisti, donio je nesto svjezine u dizajnu, u usporedbi na prosle Canon modele koji su ciljali na tu klijentelu. Raspolaze velikim rasponom objektiva i gomilom opcija, od kojih korisnik vecinu vjerovatno niti nece koristiti.
Prema iskustustvu korisnika koja se daju procitati na netu, korisnici su u vecini zadovoljni i nema nekih ozbiljnijih prigovora na aparat.
Jedini model koji mu je s obzirom na gabarite i mogucnosti optike trenutna konkurancija na trzistu je Sony - jev model H3.
Ipak zbog 500 njak kuna vece cijene navedenoga Sony modela i nesto inferiornijih mogucnosti prednost dajem Canonu.
Ako zelis izdvojiti 500 njak kuna iznad 2000 kn, svakako razmotri kupnju modela Panasonic FZ8, kojega smatram najboljom kupnjom do toga iznosa.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Lijep pozdrav kolege
Neko vrijeme vec stedim novce i planiram uzet svoj prvi fotich . Za to vrijeme stalno sam pratio board o digitalcima.Cijenovna granica mi je 2000kn (+- 100,200kn)
Sada kada sam skupio novce i proucio malo teme dosao sam do dileme oko 2 foticha :
1. canon sx100
2. fuji s5700
(..ili nesto trece sto mi preporucujete)
Fotich bi mi sluzio u razne svrhe ("umjetnicke" , priroda,po gradu ,slikanje ljudi po ulicama kad odem na koje putovanje za vrijeme ljeta, portreti, koncerti mozda,građevnije (recimo silosi i slicni "industrial " interijeri i eksterijeri ..na to imam fetish , na feste i ludovanja takve vrste ga ne mislim nosit ) pa me interesira sta mi preporucujes u tom cjenovnom rangu . Mislim da mi je kvaliteta optike najbitnija i dimenzije mi nisu problem , moze bit i malo "krupniji"
Sad kad procitah ove postove iznad , izgleda da cu ipak uzet sx100, ali ako imate jos kakvih prijedloga , slobodno napisite
pozdrav
Imao sam fuji 5700 i po meni je odličan za skoro sve što misliš fotografirati.Za arhitekturu mu fali malo širi početni kut (kao i SX-100). Nasljednik S5800 se trenutno prodaje za 1500kn što je stvarno povoljno.
Ako ti nije problem malo pričekati na tržištu se pojavio i nasljednik s5800; S1000fd koji trenutno košta oko 2100kn a donosi nekoliko pobojšanja u odnosu na prethodnika...
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
Moj glas u ovoj dvojbi ide u korist Canon SX100 IS modela.
Prednosti je vise, a navesti cu one najbitnije:
- IS sustav (kojeega S5700 ne posjeduje)
- siri kut "gledanja" pri min izvlaci objektiva
- aperture pri. i shutter pri. modovi (koje model S5700 ne posjeduje)
- veca rezolucija senzora (ovo i nije neka komparativna prednost, dapace...)
Jedina stvar koju bi izdvojio kao prednosti S5700 modlea jesu nize vrijednosti suma sa uporabom visih ISO vrijednosti. Takodjer Fuji S5700 je opskrbljen sa 4 AA baterije dok u Canon SX100 stanu "samo" dvije. Ovo se takodjer ne moze promatrati kao komparativni elemenat koji bi trebao odliciti, stoga jer gotovo svi punjaci ionako pune po 4 baterije (pa nije problem, i s obzirom na cijenu, uvijek imati jedan set punih).
Osim navedenih modela u cijenovnome razredu u kojemu trazis svoj aparat, svakako bih ti skrenuo paznju i na model Panasonic FZ8, cija se cijena kraca oko 2000 kn, a za te novce nudi barem jednako kao i dva navedena modela.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
hvala puno na odgovorima
googlam malo slike napravljene sa sx100 i fz8. Fz8 mi se nekako vise svidja
U mnogo su slucajeva fotografije uslikane Fuji ili Sony foto aparatima dopadljivije ljudima nego one ufotografirane Canon modelima.
Razlog ovome se skriva u cinjenici da Fuji senzori imaju nesto veci dinamicki raspon od ostalih na trzistu (ovo i nije toliko ocito u nizim klasama foto aparata), te tome da ova dva proizvodjaca pri obradi i komprimiranju podataka dobivenih od senzora koriste algoritme koji za produkt imaju nesto agresivnije izrazene boje i neprirodno pojacan kontrast (nesto poput Samsung LCD - ova i plazmi). Takav prikaz ne odgovara stvarnoj situaciji ali je ljudima privlacniji.
U slijedeća dva tjedna bi se trebale neke cijene iskorigirati kod Sonyja. H3 bi trebao bitno pasti jer H10 dolazi s cijenom oko 2000kn (+/-100).
A H10 mi se čini kao jedan od bržih AF-a u kompaktoj klasi. I stabilizacija na senzoru je vrlo efikasna i vidljiva. Po slobodnoj procjeni, najmanje dvije blende dobiješ. A slika na ISO 3200 je upotrebljiva (nije da nema šuma, ali je prhvatljiv za tu klasu).
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
kad sam prebacio na kompjuter slike od Canona SX 100 uopce mi se nisu svidjele.kad sam ih dao izraditi u formatu 10x15 bile su i vise nego dobre.zasto?
Za to mogu biti dva razloga.
Podešenje monitora i gledanje na 100% povećanja daje pogrešan dojam.
Vjerojatnije je da su ti u studiju slike popravili, tj. pojačali boje i malo izoštrili.
Najveća pogreška vlasnika kompaktne kamere je gledanje slike na monitoru na 100% povećanju. Da bi dobio osjećaj što se dobije u foto studiju, slika prikazana na monitoru koji ima razlučivost 1024x768 treba biti 800x600.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
e hvala puno na odgovoru.![]()
nisam se mogao nacuditi kad sam iz studija dobio slike koje su puno kvalitetnije od tih istih koje gledam preko monitora.
i ovo mi je jos jedan dokaz da fotografije moraju biti na papiru.
Sony H10, mislim da je fokus dovoljno brz. Ovo sam uhvatio bez prethodnog izoštravanja.
![]()
Bookmarks