Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Teleconverter fz8

Pozdrav svima
    Vlasnik sam lumixa fz8 s kojim sam jako zadovoljan.Budući da me zanima fotografiranje divljači razmisljam o kupnji telekonvertera.Kada u postavkama aparata odredim da je na aparatu konverter,aparat automatski postavi zoom na najveću vrijednost(12x)te se više ne može mijenjati,što bi značilo da s konverterom 2x imam fiksni zoom od 24x koji se ne može mijenjati.Zanima me kada u postavkama ne bi odredio da je na aparatu konverter da li bi aparat pravilno fokusirao,jer bi u tom slučaju mogao mijenjati vrijednost zooma od 2x-24x.Glupo mi je kupovati konverter ako ne mogu mijenjati vrijednost zooma.

Također me zanima je li netko imao iskustva ca Cokin konvertima budući da su dosta jeftiniji od original panasonicovih.U Praxisu Cokin Digi-Lens Tele 200 th52 mm #R760-52 dođe oko 340kn
    Hvala !

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, primjetio sam opciju u kojoj pricas na doticnome modelu foto aparata. Bilo mi je kao i tebi pomalo nejasno o cemu se tu radi i kako ta opcija funkcionira u praksi. Premda sam imao prilike detaljno istestirati FZ8 (i to vise primjeraka u vise navrata) niti jedan od vlasnika od kojih sam uzimao aparate nije imao dodatke u vidu tele ili wide konvertera. Najvise sto su imali je close up filter, sa cijim rezultatima i nisam bas bio previse odusevljen.

Zao mi je sto ne mogu reci vise o ovoj tematici kada je rijec o FZ8 modelu. Ipak imao sam iskustava sa Cokin konverterima na Fuji S9600 modelu. Navedeni tele konverteri su radili besprijekorno uz koristenje zooma prema vlastitome nahodjenju. KAdriranje je bilo lagano, performanse AF - a i AE - a jednake kao i bez konvertera.

Takodjer koristio sam Sony H2 i H5 modele i sa tele i sa wide konverterima. Radilo se o originalnim Sony konverterima i to seriji namjenjenoj upravo ovim modelima. Niti Sony H2 niti H5 nemaju zoom pogonjen prstenom (manuelno) na zavrsteku objektiva. Bez obzira na to, i po sarafljenju bilo tele, bilo eide konvertera, zoomiranje je bilo moguce duz raspona koji je aparat ostvarivao nakon prikljucenja konvertera. AF sustav je kod ovih modela radio nesto sporije.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najjednostavnije je da uzmeš aparat, prošećeš do praxisa i probaš. Vito će ti vrlo rado pomoći.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja mislim da je tako najpametnije,jedino što je to meni šetnjica od 100tinjak km.Ali kad budem u Zg riješim to pa vam javim rezultate.Možda ubodem i neki od filtera,barem UV.Hvala na pomoći i pozdrav!

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rade ti dvokratno. 8-12, 16-20, vikendom ne. Ali prvo na webu provjeri imaju li to kaj trebaš i još provjeri telefonom, jer neke stvari drže po jedan-dva komada, pa da se ne bi dogodilo da ti neko pred nosom odnese.

Ali bi ti bilo možda lukavo da dođeš u subotu na sajam. Bit će i Praxis tamo, a nazoveš prije da uzme to sa sobom.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kupio konverter i UV filter.Što ce konvertera tiče nisam baš zadovoljan s rezultatima,pogotovo kod autofokusa.kod ručnog fokusiranja rezultati su nešto bolji(kvaliteta slike).Stoga zaključujem da je problem u aparatu tj.da se lumix baš ne slaže sa zamjenskom opremom,pošto je i Bimbi rekao da na Fuji S9600 rade odlično.Zanimaju me vaša iskustva s Praxisom tj. da li je moguć povrat ili barem zamjena za nešto drugo budući da je gospodin u trgovini vrlo ljubazan.Ili da ga probam nekome prodati uz nešto nižu cijenu?
    Bimbi druže,pomagaj.

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U praxisu ti sigurno neće komplicirat ako imaš originalni pakung i mijenjaš za nešto drugo. Oko povrata love će ti svaki dućan komplicirat.

Ali nemoj smetnuti s uma, da sve što staviš ispred objektiva na ovaj ili onaj način smanjuje svjetlo.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove