di su do sad bili. bas me zanima kakav ce cjenik i kakve ce mogucnosti dati 3.
>>Spremni za 3. GSM operatera<<
Sve je spremno za raspisivanje natječaja za trećeg GSM operatera. Ne raspiše li ga Vijeće za telekomunikacije to će učiniti Agencija, rekao je ministar prometa i veza Božidar Kalmeta. Vlada će prije ljetne stanke Saboru predložiti imenovanje članova Agencije.
Tonči Tadić (HSP) je optužio Vijeće da namjerno odugovlači raspisivanje natječaja i time HT-u i VIP-u omogućuje monopol i raspodjelu dodatne dobiti od dvije milijarde kuna.
…preneseno sa TTX-a…to je danas doneseno u Saboru…
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
di su do sad bili. bas me zanima kakav ce cjenik i kakve ce mogucnosti dati 3.
nadam se najboljemu i jeftine mobače na pretplatu ko u švabiji
Mobitel za O kn i razgovor unutar mreže za o lipa/min.
Barem je tako u Austriji (samo u €)
daj Bože da će biti takoPoslao: Dark
Mobitel za 0 kn i razgovor unutar mreže za o lipa/min.
Da, čak su davali za Valentinovo i dva moba za 0 ili možda 1€.
Da barem bude tu na pola puta između sadašnjeg i ovog i biti će super.![]()
sam nek se oni malo požure da ovi naši prije pojeftine
Kakve smo sreće i taj bi se treći mogao izdogovarat s Vip-om i HT-om, pa bi mogli imati i tri operatera s jednakim cijenama. Mislim, kak stvari stoje kod nas. Nakon svega ne isključujem ni tu opciju.
a nokia sad razvija walkie talkie opciju koju ugraduje u nove mobitele. rekli su da ce svi njihovi mobiteli do 2005 imati tu opciju, a radi se o posebnoj frekvenciji na kojoj ce raditi svi nokijini mobiteli te ce moci bez troska uspostaviti vezu jedan izmedu drugog, kao walkie talkie. tu opciju ima novi 5140 model
Mislim da si malo krivo shvatio tu walkie talkie tehnologiju. To je Push To Talk koja koristi gprs, edge ili sto je na raspolaganju za prijenos podataka u ovom slucaju zvuka. Pa sta mislis da bi Nokia radila protiv providera, ne znam kolko bi dugo trajali.
dobar grah daleko se čuje
I da nadopunim, jeftinije je iz tog razloga kaj se koristi samo jedan kanal i nije moguće istovremeno govoriti i slušati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
push to talk. dode ti na isto. potrazi na webu. ja mislim da hoce jer ce nokia posebno naplacivati takvu vrstu razgovora
na koju foru će Nokija naplačivati ??? jesi ti kad čuo za billing u operatera?
dobar grah daleko se čuje
Ma neće to Nokia naplaćivati nego operateri.
ajde da se ne svadimo. tak sam citao na netu. da ce nokia imati svoju zasebnu frekvenciju na kojoj ce raditi svi nokijini mobiteli koji ce imati ugradenu opciju push to talk i da ce tu opciju nokia posebno naplacivati.
...ima i caka da to trebaju podržavati operateri - i tko to onda naplačuje...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
da baš će nokija naplačivati...........
fora je u tome da će svako plačat svoj dio razgovora i to je fakat fora....
Tko više brblja, više će platiti![]()
![]()
I da ta će se opcija, za prvo vrijeme koristitit samo u dometu optičke vidljivosti kako se ne bi koristile bazne stanice operatora.Nakon penetracije od nekih 35% počet će Nokia postavljati vlastite bazne stanice kako bi proširila domet PTT tehnologije.
Iz svega gore navedenog može se zaključiti da je Nokia najvjerojatnije treći GSM operator na našem prostoru.
![]()
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
PA KAD VAM KAZEM.
(vise nikad nista necu procitat na netu)![]()
Hehe.
Btw. daj neki link na to, da se i mi uvjerimo![]()
Don't worry, be happy =)
Da više ne za... , lijepo ti piše korištenjem VoIP (voice over IP) korištenjem mogućnosti GPRS. Znači da ipak dio kolača i to najveći dobivaju operatori.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ok. u pravu si
Jel ta Nokia taj 3. operater koji treba stići u HR? Čemu toliko skretanje s teme?
Bookmarks