naravno. Dobivas zamjensku karticu za svoj broj odnosno prepaid racun.
A u proceduru ce te najbolje uputiti na njihovoj sluzbi za korisnike.
Izgubio sam danas, između ostalog mobitel, pa me zanima da li će mi se kad dobijem novi stari broj na istome nalaziti novac koji je bio na računu (nemali iznos).
Kakva je uopće procedura?
Hvala
naravno. Dobivas zamjensku karticu za svoj broj odnosno prepaid racun.
A u proceduru ce te najbolje uputiti na njihovoj sluzbi za korisnike.
dobar grah daleko se čuje
Prijavi gubitak kartice u Tele2 centru da ti je blokiraju. Ponesi sa sobom PUK i osobnu pa će ti na osnovu tih podataka dati i novu karticu.
Nisam još nikad čuo da su prenosili pare s izgubljenih kartica.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
nista se ne prenosi nego mu novac ostaje na racunu. Dobiva novi SIM za isti broj koji je imao.
Budući da sam ja u inozemstvu, zvao sam doma da mi vide sa službom za korisnike. Rekli su da broj ne mogu blokirati, jer nije na pretplatu (?!!) nego na bon. Dakle, meni netko može potrošiti sad cijeli iznos koji sam imao gore, jer mi ga ovi ne mogu blokirati??
Dobro bi bilo kad bi meni taj iznos ostao na računu pri izdavanju nove kartice. Pretpostavljam da ga nitko neće porošiti, jer mobitel negdje zvoni, nitko se ne javlja, ali znači nije ni isključen, pa je moja pretpostavka da ga (još) nitko nije pronašao.
Ajme zla![]()
onda ga zovi do iznemoglosti tako da se sto prije potrosi baterija i iskljuci se.
Procitaj u uvjetima koristenja njihovog prepaida da li stoji da su na zahtjev obavezni blokirati prepaid racun.
EDIT:
ovo im pise u FAQovima.
13.2 Što trebam učiniti ako mi je TELE2 kartica ukradena ili je izgubim?
Potrebno je odmah nazvati Službu za korisnike koja će nakon provjere identiteta pozivatelja odmah blokirati pretplatnički račun. Pretplatnik nije odgovoran za troškove učinjene s ukradenom/izgubljenom karticom nakon poziva Službi za korisnike. Krađu ili gubitak kartice moguće je prijaviti i na TELE2 prodajnim mjestima.Novu SIM karticu možete zatražiti tijekom poziva Službi za korisnike (095 1000 444) ili na prodajnom mjestu. Zamjena se naplaćuje prema važećem TELE2 cjeniku.
Znaci moraju ti je blokirati. Posalji mailom zahtjev uz presliku osobne (ako je nova onda s obje strane) uz vlastorucni potpis. A neka netko jos nazove i kaze da blokiraju prepaid racun jer pise na njihovim stranicama da im je takva procedura.
Proučit ću sad malom što napraviti. Još jedna dobra stvar je što se sa prepaid broja iz nozemstva ne može normalno zvati nego treba utipkati nešto rpije samoga broja, neke #* i sl. (ne znam ni ja, nisam mogao zvati).
...
cek, znaci i kad izgubis karticu na bonove dobijes novu sa istim brojem? mislio sam da se to moze samo ako si na pretplati, ako je na bonove da pusis broj, sta nije tako bar prije bilo? al dobro je ako mozes ponovn dobit stari broj.
bio nekad oglas...
da. ja sam jos prije 3 godine izgubio t-mobile karticu. otisao kod njih, platio (mislim) 50 kn i dobio novu (isti broj)
iPhone 5s 16 GB
Broj ostaje isti a na računu će ti ostati novci koje si imao prije, umanjeni za izradu nove kartice.Mislim da se radi oko 20-25 kn za novu karticu.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Nekim čudom, mobitel je pronađen, sad mi je javljeno. Navodno je nešto polomljeno, ali očito još radi. Bit će mi poslan na kućnu adresu.
Ipak ima poštenih ljudi.
Dan prije nego sam ja izgubio mobitel, pitao me je jedan poznanik da li znam nekoga za dekodirati mobitel koji je on negdje pronašao. Nakon toga, komentirao sam kako bi ja dao sve od sebe da nađem pravog vlasnika mobitela, ako ništa onda zbog toga jer bi ja sigurno volio da mi netko vrati mobitel (i još važnije karticu sa svim brojevima). Konstatirao sam tada da sam očito jedan od rijetkih, jer meni to zasigurno nitko ne bi učinio. I eto, prevario sam se, očito ima još poštenih ljudi na ovome iskvarenom svijetu. Da stvar bude bolja, mobitel je izgubljen u inozemstvu (uz još neke stvari, od kojih je jedan drugi nalaznik pronašao i neke dokumente, koji će također biti poslani meni doma).
Bookmarks