Možeš, bez problema, ali moraš se javiti Optimi. Nazovi ih reci da želiš koristiti njihove telefonske usluge, a pretplatu plaćati T-Comu.
Ovak jel moguce,
ImamT-com adsl pod ugovorom jos 1g i telefonski racuna na t-com-a.
Jel ja mogu kako koristit optimine inpulse sto se tice odlaznih poziva a recimo t-comu placat samo pretplatu tel. 60kn?
Jel smeta sta taj ugovor na jos 1g.?
Hvala
Možeš, bez problema, ali moraš se javiti Optimi. Nazovi ih reci da želiš koristiti njihove telefonske usluge, a pretplatu plaćati T-Comu.
naravno.
to bi bio polovični prijelaz, pri čemu ti koristiš svoje pravo na predodabir operatera (CpS). telefonska linija i adsl priključak ostaju na t-comu, a sav ostali telefonski promet (osim poziva prema posebnim brojevima) plaćaš optimi.
I kakva su vam iskustava?
Jel Optima jeftinija?
Do sad sam imao 250kn racun skupa s pretplatom.
Pa je, meni se cini da je jeftnija.Nije to neka drasticna razlika ko sta reklamiraju, ali vec sama cinjenica da je kod Optime obracunska jedinica sekunda a ne minuta, kao kod t-coma smanjuje troskove.
FORD FOCUS RS500
I like it!
I jel tako Optimi ne placam nikakvu pretpatu i nisam vezan nikakavim ugovorom?
Edit. Jel ja to mogu koristit cca 2 mjeseca pa odustat?
Ne placas nikakvu pretplatu, a za detaljnije informacije nazovi 0800 0088.Besplatni Optima telefon?
FORD FOCUS RS500
I like it!
3 mjeseca ti je minimalni rok korištenja, a u slučaju prijevremenog prekida, plaćaš 100kn penala.
na cps prelazu ne plaćaš nikakvu pretplatu, jer nju plaćaš matičnom operateru.
jedino ćeš možda, ako odabereš tarifni paket optieasy, plaćati dodatnu naknadu za paket.
a što se tiče isplativosti, ako ti ne smetaju dupli računi, svakako se isplati, i to ponajviše (kao što netko reče) zbog obračunske jedinice.
najviše novca se u biti na t-comu baca na tu njihovu prvu minutu. statistički, 40% poziva ti je trajanja ispod minute. pa si ti računaj...
od 100 poziva 40 ih je kraće, a oni te svejedno drapnu za punu cijenu minute...i onda ako su ti pozivi prema mobilnim mrežama, pa ti ne uzme 28lp, nego 1,70...
Da, ali Optima ima uspostavu poziva 7 lipa, tako da ti to dođe na isto.
Ne dođe na isto, osim ako ti inače telefonski račun sa pretplatom ne prelazi 100 kn.
I pazi, mi smo svojedobno isključivali ISDN i drugi broj dok smo bili na Optimi, a pretplatu plaćali T-Comu i ovi su nas zbog te promjene bez ikakvog upozorenja prebacili ponovno sebi. To smo skužili kad nam je sljedeći mjesec došao račun samo od T-Coma sa naplatom i poziva. Ovi u Optimi su ostali "paf" i da nikad čuli nisu da ovi mogu takvo što izvesti, a ovi u T-Comu su jednostavno rekli da mogu.
Nista cudno od t-coma, zalosno je sto se i nakon ulaska novih operatera ponasaju kao monopolisti.Iako to jos uvik i jesu na svim podrucjima gdje drugi jos nisu pokriveni, a toga ima jako puno...
FORD FOCUS RS500
I like it!
a po kojoj to logici?
ako tvoj jedan poziv prema mobilnoj mreži (navodim to, jer je tu razlika nešto opipljivija) traje npr 5 sekundi (zvao si nekog i javila ti se govorna pošta ili nešto tome slično). cjena poziva prema mobilnim mrežama u vremenu 1 na tarifnom paketu optimin (najučestaliji kod cps-a) košta 1,66kn. dakle, ti bi ovih 5 sekundi platio 15,8lp, u što je uključena i uspostava poziva. a na t-comu bi te to koštalo 1,77kn, i to na tarifnom paketu super 60. a, sa mog stajališta gledano, razlika od 1,11kn je ipak nešto...![]()
A tko još zove mobitele s fiksne linije![]()
o moj bože... tko još koristi fiksne telefone?
Pa kod mene doma se fiksna linija koristi samo za internet. Poziva imamo cca 30 minuta mjesečno (cca 6 kn). Tek toliko za primjer![]()
Bookmarks