Navike ucenika...?
Ovako za sutra bi trebal napisati neki sastav iz hrvatskog pa me zannima dali mi mozete pomoci,nesto skombinirati uz navedenu temu što bi trebalo promijeniti u dosadašnjem nacinu školovanja??,razmišljao sam malo ali neznam kaj da bas da napisem.
Hvala unaprijed na pomoci
Navike ucenika...?
odnos učenik profesor, način predavanja, bolje financiranje školstva, bolja obrazovanost profesora, . . .
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ma ono ništa...SVE, SVE, SVE
After all...
Trebali bi uvesti provjeru znanja profesora.
možda napravit gradivo što zanimljivijim i smanjit gradivo..mi smo stvarno previše nepotrebnih stvari učili...
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
evo da vam kazem jedan slucaj u tehnickoj skoli karlovac di ja idem,npr ja iz tehnickog crtanja imam glupog profesora i ja pitam frenda kaj trebamo za zadacu a on je cul to kada sma ga pital mislim vidil je i odmah mi je dal 1 bez razloga da me nije niti pital,a jedan lik koji sjedu u zadnjoj klupi i koji ima 5 iz tehnickog crtanja prica cjeli sat i njemu nece nista niti ga upozoriti,kolko je znam da bi odnos između profesora i svih ucenika trebao biti isti a ne prema svakom drukciji.
priča mog života . . .
jbg, sjedi i trpi . . .
u ovom slučaju ne možeš baš ništa, ali ako te negdje zezne,a da nije po propisu, onda ti možeš njega . . .
ali to opet povlači posljedice za tebe jer će te vjerojatno taj profesor još manje voliti, bit ćeš za sve u razredu kriv, . . .
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
Pa oteras ga u P.M i odes kod ravnatelja,ili posaljes prituzbu ministarstvu prosvjete,i navedes kako te stari podjebava i da se pobrinu za njega. Nisi na prisilnom radu valjda? Pa u skoli si,i tamo ti moraju pomagat koliko god mogu...
eh da lako je reci oteras ga u P.M ali onda je jos gore,nego samo ta skola u koju ja idem u karlovcu je najzaj.... skola u toj okolici,i profesori su uzasni nemaju odnose prema svim ucenicima jednako nego geldaje na nacionalnu manjinu i te gluposti jedan kaj jde samonom u raz je sr... i jedan prof kaj je sr... taj ucenik kod tog profa nema niti jedan komad a nema pojma o gradivu koje se radi tako da tu se nemoze nista,i zalosno je kaj roditelji moraju placati instrukcije djetetu da bi dobio pozitivnu ocjenu u osnovnoj skoli a kamoli u srednjoj.
e tu već ima osnove, ali moraš imati čvrste dokaze . . .
tipa kad njega ispituje i koju mu ocjenu da da to imaš snimljeno, i onda kad bita nekolicinu učenika druge nacionalnosti koju mu ocjenu da, i onda bi se već nešto moglo . . .
ali i sam znam kak je teško snimati na satu, a najbolje ti je za to tražiti dozvolu ravnatelja, ako misliš da ima šanse da je dobiješ . . .
a i teško da bi nešto postigao preko škole, više bi postigao preko medija . . .
pošto se takve slične stvari u zadnje vrijeme često događaju, oni imaju veća prava nego mi, . . .
Što ste zapeli sa školom i školovanjem!
Školovanje nikada nije bilo lako, niti financijski niti psihički. Ja se sjećam svoje profke iz matematike koja me je mrzila. Imao sam max 2, dok su njezini ljubimci za neznanje dobivali 2 umjesto 1.
Što promijeniti u školstvu? Primorac pokušava već 4 godine pa mu baš ne ide. Trebalo bi promijeniti baš sve, od derutnih i zastarjelih škola (mislim na fizički izgled zgrada) do načina predavanja, ali jbg, danas se škole ponose ako mogu opremiti informatičku učionicu kompjutorima mlađim od 2 godine.
Nastavnici primaju male plaće...
Samo, jel ovo hipotetičko pitanje?![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Evo napisao sam sastam pa recite kaj mislite..
U sadašnjem nacinu školovanja ja mislim da bi trebalo dosta toga promijeniti.Današnje školovanje je dosta teško.
Možda bi trebalo smanjiti gradivo napraviti ga što zamimljivijim,jer se uči previše nepotrebnih stvari koje nam možda
nikada više nebudu trebale.Trebalo bi uspostaviti bolji odnos između učenika i profesora,način predavanja,programe
školstva treba prilagoditi učenicima.Nekima učenicima ide lakše a nekima teže,pa mislim da bi trebalo prema onima
kojima ide teže imati malo više obzira da se pomogne i objasni,a ne samo bez razmišljanja u imenik pisati jedinice.
Trebalo bi uvesti provjere znanja profesora mnogi profesori se pokazu na kvizovima da neznaju odgovoriti na pitanje
iz svoje struke.Recimo možda uvesti svake dvije godine testiranje psihičke sposobnosti,mjesecno iznenadne testove
na alkohol i na drogu kako na učenike tako i na profesore.Neznam dali se je itko uapitao kako danas mnogi roditelji
teško šalju djecu u školu, spajaju kraj sa krejem i gomilaju minuse na kreditnim karticama, samo da bi im djete zavrsilo
skolu.Žalosno je da mnogi roditelji već u osnovnoj školi a za srednju da i negovorim šalju djecu na instrukcije kako bi dobili
pozitivnu ocjenu.
Navedi i neke dobre strane jer ovako ispada da se (iako si u pravu, ali...) žališ i kukaš na trenutno školstvo.
Ono kao, pozitivne strane - mogućnost korištenja neta, škole dobivaju nove dvorane, učenici vole neke predmete...
Inače, dobro si izložio problematiku. Malo zbrda-zdola, ali to je to.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Da sam ja primorac ja bi izbacil sve ono kaj nije vezano za struku koju ides
Bookmarks