Mislim da je taj 4G finalizirala Siemens-Nokia, navodno ne treba mjenjati postojeću opremu nego je sam nadograditi.
Planiraju biti konkurencija Wi-max-u i rekli su da im je cilj do 2015. pokriti više milijardi ljudi sa 4G signalom.
3GPP grupa je objavila specifikacije standarda četvrte generacije za prijenos podataka na mobilnim uređajima. LTE mreže (Long Term Evolution) će, kao i Wi-Fi, koristiti antene s mogućnostima višestrukog prijema i odašiljanja čime će se značajno povećati propusnost podataka u usporedbi s 3G-om. Novom mrežom podaci će se prilikom downloada moći prenositi pri brzini od 326 megabita po sekundi, a vrijeme latencije između korisnika i odašiljača smanjit će se na deset milisekundi.
LTE će kroz narednih nekoliko godina postati osnova mobilnog pristupa Internetu u Europi i Sjevernoj Americi. AT&T i Verizon su već najavili kako će do 2010. zamijeniti postojeće EVDO, odnosno HSPA mreže novim LTE mrežama.
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Mislim da je taj 4G finalizirala Siemens-Nokia, navodno ne treba mjenjati postojeću opremu nego je sam nadograditi.
Planiraju biti konkurencija Wi-max-u i rekli su da im je cilj do 2015. pokriti više milijardi ljudi sa 4G signalom.
...a cijena će, naravno, biti paprena...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
dobro, to nama u hrvatskoj nebu baš bilo od koristi..pogledajte koliko samo ljudi ima 3g mobove, a i oni koji ih imaju rijetko koriste svojstva 3g-a, a kamoli 4gea.
Bookmarks