Nedavno sam kupio novu matičnu, procesor, grafičku i 1GB rama. E, nakon nekog vremena mi je riknio hard. Dobro, to sam zamjenio jačim, jer je i njemu bilo vrijeme(cca. 4 godine). E, ali u zadnje vrijeme mi nešto komp luduje. Počelo je sa Universe at Warom, ali on se ruši zbog Games for Windowsa. E, instalirao sam si obilivion i sve je uredno radilo. Nakon toga tjedan dana poslije sam instalirao Civ4 i od tada problemi. Prvo se Civ4 počeo ludovati, kad zoomam vam znao je stati, nestalo bi sve osim vode i kompa i onda bi se totalo, ne znam, kao da su poligoni od planete zalutali na sva moguća mjesta. Kada zumiram nazad ne vidim ništa osim tog istog, samo veće. Nakon toga mi se Oblivion počeo rušiti i pojavi mi se neki textbox da nešto grafička više ne radi kako treba, neki file je naveden(mislim da je nv4_disp.dll) i nakon toga komp nastavi normalno raditi, samo što nemam slike na monitoru. Monitor radi, ali mi grafička očito ne šalje sliku. S driverima za grafičku imam od početka problema, ali se nadam da sam ih nekako sredio. Ali, kad odem u Display Properties => Setting => Advanced => Adapter piše mi da je Memory Size 512 MB, a na kutiji od grafičke piše 256 MB DDR2. Počeo sam Morrowind igrati, ali kada su mi se isti simptomi javili i na morrowindu(igra iz 2002, uspio sam se vratiti u igru, da saveam, pa nastavio sa WWPom) i Worms World Partyu (DX7 igri, ali bez textboxa) morao sam ovdje postati. E, ja sada mislim da komp misli da imam grafičku sa duplo memorije, pa da on preoptereti grafičku pa da ona zbog toga krepa. Sad mene zanima kako vratiti sve na staro, da radi. Možda da se može ručno njegdje smanjiti koliko memorije ima, pa da smanjim na 256? Evo slike iz Everesta koje me iskreno rečeno zbunjuju. Što da radim? Sve osim formatiranja Windowsa dolazi u obzir, jer windowse sada ne mogu formatirati(imam previše podataka koje ne mogu backupati, a imam i milijun instaliranih programa, tako da bi izgubio mjesec dana da komp upogonim).
Provjeri temperaturu grafičke, a ako nije to pokušaj reinstall windowsa jer puno petljanja s driverima windowsi baš ne vole.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks