Video mod ćeš za te novce naći najbolji u nekom od Sonyjevih modela. Malo pogledaj koji ti odgovara dimenzijama i cijenom, pa suzi izbor.
da ne duljim previse- ne znam gotovo nista o digitalnim fotoaparatima a trebao bi mi jedan koji je ok za fotografiranje ALI i da ima sto bolju funkciju za snimanje. da budem precizniji, htio bih sa digitalcem snimati akusticnu gitaru i vokal (da npr mogu uploadat video na youtube). digitalnu kameru NE ZELIM, naime mislim da mi ne treba, fotic je prakticniji a imam namjeru i fotografirati. ne ocekujem da cu s digitalnim foticem moci snimiti bog zna kako kvalitetne snimke sebe&drugih kako pjevamo i sviramo ali htio bih kupiti sto bolji uredaj za tako nesto. drugim rijecima, trazim digitalni fotoaparat sa dobrom (ili barem ok) kamerom i zvukom. bio bih jako zahvalan kada bi mi mogli navesti nekoliko modela i kratke specifikacije za svaki. imam 1500 kuna na raspolaganju i zivim u centru zagreba tako da prodajna mjesta ne bi trebala biti problem (nadam se).
znam da je malo cudan zahtjev ali bas zato trazim pomoc na forumu. hvala.
Video mod ćeš za te novce naći najbolji u nekom od Sonyjevih modela. Malo pogledaj koji ti odgovara dimenzijama i cijenom, pa suzi izbor.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Na pocetku napominjem kako foto aparat nije instrument namjenjen snimalju video isjecaka ili zvuka. On je namjenjen snimanju fotografija i tu ce dati najbolje sto moze. Mogucnost biljezenja videa i zvuka je tricarija koja se tu nasla samo kako bi popis mogucnosti bio malo zanimljiviji.
Najbolje mogucnosti biljezenja videa u foto aparata, jednako tako i zvuka, primjetio sa kod Sony modela. Ovo najbolje teba uzeti sa rezervom, jer je ako nam je cilj iskljucivo biljezenje videa i zvuke razina, ova razina "najboljega" je daleko ispod moga poimanja prihvatljivoga.
S obzirom na navedeno i na novac kojim raspolazes za kupnju foto aparata savjetujem model Sony DSC W85. njegova cijena s torbicom je oko 1500 kn. Naravno morati ces kupiti, s obzirom na namjenu u koju ga mislis koristiti, povecu memorijsku karticu (moj topao savjet je barem 2 GB) jer ces ubrzo uvidjeti kako snimanje video zapisa rapidno jede memoriju. Tako da i taj izdatak jos moras uracunati.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks