Posto mi polako rikava monitor, vrijeme je da pocnem traziti novi
Eh sad neznam dal uzeti wide screen ili ovaj obicni? Koji je bolji za igre? Za filmove mislim da je wide screen bolji?
Posto mi polako rikava monitor, vrijeme je da pocnem traziti novi
Eh sad neznam dal uzeti wide screen ili ovaj obicni? Koji je bolji za igre? Za filmove mislim da je wide screen bolji?
Ovisi o tvojim potrebama i željama. Npr. za CAD aplikacije je nekako bolje uzeti veći 4:3 monitor nego wide. Wide je odličan za filmove (milina), igre su mi isto nekako ljepše na širem nego kockastijem ekranu. Internet i surfanje su malo problematični ako ćeš surfat u maksimiziranom prozoru (zato malo suziš prozor i riješeno). Ima prednost gdje se traži prostor u širinu (photoshop, multimedia...) itd. E sad što je tebi bolje za igre ovisi o tvojoj grafičkoj jer 1680x1050 je već malo teže gurati, pogotovo sa efektima.
Problem kod wide-a je što ćeš ih rijetko naći sa kvalitetnijim matricama od TN-a. Ako uzimaš 22" ili veći onda si osuđen na TN.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kanim uzet 19", a igrat ne kanim previse, Imam 9550. Najvise bih surfao i pogledao koji film (ako je divx jer mi kucno kino ih ne prima), i eventualno igricu (Cod2. heroes 5) Znaci za igre je bolji wide?
ma uzmi widescreen pa i widecreen televizori su vec odavno zamjenili 4:3.
cesto koristim laptop koji ima 15'4 widescreen ekran i nekako mi je ugodniji rad nego na klasicnom. a jos tek ako je 19'' ili jos veci... milina
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
19" wide će ti biti prenizak vjeruj mi. Šta sad imaš? Evo čisto za usporedbu, 20" wide je 1 cm viši od 17" CRT-a![]()
sad imam 17" CRT
Dakle, prelaskom na 19" wide igraš protiv prostora. Drugo je ako ti je bitnije zdravlje umjesto prostora. Na pamet mi padaju samo dva modela koja bi ti mogao savjetovati: Samsung 2032BW kojeg i sam imam (cca 2000kn dođe) ili Philips 200WS8F(S/B) (cca 1600kn).
Sa 19" wideovima se nisam susretao, ali na strani 20" je rezolucija - prostoru mom slučaju je presudilo -> 17" PVA model (kvalitetniji od svih TN modela) ili 20" wide sa TN matricom (pixeliiii
)
Pa, kad ides u ducan kupit monitor, onda ih obicno ima tam izlozenih, a i trebali bi ti ga htjeti spojiti. 20" WSovi od preko 2000kn a da imaju TN matricu (Samsung i Philips osim p serija itd) su neisplativi pored Asusa PW201 s miljama boljom MVA matricom (<2100kn u Linksu, ADMu, Optimumu...).
Sto se igranja tice - ak igras starije (manje zahtjevne) igre i snizis detalje, ici ce to i u 1680x1050. Evo, ja se svakodnevno igram upravo na toj rezi na P4 2ghz i Radeonu 9600XT.![]()
Bookmarks