Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    T-MOBILE,TELE 2
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

fuji fotoaparati

Da li ih itko ima i kakve su kvalitete?nemojte me odmah napast jer se bas ne razumijem u fotoaparate bacila sam oko na dva fotoaparata i i prilicno su jeftini cini mi se pa vas molim za pomoc dali vride ista FUJI FinePix S6500fd Zoom ,&FUJI FinePix S5700 Zoom..dosad sam imala jedan i razrocarala sam se (benq odma mu je pukla plastika)pa ne zelim opet pogrijesit helpajte

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kupuj odma bez razmišljanja
    ja imam 5600 (to je predhodnik od 5700) i jako sam zadovoljan kako kvalitetom kućišta, tako i (što je još važnije) fotografija. ako imaš para, uzmi 6500, on je još klasu više i za klasu bolji (nažalost i po meni malo pretežak). apsolutno preporučam!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Među kvalitetnijim su brandovima.
    Malo pročitaj topice i skužiti ćeš koji aparati su im za koje korisnike.
    Svaki brand ima neke prednosti i nedostatke.
    Osobno imam S9500 i potpuno sam zadovoljan kao i sa prijašnjim FUJI aparatima.
    Zapravo teško je naći nekoga tko će reći drugačije.
    Naravno svatko će prigovoriti na neke nedostatke na bilo kojemu aparatu, no treba biti svjestan kakav si aparat i za koliki novac kupio i šutiti a ne biti beba plačljivica.
    Ovo govorim zato što mi se mnogi jadaju kada kupe neki aparat da im pravi previše šuma i slično a imaju ultrazoom aparat...pa mislim stvarno.

Fuji je marka koja ne treba previše dokazivati svoju kvalitetu. Izaberi model koji ti najviše odgovara i dobro će te služiti ako ga znaš koristiti.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da slazem se s gornjim,imala sam fuji finepix S304 to je stari,ali dobar..Sve pohvale.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prijatelj ima Fuji F30, otiđi na netu i pogledaj kakve karakteristike ima na ISO 800 , kada ogromna većina aparata grca u šumovima on i dalje daje i više nego li dobru sliku. Novi Fuji aparati su se malo "pokvarili" ali i dalje, to je jako , jako dobar izbor
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Prijatelj ima Fuji F30, otiđi na netu i pogledaj kakve karakteristike ima na ISO 800 , kada ogromna većina aparata grca u šumovima on i dalje daje i više nego li dobru sliku. Novi Fuji aparati su se malo "pokvarili" ali i dalje, to je jako , jako dobar izbor
    vrijednosti šuma na velikom iso-u su, ja mislim najbolje upravo kod fuji-a. i moj isto daje vrlo prihvatljive rezultate na iso 800, čak dovoljno dobre za stavit na desktop.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    T-MOBILE,TELE 2
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala svima muchos

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    T-MOBILE,TELE 2
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ima li tko koju internet stranicu da se placa kartricama i da vrse dostavu sirom hrvatske i da naravno imaju FUJI fotoaparate jer www.info-gama.hr nazalost ne vrse dostavu TJ. mora se ici u zagreb kupiti popuš.... sam (a znala sam da je predobro da bi bilo istina)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    T-MOBILE,TELE 2
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo snasla sam se kupila ga u splitu hehe e da kupila san FUJI S5700...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    simpa aparat

link
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kolko košta kod nas (ak se smije znat)?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ajvl Pregledaj post
    kolko košta kod nas (ak se smije znat)?
    Možda da pogledaš na gornjemu linku...
    http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=14&podkat=98

FUJI FinePix S5700 Zoom
    7.1 MP, Fujinon 10x optical zoom lens, F3.5 - F3.7, Digital zoom 4.8x, 2.5" TFT LCD, Internal memory 27MB, xD/SD card 1.784,16 Kn

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    T-MOBILE,TELE 2
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U ST-U je 1999kn

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ako imaš nekoga od povjerenja tko ide za zg daš mu novac i on ti vrati uređaj. I ostane vam za finu rundu

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    VIP
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja imam finepix a700 i zadovoljan sam...nije mu baš display neke kvalitete ali ok je slika

Registered User Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Realme GT 5G 12/256 GB
    Operater
    Svi
    Bodovi
    20.013
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.013, Nivo: 34
    Bodovi: 20.013, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imam Fuji S5600 kao i ajvl i isto mogu pohvaliti fizicku izradu i kvalitetu fotografija (naravno, ako ima dovoljno svjetla).

Ono sto meni smeta je firmware koji se (bar kod ovog modela) rijetko osvjezava (S5600 ima samo v1.00 verziju), a dalo bi se toga ispraviti.

Recimo, tesko je dobiti ok fotografije (nezamucene) u sumrak zbog izostanka IS-a i pomalo cudnjikavog odabira parametara za fotografiranje kad se koristi neki od automatskih modova.

Inace, po svemu ostalom aparat je (a vjerujem da su i ovi nasljednici iz Fujijeve UZ kategorije) vrlo dobar, a taj "dSLR" osjecaj u ruci... kao da je prilijepljen na dlan...

Inace, ako je nekom bitan RAW format... mislim da su u nasljednicima S5600 izostavili tu mogucnost.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao FlowBlow Pregledaj post
    Imam Fuji S5600 kao i ajvl i isto mogu pohvaliti fizicku izradu i kvalitetu fotografija (naravno, ako ima dovoljno svjetla).

Ono sto meni smeta je firmware koji se (bar kod ovog modela) rijetko osvjezava (S5600 ima samo v1.00 verziju), a dalo bi se toga ispraviti.

Recimo, tesko je dobiti ok fotografije (nezamucene) u sumrak zbog izostanka IS-a i pomalo cudnjikavog odabira parametara za fotografiranje kad se koristi neki od automatskih modova.

Inace, po svemu ostalom aparat je (a vjerujem da su i ovi nasljednici iz Fujijeve UZ kategorije) vrlo dobar, a taj "dSLR" osjecaj u ruci... kao da je prilijepljen na dlan...

Inace, ako je nekom bitan RAW format... mislim da su u nasljednicima S5600 izostavili tu mogucnost.
    Imam s5700 i kvaliteta izrade je bolja od vecine konkurenata što me je poprilicno iznenadilo (gledajuci cijenu ocekivao sam jeftikaner plastiku).

Kvaliteta fotografija je iznenađujuce dobra ali pod uvijetom da ima dovoljno svjetla. Ono što mene najviše smeta je sporost AF kod slabijeg osvjetljenja(nije problem kod snimanja staticnih objekata sa stativom ali kod snimanja na koncertima sporo fokusiranje mi predstavlja problem(s druge strane ni drugi UZ fotoaparati nisu bolji)). Auto modovi znaju postaviti poprilicno cudne parametre u tim uvjetima tako da je bolje koristiti manualnu postavku ili aparature priority postavku. Naravno tu se opet javlja problem sporosti AF sustava. S druge strane AF radi puno brže kad se koristi blic(ja osobno preferiram snimanje bez korištenja blica kad god je to moguce).

Nedostatak RAW-a je minus u odnosu na prethodnike ali posto sam bio u mogucnosti primjetiti relativnu sporost u snimanju u RAW kod S6500 sumnjam da bi ga koristio za bilo što osim snimanje statičnih objekata. Trenutno razmišljam o zamjeni S5700 s S6500fd(uz sitnu nadoplatu) kojeg sam nedavno imao priliku koristiti i koji me oduševio. Ako izuzmemo nedostatak IS-a S6500 je najbolji UZ koji sam imao prilike koristiti.
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Hardcore forumaš Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    SonyEricsson K850
    Operater
    T
    Godina
    41
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav svima...

Da se samo nadovežem na temu da ne otvaram novi thread..
    Naime, kupujem si fotić, do 2000 kn, pa me konkretno zanima što se kod nas u tom rangu može dobiti od fuji-a? Nisam baš naletio na puno modela, ali i one na koje sam naletio, nekako su mi jeftini s obzirom na to što nude. Nov sam u svemu i trebam fotić za slikanje za sebe i snimanje kojekakvih videoisječaka (obavezno mora imati 30 fps sa VGA rezom).. Znači ne one "profi" modele, nego one standardne, manjih dimenzija sa nekakvih 7-8 mpx i 4-5 opt. zoom-om (ne bi 3x opt. zoom)

Zahvaljujem svima na pomoći unaprijed

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ivan Pregledaj post
    Pozdrav svima...

Da se samo nadovežem na temu da ne otvaram novi thread..
    Naime, kupujem si fotić, do 2000 kn, pa me konkretno zanima što se kod nas u tom rangu može dobiti od fuji-a? Nisam baš naletio na puno modela, ali i one na koje sam naletio, nekako su mi jeftini s obzirom na to što nude. Nov sam u svemu i trebam fotić za slikanje za sebe i snimanje kojekakvih videoisječaka (obavezno mora imati 30 fps sa VGA rezom).. Znači ne one "profi" modele, nego one standardne, manjih dimenzija sa nekakvih 7-8 mpx i 4-5 opt. zoom-om (ne bi 3x opt. zoom)

Zahvaljujem svima na pomoći unaprijed
    Ono sto je trenutno izuzetno isplativo za uzeti iz Fuji game foto aparata u ovome cijenovnome razredu je model S5700. Ovim modelom korisnik za cca 1700 kn dobiva izvrstan aparat, sa mnostvom opcija, sa vrlo zadovoljavajucom optikom raspona 38 - 380 (dakle, ekv. opt. zoom 10x). Takodjer, za nekoga tko zeli nauciti ponesto o fotografiji i napredovati u zvome foto znanju, ovaj model cini odlican pocetak. Uz neveliko ulaganje korisnik moze dobiti model uz kojega ce shvatiti zanima li ga diosta fotografija i ima li potrebe da u doglednoj buducnosti ulozi u nesto skuplje i bolje.

Ipak, ako ti dimenzije i masa ovoga aparata smetaju i zelis nesto manje i kompaktnije, a na racun kompaktnosti si spreman zrtvovati mogucnosti foto aparata, tada ti kupnju Fuji modela ne bih savjetovao jer drugi proizvodjaci, trenutno na trzistu imaju kvalitetnije i povoljnije modlele, ali to je za neku drugu temu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    N73, Nokia 6020
    Operater
    098 i 091
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

FUJI FILM FinePix F50fd

= Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ono sto je trenutno izuzetno isplativo za uzeti iz Fuji game foto aparata u ovome cijenovnome razredu je model S5700. Ovim modelom korisnik za cca 1700 kn dobiva izvrstan aparat, sa mnostvom opcija, sa vrlo zadovoljavajucom optikom raspona 38 - 380 (dakle, ekv. opt. zoom 10x). Takodjer, za nekoga tko zeli nauciti ponesto o fotografiji i napredovati u zvome foto znanju, ovaj model cini odlican pocetak. Uz neveliko ulaganje korisnik moze dobiti model uz kojega ce shvatiti zanima li ga diosta fotografija i ima li potrebe da u doglednoj buducnosti ulozi u nesto skuplje i bolje.

Ipak, ako ti dimenzije i masa ovoga aparata smetaju i zelis nesto manje i kompaktnije, a na racun kompaktnosti si spreman zrtvovati mogucnosti foto aparata, tada ti kupnju Fuji modela ne bih savjetovao jer drugi proizvodjaci, trenutno na trzistu imaju kvalitetnije i povoljnije modlele, ali to je za neku drugu temu.
    ----------------------------------------
    Razmisljam o tom aparatu, što više čitam to sam zbinjeniji jer je istina i opet negdje u sredini i teško se za neki odlučiti. Ako ima neki konkretni prijedlog što kupiti za 2 000kn od kompaktnih digitalaca bio bih mu zahvalan.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sinke71 Pregledaj post
    ----------------------------------------
    Razmisljam o tom aparatu, što više čitam to sam zbinjeniji jer je istina i opet negdje u sredini i teško se za neki odlučiti. Ako ima neki konkretni prijedlog što kupiti za 2 000kn od kompaktnih digitalaca bio bih mu zahvalan.
    S5700 i nije neki klasicni predstavnik kompaktne klase. Njegov izgled i konstrukcije tijela vise upucuje na korak prema UZ modelima. Kako sam vec negdje i napomenuo, za ulozeni novac korisniku daje poprilicno puno. Korisnici koji su se odlucili na ovaj model mahom su zadovoljni, ako se i pozale onda je to na sporost fokusa u uvjetima smanjena svjetla ili na nesto kromatskih aberacija kod visoko kontrastnih kadrova, ali to su neke mane koje su opcenito izrazene kod ove klase digitalnih foto aparata.

Po mome misljenju je dobra i opravdana kupnja.

Sto se savjeta za tipicne kompakte tice, skrenuo bi paznju na par modela koji su pozicionirani cak prema ultra compact klasi (ove preporuke vrijede ako trazis aparat manje mase i dimenzija):

1. Canon Ixus 800IS
    2. Fuji Z100FD
    3. Panasonic LZ7
    4. Sony W90

Kao konkurenciju modelu S5700 i takodjer vrlo dobru kupnju navodim i model:

1. Sony H3

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    N73, Nokia 6020
    Operater
    098 i 091
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

FinePix F50fd

S5700 i nije neki klasicni predstavnik kompaktne klase. Njegov izgled i konstrukcije tijela vise upucuje na korak prema UZ modelima. Kako sam vec negdje i napomenuo, za ulozeni novac korisniku daje poprilicno puno. Korisnici koji su se odlucili na ovaj model mahom su zadovoljni, ako se i pozale onda je to na sporost fokusa u uvjetima smanjena svjetla ili na nesto kromatskih aberacija kod visoko kontrastnih kadrova, ali to su neke mane koje su opcenito izrazene kod ove klase digitalnih foto aparata.

Po mome misljenju je dobra i opravdana kupnja.

Sto se savjeta za tipicne kompakte tice, skrenuo bi paznju na par modela koji su pozicionirani cak prema ultra compact klasi (ove preporuke vrijede ako trazis aparat manje mase i dimenzija):

1. Canon Ixus 800IS
    2. Fuji Z100FD
    3. Panasonic LZ7
    4. Sony W90

Kao konkurenciju modelu S5700 i takodjer vrlo dobru kupnju navodim i model:

1. Sony H3
    --------------------------
    Govorio sam o modelu FinePix F50fd ne o 5700 on mi je prevelik. Da zelim nešto veće uzeo bih onda nešto kvalitetnije iz SLR ponude što bih naravno onda platio 3x toliko. Za sada si želim kupiti nešto manje i ''lako prenosivo''. Svi mi se modeli sviđaju koje si nabrojao osim malog Fuji Z100FD taj mi je skroz ženskasti (ne želim da se netko uvrijedi). Canona mi ima šogor i zadovoljan je njime, imao sam ga u rukama i činio mi se ok. Ostale sam samo imao prilike vidjeti ne i imati u rukama. Sony H3 je malo veći i teži ali mi se čini jako dobar, vidim i bolje leće ima koliko je to sada za jednog potpunog amatera važno. Ja ću svakako kroz godinu dvije uzeti ozbiljniji aparat a sada bi volio imati ovako nešto lagano na čemu bi se učio a poslije bi mi ostao kao digitalac no.2 kojeg bi uvijek umao uz sebe. Dakle sve sam ove modele proučavao ali kako je teško nešto izabrati a da nisi to probao ostaje mi samo vjerovati drugima koji su imali to iskustvo.
    Moje je pitanje: što na kraju misliš da bi bio najbolji izbor?

hvala

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Govorio sam o modelu FinePix F50fd ne o 5700 on mi je prevelik. Da zelim nešto veće uzeo bih onda nešto kvalitetnije iz SLR ponude što bih naravno onda platio 3x toliko. Za sada si želim kupiti nešto manje i ''lako prenosivo''. Svi mi se modeli sviđaju koje si nabrojao osim malog Fuji Z100FD taj mi je skroz ženskasti (ne želim da se netko uvrijedi). Canona mi ima šogor i zadovoljan je njime, imao sam ga u rukama i činio mi se ok. Ostale sam samo imao prilike vidjeti ne i imati u rukama. Sony H3 je malo veći i teži ali mi se čini jako dobar, vidim i bolje leće ima koliko je to sada za jednog potpunog amatera važno. Ja ću svakako kroz godinu dvije uzeti ozbiljniji aparat a sada bi volio imati ovako nešto lagano na čemu bi se učio a poslije bi mi ostao kao digitalac no.2 kojeg bi uvijek umao uz sebe. Dakle sve sam ove modele proučavao ali kako je teško nešto izabrati a da nisi to probao ostaje mi samo vjerovati drugima koji su imali to iskustvo.
    Moje je pitanje: što na kraju misliš da bi bio najbolji izbor?

hvala
    Da su mi 2000 kn limit i da mogu podnjeti aparat nesto vecih dimenzija kompakt klase, moja odluka bi definitivno bila Sony DSC H3.

Da zelim manji aparat, dakle ultra compact model, ili kompakt koji dimenzijama granici sa ultra compact klasom, odluka bi bila malo teza, ali dvojio bih izmedju:

1. Sony DSC T70 (crni)
    2. Olympus mju 790SW (crni)

Ovaj Olympus je 200 njak kuna vise od 2000 kuna, ali je zato vodootporan do par metara dubine (provjereno i testirano) i mnogo otporniji na udarce i prasinu i sl. od ostalih modela na trzistu, sto je definitivno prednost ako ga se misli svugdje povlaciti sa sobom.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    N73, Nokia 6020
    Operater
    098 i 091
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da su mi 2000 kn limit i da mogu podnjeti aparat nesto vecih dimenzija kompakt klase, moja odluka bi definitivno bila Sony DSC H3.

Da zelim manji aparat, dakle ultra compact model, ili kompakt koji dimenzijama granici sa ultra compact klasom, odluka bi bila malo teza, ali dvojio bih izmedju:

1. Sony DSC T70 (crni)
    2. Olympus mju 790SW (crni)

Ovaj Olympus je 200 njak kuna vise od 2000 kuna, ali je zato vodootporan do par metara dubine (provjereno i testirano) i mnogo otporniji na udarce i prasinu i sl. od ostalih modela na trzistu, sto je definitivno prednost ako ga se misli svugdje povlaciti sa sobom.
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf50fd/
    tu sam pročitao o tom Fuji aparatu pa pogledaj molim te. Znači taj Fuli f50 otpada?
    Ako je taj Sony tako dobar budem žrtvovao veličinu nauštrb kvalitete. Kojih par 100kn mi ne znače ništa jer nisam strogo odredio koliko mislim potrošiti no svakako ne 5000 ili 6000 za bi za sada bilo previše. Znači bolje Sony od 8Mpixela nego Fuji od 12. Meni veličina fotografije nije bitna, puno mi je važnije da se lijepo vide detalji što pretpostavljam sony sa boljom optikom ima. Kučište je veće i samim tim robusnije. Hvala ti na savjetu evo sada moram malo proučavati i tog sony-a H3

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf50fd/
    tu sam pročitao o tom Fuji aparatu pa pogledaj molim te. Znači taj Fuli f50 otpada?
    Ako je taj Sony tako dobar budem žrtvovao veličinu nauštrb kvalitete. Kojih par 100kn mi ne znače ništa jer nisam strogo odredio koliko mislim potrošiti no svakako ne 5000 ili 6000 za bi za sada bilo previše. Znači bolje Sony od 8Mpixela nego Fuji od 12. Meni veličina fotografije nije bitna, puno mi je važnije da se lijepo vide detalji što pretpostavljam sony sa boljom optikom ima. Kučište je veće i samim tim robusnije. Hvala ti na savjetu evo sada moram malo proučavati i tog sony-a H3
    Dakako da ne otpada...pa ne moze otpasti nesto sto ti se dopada, samo zato jer ja preporucam nesto drugo.

Puno puta sam rekao, najbolji je onaj aparat sa kojim je korisnik zadovoljan, totalno je nebitna njegova cijena i performanse.

Ako ti se navedeni Fuji dopada, uzmi ga. Radi se o prilicno dobrome ultra compact/compact modelu.

Sto su ciste cinjenice i nisu podlozne subjektivnosti je:

1. 12 MP u ovoj klasi aparata (s obzirom na dimenzije senzora) definitivno i nisu neki odmak u odnosu na 8 MP ili 10 MP na istoj dijagonali senzora, dapace mogu samo generirati veci sum

2. Sony H3 neosporivo je bolji aparat gledajuci performanse i optiku, samo je pitanje zeli li potencijalni korisnik (u ovome slucaju ti) kupiti aparat nesto vecih dimenzija i mase, koji nije bas za u dzep.

Pogledaj malo i javi se sa svakom nedoumicom ili pitanjem. Potruditi cu se pomoci.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. fotoaparati.net - iskustva s kupnjom na navedenom siteu
    By sinhro in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 34
    Posljednji post: 30-03-2010, 20:08
  2. Kamere/Fotoaparati na mobitelima
    By beetleman in forum Općenito
    Odgovora: 31
    Posljednji post: 03-06-2007, 22:03
  3. Fuji S6500 vs. Fuji s9600
    By SanjaM in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 16-02-2007, 23:51
  4. Problemi s Fuji digitalcima (Fuji S2Pro , Finepix A303, F410 i F700)
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-10-2005, 10:50
  5. Digitalni fotoaparati kao dodatni pribor za mobitele
    By Sljaka in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 16-01-2003, 01:45

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke