Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    32
    Bodovi
    9.717
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.717, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pri bootanju luduje

Imam sljedeći problem, a meni je stvarno hito jer sutra moram držati 3 referata, a nemam ih na USBu. Problem je sljedeći:
    Pali se komp normalno, prođe ona slika od matične, ali kada treba bootati, bilo sa cda ili sa harda, on jednostavno stane i pojave se nekakve šarene točke(veličine slova u DOSu). Imam i nekoliko slika, islikao sam cijeli bios, i prosec crkavanja. Dogodilo mi se ujutro, navečer sam ga ugasio normalno(bio je još neki patch). Winzi su prije 2 dana nanovo instalirani, tako da stvarno ne znam što bi moglo biti. Slijedi slike i jedan video svega što je se dogodilo. Nadam se brzom odgovoru jer je hitno(podatci su mi jako važni, pa bi bilo nice da ostanu).
    Evo link za slike i video(3gp, sve je sa mobitela slikano, u pola 7 ujutro):
    http://rapidshare.com/files/76272661...i_komp.7z.html
    Hvala unaprijed!

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Necu ti sad filozofirat o problemu,ali tu tvoju hitnost rijesi tako sto ces izvadit hdd i s nekog rdugog kompa doc do podataka koji ti trebaju...

stargazer Postignuća:
    VeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Note9
    Godina
    39
    Bodovi
    56.617
    Nivo
    58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Bodovi: 56.617, Nivo: 58
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiće poruke "NTLDR is missing", možda pomogne štogod:
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=50419
    mada sumnjam, kažeš da se ne može bootati ni sa cd-a.

Slike u biosu mi ne znače puno jer se očito radi o nekom novijem kompu, pola tih stvari nisam nikad ni vidio pa...

Jesi probao malo mrdati komponente, reinsertati ih, možda i resetirati cmos? Zasad mi više smrdi da je problem hardverske prirode.
    Keep calm and fastboot oem unlock.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    32
    Bodovi
    9.717
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naletio sam u Googleu na NTLDR is missing, ali to se meni ne pojavljuje uvijek, a što se tiče drugog kompa, nemam gdje, sada sam u školi a tu sigurno neću smjeti.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Sony Ericsson K610i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.635
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.635, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ili ti je graficka riknula ili je nesto sa Biosom.

Sto se tice podataka sa HD-a mozes otici kod frenda i spojiti svoj disk na njegov komp. kao sekundarni, pa ces onda izvuci podatke koje trebas.

Moras samo prebaciti Jumper iza na svom HD-u na SLAVE.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Disk SATA pa ne treba nikakvi jumper. Pokušaj disable-ati logo da vidiš je li ti ispravno vidi disk i CD-ROM. Može ti biti do grafičke ali mislim da ne bi tad došlo do problema već ili odmah u BIOS-u ili tek kad load-a drivere i podigne rezoluciju. Također grafičkoj ne ide u prilog niti činjenica da javlja NTLDR missing jer to u pravilu upučuje na defektne Windowse ili problem s diskom, ali kako ti se pojave one kockice to mi je malo čudno, tako da ne bih isključio ni virus. Sad još zadnja stvar, boot s CD-a. Kakav imaš DVD-ROM (ATA ili SATA)? Provjeri postavke boota u BIOS-u. Ako je SATA onda može biti i do SATA kontrolera, jer u BIOS-u ne vidi diskove, HDD radi gluposti, a CD/DVD neće boota. Možeš za svaki slučaj resetirati BIOS i eventualno pogledati u manual od matične imaš li jedan ili dva kontrolera (novije ploče imaju dva porta na chipsetu i četiri na vanjskom RAID kontroleru) ako ima, pokušaj prebaciti s jednog na drugi disk, i ako je DVD SATA onda i njega (konektori na ploči su često druge boje), iako su ti možda podatci na disku već koruptirani ako je disk brljavio po podatcima. Na kraju mislim da bi tvoja ploča definitivno trebala podržavati USB boot, pa možeš ići kod frenda staviti na stick live ubuntu ili BartPE (live XP) te pokušati bootato sa sticka i pristupiti disku. Ako bude bootao, onda znaš da nije do grafičke, a ako budeš mogao pristupiti disku i DVD-u, onda vrlo vjerojatno nije ni do ploče, ali onda stvarno ne znam do čega može biti (eventualno neka postavka u biosu zafrkava boot s cd-a, a na disku windowsi pošizili). Uglavnom ako uspiješ, spasi sve važne podatke (ako možeš pržiti prži, ali s verifikaciju, ako imaš USB ladicu, onda na nju) jer čak i ako imaš garanciju i odneseš komp, nitko ti ne jamči za podatke na disku, čak su nedavno prijatelju zamijenili totalno ispravan disk (koji je bio skroz pun) za drugi, a da nisu ni testirali je li stvarno do diska (bila je neispravna ploča), tako da je back up neophodan ako želiš biti siguran. Ako ti se žuri, onda ovo zadnje obavi prvo!
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    32
    Bodovi
    9.717
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiče referata, on njih sam srećom imao primjere koji su do 80% bili gotovi u školi, pa sam ih samo završio i dobio 3x5 Dijelovi su max. tri tjedna stari. A što se tiče bootanja sa cda, ja sam u biosu odabrao "Rest to default" pa je to bio problem. Sada mogu bootati sa cda, probao sam preko error consolea i instalirao sam Winze na D:, ali opet mi javlja taj error. A ništa, danas ga formatiram, savegame ću ja već nadoknaditi Ako još netko ima savjet kako da ne formatiram komp neka kaže, a ja javim ako nešto novo otkrijem.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nabavi BartPE, bootaj ga sa CD-a ili sticka i sprži sve podatke koji su ti važni (i gamesaveove najčešće možeš backupirati, samo moraš paziti kad ih vratiš da im ukloniš read only). Reinstalacija je toplo preporučana u ovakvim slučajevima, čak i kad uspiješ osposobiti sistem (tad lakše backupiraš podatke), jer ćeš tako provjeriti hardware. Ukoliko ne budeš moga instalirati Windowse ili se ubrzo dogodi ista stvar vjerojatno je do hardware-a, ali da budeš siguran pokušaj nabaviti drugi instalacijski CD.

Ono što možeš pokušati da bi dignuo sistem je ući u repair konzolu i nakon logiranja kao administrator ukucati fixmbr i fixboot (ovaj zadnji bi možda i sam riješio problem).
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    k750i-->>W800i
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Imao sam ja problema s tom datotekom.. i to sam rijesio tako sto sam napravio pri bootu chdsk.. i on mi je sam nasao da mi nedostaje jedna datoteka i vratio ju... sada nemam problema ali tako sam to popravio.. pokusaj i ti i mislim da bi ti uspjelo.. znaci s boota izaberi repair i pisi onda naredbu chkdsk i slijedi upute u glavnom to mi je pomoglo a neznam sada tebi
    Živi kao da ti je svaki dan posljednji

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    iPhone
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    32
    Bodovi
    9.717
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eh, sad je gotovo Formatirao sam komp i sada sve radi kako treba. Što se tiče instalaciskog CDa, imam orginal winse, tako da ne znam dali može biti do njih. Nažalost sam skužio da moram od sada zvat Microsoft kada želim aktivirati winse, i skužio sam da broj 1 nije dobar izbor za to Ugl, winsi aktivirani, i lik na na telefonu mi rekao da je to bilo jedino pametno što sam mogao napraviti. Eto, zahvaljujem svima, može lock.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Sony Ericsson K610i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.635
    Nivo
    31
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DragonSoul Pregledaj post
    Eh, sad je gotovo Formatirao sam komp i sada sve radi kako treba. Što se tiče instalaciskog CDa, imam orginal winse, tako da ne znam dali može biti do njih. Nažalost sam skužio da moram od sada zvat Microsoft kada želim aktivirati winse, i skužio sam da broj 1 nije dobar izbor za to Ugl, winsi aktivirani, i lik na na telefonu mi rekao da je to bilo jedino pametno što sam mogao napraviti. Eto, zahvaljujem svima, može lock.
    Ne moras zvat Microsoft. Javi mi se na privat pa cu ti objasniti...

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove