sto bi mi preporucili od ta 3 modela i napisite zasto ne ovo a zasto ovo..
sto bi mi preporucili od ta 3 modela i napisite zasto ne ovo a zasto ovo..
Zadnji uredio hack100 : 05-12-2007 u 00:08
slackware user
moja preporuka qtek...zato što hp nije mobitel nego samo pocket...ja sam ga imaoa qtek je bolji od varia po kameri...mislim da su ostale specifikacije iste..sad neznam koja je razlika u cijeni...
da qtek je 300-njak kuna skuplji, po polovnim cjenama.. a da vas pitam za to sto govore da je vario spor, mislim da taj isti proc ima i qtek (200mhz) koliko se to osjeti i gdje te dali cu ja to osjetiti ako sam prije ovog imao se k610..
edit: hp ispada iz igre jer je prodan![]()
slackware user
k610 i vario su dvi razlićite stvari...ovisi koliko imaš slobodne ram memorije u variu,tj.koliko programa ti je pokrenuto..ali to se sve kontrolira sa nekom aplikacijiom(ima ih puno) nisam imao varia pa neznam koliko je inaće spor...ali nebi trebao imati nekih problema s njim...proćitaj malo po forumu...dosta piše o mda
MDA Vario ,jer ima tipkovnicu!![]()
da,zaboravih da s200 nema tipkovnicu...ako ti kamera nije baš bitna...mda..ali viruj mi da ti nije velika razlika u 2.0 i 1.3...a tipkovnica će ti puno znaćiti
da, kamera mi ni nije toliko bitna..
EDIT: zanima me jos sto je to wm6, dal windows mobile 6? il
Zadnji uredio hack100 : 05-12-2007 u 09:45
slackware user
zasad stoji mda vario, pocekat cu jos malo, mozda ima neku prednost s200, osim kamere, koja mi stvarno nije bitna..
slackware user
ali s 200 i mda ti imaju wm5..neznam jel možeš staviti wm6
Da naravno da se moze staviti WM6, ali generalno nema neke potrebe.
Vario ima veliku prednost - tipkovnicu koja je sasvim OK - naravno ako ti treba.
S200 je tanji i zgodniji uredaj i generalno nemaju razlike u brzini i radu, pa ostaje na tebi sta ti funkcionalno i estetski vise odgovara.
USPOREDBA
![]()
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Programi pisani za WM5 skoro svi (meni svi koje sam probao) rade i na WM6, a glavna razlika je u kozmetici i sitnim preinakama (to je ono sto ti vidis kao korisnik i sto ti je bitno).
Potrazi malo sam na ovom forumu imas tema o WM6, malo truda nije na odmet.......
Review WM6
Review WM5
Review WM5 update pack
.
.
.
thx svima, uzet cu mda, jer mi je vazna tipkovnica
Zadnji uredio hack100 : 06-12-2007 u 10:04
slackware user
imao sva 3, tj imao varia, mjenjao ga za s100, zatim sad imam 3715..i vario mi je najlosiji bio o njih...jer me ubijala njegova velicina, zbog tipkovnica koju nisam ni jednom koristio..jer mi je veca fora tipkat po ekranu, pogotovo sms mozes ko rijeci pisat ili na touch tipkovnici, naviknem se i ide brze neg na mobu, em sto je dosta tanji od varia i brzi bio...s200 je sporiji, znaci ko vario jedino sto ima wlan(to sam mislio da je velika prednost, no do sad sam jednom surfao netom, tesko hvatat signal, nejdem bas po kaficima s namjerom da surfam na ekranu malom a kad sam doma sam rađe na kompu, no eto simpaticno za imat, moze se iskoristit u određenim situacijama)...
sad imam rx3715 i jako sam zadovoljan.. cak doplo zadovoljniji nego s ovim mda uređajima....
pocket pc koristim kao pocket pc i ne zamaram se oce mi radit ringo,il ce mi se blokirat nesto pa cu morat soft reset radit i propustat pozive ili bilo sta drugo, ekran 3.5'' sto je ok cak i za internet(da ne spominjem gps je sigurno lijepse pratit na vecem ekranu)...slike, igram igre,gledam filmove... jako je dobar, baterija odlicna, na mda mi za drek baterija bila ako razgovaras i koristis ga ovako dosta... i najbolje od svega sto sad imam samo pocket pc bez mobitela u njemu i to mi je velika prednost...jer ne moram nosat ciglu sa sobom kad idem van, a nema restartanja stekanja, nekih sranja..koja sam imao s oba mda...znaci da mi neki ringo ne redi, pa ne cujem poruke kad mi dolaze pa opet instalirat program, pa ovo ono..uglavnom puno pouzdanije mi je imat i najosnovniji mali mobitel i jedan pocket pc nego sve u jednom...
i baterija mi ovako duze traje, jer na mobitelu mi traje do 4-5dana, a na ovom ovisno kolko ga koristim i kad ga koristim,jedino sto mi je s100 bilo fora pisat sms dok ne hodam recimo po ekranu, tak da ionak ne bi koristio qwery tipkovnice...
eto svakako preporucam da uzmes samo pocket pc (makar i slabiji jeftiniji od ovog navedenog..) i posebno mob makar neki los, svjedno ce imat bolju funkciju mobitela nego neki pda...
a dobijes dosta veci ekran, duplo brzi proc,bolju bateriju,cak je i tanjiitd itd...i kad ti se ne nosa van mozes normalno mobitel stavit u đep a bez da ruksak nosas sa sobom...
zato pocket pc ubija ove....i nikad vise pda i mob u jednom...osim thc touch je prihvatljiv jer nije cigletina,a opet tu je brzina, velicina ekrana, cijena...no otom potom svejedno je ovo bolja opcija pa razmisli jos jednom...
bio nekad oglas...
@ dubrava
Ti si u ovom svom "romanu" prikazao PPC sa GSM-om u totalno crnom okruzenju da nitko tko ga se sprema kupiti vise ni ne pomislja o takvim uredajima, pa ti stoga i cestitam !
Ne zelis nositi "ciglu" ? - Pa sada nosis dvije mob + PPC
Reset uredaja ? - Ovisi o cudnim (citaj = piratskim) programima
Ringo (valjda zvono) ? - Radi savrseno
Pisanje po ekranu ili na tipkovnici ? - Da si koristio tipkovnicu od Varia, TyTN-a i sl ovo nikada ne bi napisao
Baterija kratko traje ? - A na kojem PPC ili slicnom uredaju traje
WiFi ne treba ? - Tebi ne ali ne sudi prema ostalima
.........
.........
Ako ovo sto sam napisao netkome smeta slobodno![]()
znas sta je fascinantno...sto imam 3mobitela i ppc ... i jos uvijek mi je bolje imat 3mobitela i ppc nego 2moba i pda i mob u jednom, jer ne volim "cigle" za mobitel.iliti opcenito mobitele deblje od 20mm...
nemam nis protiv pda i moba, nego sam samo dao uvid kako ja gledam na takve stvari, jer sam imao i jedno i drugo, i na ovakav nacin sam puno zadovoljniji...vario i cari tipkovnice jako kratko jer jednostavno nisam mogao gledat kolko je debel uređaj...s100 sam imao duze vrijeme...
pa zato kazem, duze mi vako traje baterija, od od mobitela koristim k750 i 6233 koji su poznati po dugom trajanju baterije, al zestoko razmisljam o promjeni mobitela jer su mi preglomazni za nosat ta 2primarna, htio bi nesto tanje da lakse stavim u đep, al u ovima imam bas ono sto mi treba, baterije, i svako ima neke pogodnosti koje koristim al na nesto vece tipa pda gsm ja se ne vracam vise![]()
, a i ppc mi duze traje ovako nego kad sam koristio mda i puno razgovarao, popapala se baterija za cas,svako malo imas upaljen ekran, pa poziv pa poruka, pa mreza, sve to guta lagano.. a vazno mi je da mi mobitelu dugo traje baterija, a ppc kad potrosim punim to mi je usputno....
zatim, naravno da ne nosam mobitele i ppc...
sta ce mi kad idem van ppc, ili se nac s curom, ili za vecinu stvari je pozeljnije imat malen mobitel u đepu, nego "ruksak" ili torbicu oko pasa da nosim mobitel..kuzis sta ocu rec...
a ovo ostalo za wlan i to , imas pravo, netko ce to puno vise koristit, nista ne pljujem po tom, zanimljiv dodatak...i sam cuga na faksu koristit da skratim predavanjauz to preporucam i monkey island igru, sve serijale prec
..
bas naprotiv, tytn je pila vjerujem, al i dođe tolko, dok ppc se nađe solidan, izoliran(meni bolje, tko zeli uvijek imat uz sebe pda naravno da ce uzet s gsm-om)dok, na samom ppc se dobije veci ekran(filmove npr je ugodnije gledat), koristim ga, kad mi krepa baterija stanem i doma ga napunim, ne moram brinut da necu dobit poziv jer na mobu mi traje baterija kolko zelim...
eto isprike ako sam necim uvrijedio korisnike pda/gsmsamo sam rekao sta meni smeta, i sta je meni bolje....
pa ce hack100 vidjet sta njemu treba...
@hack100 - bas je netko prodavao rx3715... i ja sam prvo bio zainteresiran za neki takav, pa kad mi je taj pobjego trazio sam po oglasniku da nađem isti, i samo jedan nasao, covjek mi iz sibenika slao...tak da pogledaj malo ako uspijes naletit..makar ih nema bas,no nađe se slicnih uređaja sigurno..
bio nekad oglas...
ja sam vec odlucio za opciju dubrave, i posto sam ovisan o tome da nabavim taj hp
, a neam para za uzet novi grrrr. ako neko ima to il nesto slicno, nek mi posalje pm, thx
![]()
Zadnji uredio hack100 : 07-12-2007 u 10:39
slackware user
Bookmarks