ako je za smijesnu lovu,a tebi lova treba onda ga se rijesi,gps mozes nabaviti u vemilu,hg-spotu..cijene,400-1000 kn..
a sto se tice zamjene..neznam..svatko ima svoje..ja iskreno nebi mjenjao..
moje misljenje..pozz
Ljudi bok!
Eto me opet nakon upita oko Samsunga D900. Tu ste mi puno pomogli, a sad je dilema gore navedena.
Uzeo sam u HTu Vario II jer je prilika bila ubost ga za smijesnu lovu. Sad nisam ziher da li da ga novog zamijenim za nesto trece (N95 i doplata) ili sta vec?!
Kakva je situacija s GPS adapterom? Gdje ga nabavit i za koliko love?
Jel se isplati frknut sad taj Vario II? Koji su pros i cons tog Varia i recimo N96 ili jeftinije E65 Nokie?
Mislio sam ga koristit za posao, a uletio mi je iz vedra neba pa se sad trudim skuzit kako radi i to sve i gledam da li mi uopce treba?!
Svaki komentar je dobrodosao!![]()
ako je za smijesnu lovu,a tebi lova treba onda ga se rijesi,gps mozes nabaviti u vemilu,hg-spotu..cijene,400-1000 kn..
a sto se tice zamjene..neznam..svatko ima svoje..ja iskreno nebi mjenjao..
moje misljenje..pozz
Ako misliš da ti ne treba ili te WM ne privlači, prekopliciran, onda mijenjaj . Po meni osobno HTC (MDA) bolji od Nokije. Sve zavisi što ti želiš od mob. odnosno što želiš koristit/čemu da ti služi. Također Nokia E65 što spominješ nije loš uređaj.
Decki bok! THNX na odgovorima.
Ma ubo sam ga jer mi je uletio u Flex paketu za 1HRK. Fakat smijesno. Reko zasto ne?!
Pitanje je dal to meni uopce treba?! Naravno da bi ja to trebao najbolje znati. Jucer sam se igrao s onom olovkom, furao po funkcijama i tako to. Simpa je to sve skupa, ali fakat nisam ziher da mi treba. A i dosta je velik i tezak sam uredjaj.
Na D900 mi fali samo WLAN i GPS i reko mozda bi jedna E65 odradila sve to kako spada, a mogao bi ovo cudo mijenjat bez doplate. Ili doplatit za N95?!
Ma nemam pojma...
...edit... ako bi ga ostavio, trebat cu ga dekodirat da ubacim VIPovu karticu jer cu 098 ostavit u D900. Gdje i za koliko love to mogu rijesit? U slucaju da nesto crkne, jel se moze vratit na staro pa uvalit da garancija rijesi popravak?
Zadnji uredio Rosso : 20-11-2007 u 10:24
eh nisam siguran dali se moze vario 2 otkljucati na istu foru kao jedinica..ja sam sam svog otkljucao..procesljaj malo forum tamo di su postovi o pocket pc..mozda nadjes..
Eto me opet. Ubacio sam web'n walk sim karticu I trebalo mi je valjda 10 minuta da se snadjem I da pronadjem ovu temu. ali je bas for a surfat s ovom ciglom.Steta sta kartica ne podrzava voice vec samo data transfer pa cu ipak morat ubacit vip unutra.
Nego ne kuzim ovo s dekodiranjem. Ti si sam dekodirao Vario I? Ja sam mislio nekog pronaci da to odradi. Jel mislis da se ova cigla ne moze dekodirat?
E da, brijem da cu si ostavit ovu ciglu. Nema smisla ubost e65 ili n95 pa s njima surfat bilo preko wlana ili ubacit ovaj web'n walk jer je I s ovim tesko surfat, a imam I tipkovnicu I ekran osjetljiv na dodir. Pa I s ovim kljucam post vec 5 minuta. Ma ostavit cu ga I amen.![]()
KOjih 5 minuta. evo meni za ovo trebalo mozda 40-ak sekundi.
BTW, kako web'n'Walk radi bez voicea. Ne znam tko ti je to aktivirao. Ja imam TyTN i s njim sam prezadovoljan. Boljeg komunikatora za posao neces naci. Osim par modela...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ja sam ti nov u svemu tome pa se jos ucim. Treba mi vremena...
Ma to ti je SIM kartica koja sluzi iskljucivo za DATA transfer i dobio sam je jer sam uzeo paket 1000 (mobilni Internet). VOICE je iskljucen i to su mi potvrdili u sluzbi za korisnike po broju koda otisnutog na samom SIMu.
A i provjerio sam u samom uredjaju kad sam pregledavao call barring. Svi odlazni i dolazni pozivi su zabranjeni, a da bi ih odobrio, moram ukucati kod providera. Nemam pojma koji je to kod tak da taj SIM ostaje kao dio paketa s PCMCIA adapeterom koji koristim u laptopu, a po potrebi ga mogu ubacit i u Vario.
Ima jos par sitnica koje nikako da pronadjem: ukljucivanje alarma kad je mobitel ugasen (skoro sam zaspao na posao) ) i izvjesce o isporuci za SMS poruke. I jedno i drugo ne mogu iskopati.
A tu je jos jedna dosta bitna stvar. Vratio sam svoj SIM i s njim mogu uredno surfat. Samo nemam ukljucenu opciju web'n walk pa mi naplacuje 5 HRK po 100kb sto je totalna ludost. Sad vise nisam ziher kad se spoji na T-Mobile preko web'nwalka, a kad sam preko Wlana uletio u mrezu u uredu pa da surfam preko te mreze i da mi bude dzabe.
Jos je ostala hrpa stvari za prokljuvit, ali jedno je definitivno. Cigla mi postaje sve draza iako mi treba oruzani list da ju nosim okolo.
E da, jos jedna stvar. Jel moguce slozit sliku pozivatelja preko cijelog ekrana? Sad je neka minijaturna dolje u kutu i to mi je odvratno. Htio bi koristiti cijeli ekran pa da to na nesto i lici kad netko nazove.
Thnx na pomoci!![]()
Eh...imaš programčića na Netu za sve to. Web'n'Walk ti je za postojeću voice karticu sa kojom razgovaraš, Mobile Internet je samo podatkovna tarifa i to ti je samo za PCMCIA data karticu ili modem. Ako hoćeš na istoj kartici i razgovore i surfanje onda uzimaš Web'n'Walk, a ako hoćeš samo surfati onda Mobile Internet.
Za uključivanje alarma nisam siguran, ali ima sigurno neki programčić na Netu. Prepustit ću ljudima da ti kažu koji je program za to zadužen. A zašto uopće gasiš uređaj preko noći?
Što se tiče WLAN povezivanja, sistem ti uvijek koristi WLAN kad nađe AP i to ti je označeno u onoj traci na vrhu prozora kad vidiš kao mali odašiljač sa kružićem. A GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA ti koristi kad vidiš tamo umjesto antenice za jačinu signala slovo G (GPRS), E (EDGE), 3G (klasični UMTS), H (HSDPA). Neki programi imaju svoju logiku, pa ti recimo Windows Live Messenger ili Agile Messenger koriste taj GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA bez obzira jesi spojen na WLAN ili ne. Pa ako želiš biti siguran, samo odspoji tako da klikneš na slovo do jačine signala, obično pobjeljeni kvadratić u kojem piše ono prije spomenuto slovo i imaš opciju disconnect.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Kuzim ovu razliku mobilnog interneta i web'nwalk, ali mi se cini da samo softwareski onemoguce voice transfer pa sam na taj nacin limitiran. Steta sta je tako jer imam 2 kartice i svakoj nesto fali. Voice fali web'nwalk i obrnuto.
Mob gasim jer... nemam pojma. Valjda navika.))
Kuzim sad ovo za Wlan i W'nW, ali izgleda da cu morat bit oprezan da mi ne naplate hrpu love kad sam greskom spojen na w'n'w, a nisam pretplacen bas zato jer imam tu data karticu koju mogu seljakat simo, tamo.
Moram prokopat okolo i vidjet sta se moze i odakle skinut pa da malo personaliziram ciglu i ubacim stogod korisno. Preporuke su dobrodosle.![]()
Ovako, svakim danom sam sve zadovoljniji tak da cigla ziher ostaje.
Nego, ne bih sad htio otvoriti 100 tema. Listam sve kaj ima i trazim savjete oko GPSa. Kaj moram sve napravit da mi GPS sljaka na cigli?
Kakav mi adapter treba i gdje da ga kupim? Sta je s kartama? Gdje da njih nabavim? Ima kakva free varijanta?
I jos jedna stvar, odakle skidat preporucljive programcice za ciglu?
p.s. izvjesce o isporuci rijeseno.
![]()
idemo redom:
GPS reciever imaš za kupiti u mikronisu, hgspotu... košta oko 500 kn. a spojiš ga sa ''ciglom'' preko bluetootha i to ti je to.
karte kao i sve ostale programe (crackirane) možeš skinuti na www.ppcwarez.org, www.ipmart-forum.com (potrebna je registracija)... ja skidam samo sa ta 2 sajta i ima sve što mi treba i ne treba
n95 ima gps,kokji je shit.Spor je jaako i tori jos vise
!!!!!!!CVAJE RULZ!!!!!!!
Decki, many thnx sta mi pomazete. Eto me doma, prokuzio sam pricu oko wlana I peglam na netu ko veliki.
Thnx I za linkove. Pogledat cu ih kad se spojim s kompom. Ovako mi je jos za sada tesko surfat radi malog ekrana I skrolanja.
Vidjet cu I po duckasima sta ima pa cu ubost neki gps adapter. Jel ima kakva preporuka, neki model ili nesto?
E da, kak da se prebacim na hr izbornik I kako I gdje da iskljucim ovo automatsko mijenjanje slova I iz malog u veliko? Ocito je en input jezik pa taj I svaki put poveca radi prvog lica.
gle, GPS reciveri su ti svi manje-više isti - odi u HGspot, ima samo jedan i ima ti Sirf Star III čip. mislim da je 550 kn ako ne i manje.
hrvatski izbornik ne možeš imati jer nema hrvatskog ROM-a, a ovo mijenjanje i u I odi na Start -> Settings -> Input -> Word Completion -> i makni kvačicu sa Enable Auto Correct
Imam samo suggest word s jednom ili dvije podopcije I replace word u tom izborniku. Nemam tu autocorrect opciju. Cudno!
Hvala za preporuku za gps. Piknut cu ga iduci tjedan cim ulovim vremena da odem do ducana!![]()
mislim tako ti je meni na TyTN-u, onda samo makni taj replace word
Bome si u pravu. Iskljucio sam Replace text as you type i stvar je rijesena. Jos jedna briga manje.
E sad, tu je opet nes novo. Logiram se sa ciglom na router, kliknem na login i na slijedecem screenu se jednostavno ne vidi tipka Connect bez obzira dal gledam na desktop view, one column ili default. Katastrofa. Moram palit komp, logirat se, connectirat na net da bi s ciglom mogao surfat. Moram pronaci nacin kak to rijesit jer ovo fakat nema smisla. Mislim, ako sam vec upalio komp, onda cu i s njim surfat. A tu i tamo mi sine nes pogledat na netu kad sjedim pred telkom, mob je u ruci i mogu se slikat. Nema tipke Connect.
Evo i GPSa s HGSpotovog weba. Po taj cu otici. Fakat odvratno izgleda.
http://katalog.hgspot.hr/Katalog/24185.JPG
Jel ga mogu uredno drzat u dzepu ili u polici u autu i stvar uredno sljaka? Kakve su karte? jel ima turn by turn funkciju i te fore?
Zadnji uredio Rosso : 24-11-2007 u 18:07
Vrtim se po ppcwaezu i vidim milijun stvari. Pa tamo je cijela jedna stranica puna popisa razno, raznog softwarea (TomTom, MioMap, Navigon,...). E sad, koji software maznut??? Htio bi nes sa turn by turn navigacijom, glasovne funkcije i to. Jel to uopce sljaka na taj nacin?
ovako, najbolji software za navigaciju za našu dragu državu ti je (što se mogućnosti tiče) iGo 2006 Plus, a najdetaljnija karta je na ViaGPS 2.0 Cardinale (iako ni od iGo-a nije za baciti). ja osobno imam oba programa na TyTN-u ali više koristim iGo zbog software-a. oba programa su ti turn-by-turn i oba imaju kućne brojeve plus POI (points of interes). e sad nisam ti odgovorio na prijašnji post - GPS reciever mora imati direktnu vizualnu komunikaciju sa satelitom - znači staviš si ga ispod vjetrobranskog stakla (s unutarnje strane naravno), u ladici ti neće raditi a ako misliš hodati onda si ga ili zakačiš za remen, objesiš na trakicu za mob pa oko vrata. i da, više ti ne izgleda tako GPS reciever koji prodaju u hgspotu već je sad ljepši ali isto ima SiRF Star III čip. nadam se da sam pomogao. i još jedna stvar što se tiče programa za navigaciju, tu na forumu već imaš temu o Via Gps 2.0 i iGo-u pa si potraži ako ti nešto nije jasno
sad linkovi:
Mireo ViaGPS 2.0 Cardinale
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=9810
iGo My Way Plus 2006
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=19986
karte za iGo
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=38&t=20315
E to se trazi. Thnx!
Karte za iGO vec skidam. Vrtim ova druga 2 linka i nikako da pronadjem direktne linkove za download oba programa. U pravilu tih fileove vise nema na rapidshareu, mirror siteovi su kao out za skidanje iz HR.
Idem izvrtjeti i ove teme sta spominjes da su ovdje na forumu. Mozda cu imati vise srece.
...edit...
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...+Way+Plus+2006
Tu sam pronasao oba programa. Sad krece drugi dio. Instalacija.![]()
Zadnji uredio Rosso : 25-11-2007 u 13:28
Instalirana oba programa i oba rade.iGO mogu pokrenut iz Start/Programs dok Cardinale ne mogu vec ga moram svaki put traziti na kartici, a gasim kroz Running Programs. Nemam pojma dal sam nesto fulao kod instalacije, ali eto.
I imam frke s kartama za iGO. Skinuo sam karte s PPCWarez foruma i to kao posljednje verzije. Nazalost, kod mene su zakljucane. Vidim da je dio ekipe imao isti problem i kao stvar je u tome da verzija iGOa i karata mora biti jednaka ili tako nesto. Pojma nemam gdje cu iskopat karte koje rade! Trazim HR, BiH, SLO, Srbija, Madjarska, Austrija i Italija. Help.
Idem sad glasati pa se citamo...![]()
Zadnji uredio Rosso : 25-11-2007 u 16:39
karte su ti zaključane jer si ih vjerojatno prebacivao preko kabela, je li tako? samo prebaci karte preko card readera ili preko bluetootha i radit će ti. nisi ništa fulao u instalaciji, tako cu crackirali ViaGPS, jednostavno si napravi svoj shortcut i to je sva mudrost
Opet si u pravu. Prebacivao sam preko usb kabela (activesync).
Nego, nesto me davi plavi zub na kompu pa sam prebacio usbom na Samsung D900 i s njega plavozubim na ciglu.
Kak i gdje da nadjem BiH kartu? I dalje sve kaj vidim je HR karta.I pokusavam povezat 2 tocke u gradu Zagrebu, ali mi ne crta rutu. Jel to zato jer nema GPS adaptera? Ne trazim turn by turn nego da potegne crtu po karti i bok. Pa ne trazim valjda previse.
![]()
Eto me opet s laganim updateom. Bio sam u HGSpotu kupit GPS i u Novom Zagrebu nisu imali. Lik pored mene se raspitivao za Cardinale 2 i iskesirao nekih cca 2 soma kuna za navigaciju. Mislio sam mu reci da mu se ne isplati, ali reko nema smisla tak se zaletavat i duckasu maznut promet. Netko mora i kupit stvar.
Otisao sam u Mandi i tamo su imali 2 komada. Jedan koji je vani, a drugi su trazili pola sata. Vec sam mislio da nis od svega. Doma sam upario stvar preko plavozubog, sjeo u auto i radi ko sat.
No, isao s iGO i stojim u Drzicevoj da se okrenem polukruzno tamo na semaforu s Branimirovom (zabranjeno polukruzno) i panj mi kaze nek se okrenem polukruzno za 60m. Em je fulao 60m, em se ne smijem okrenuti.
Cardinale jos nisam probao. Ali je ovak kaj sam gledao u stranu iGO fakat daleko intuitivnije rijesen.![]()
Bookmarks