probaj ju formatirati u čitaču kartica, pa u fotiću opet...
ali napravi full format...
možda pomogne...
Neznam kako, ali izgleda da je MS pro duo "prdn'o na rosu". Uglavnom, izvadio sam karticu van dok je aparat bio upaljen i kad sam je vratio, aparat mi izbaci grešku "Wrong card format" i "Reinsert memory stick" i oznaku "C:13:01". Po uputstvima ta greška i je protumačena tako da nešto sa karticom nije u redu. Probao sam je formatirati u aparatu i u drugom aparatu ali badava. Nakon tih pokušaja izbacivao mi je poruku "Reinsert card". Druge kartice rade normalno, ali ovu nisam uspio natjerati da proradi. Probao sam je i očistiti i isto ništa nisam postigao. Jel se može ta kartica kako spasit, možda da je probam u nekom čitaču kartica formatirati? Šteta mi je da je bacim kad je kapaciteta 2gb.
Zadnji uredio bpodnar : 11-11-2007 u 23:15
probaj ju formatirati u čitaču kartica, pa u fotiću opet...
ali napravi full format...
možda pomogne...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Probao sam u samome aparatu, ali kako što rekoh, ne pomaže. Sutra ću u neki foto studio pa da tamo probam
Bio sam u 2 foto studia gdje imaju čitače kartica ali ništa nisu uspjeli napravit. Čitač tj. kompjuter uopće ne registrira da je kartica u čitaču. Jel sad stvarno kraj?
...nažalost...ali ako imaš garanciju, odi u prodavaonicu i reklamiraj...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Yup. Imaš 5 godina jamstva (ako se ne varam),tak da nije problem
Kontaktirao sam čovjeka od kojeg je kartica kupljena (iz UK preko ebaya), danas će mi poslati drugu, kaže, nema nikakvih problema jer garancija je stvarno 5g. Sad ću vidjeti uskoro jel je govorio istinu, ali mislim da ćebiti sve u redu jer neće si oni srozat ugled zbog jednog predmeta.
Da, pa to sam probao i ništa, nije mi jasno šta se to može potrgat na kartici da je više niti jedan uređaj ne prepoznaje!? Da sam bar izvadio karticu usred nekog procesa ili slično, onda bi znao da je u tome problem, čak ni onda nebi trebalo biti većih problema jer nakon tog formatiranja trebala bi normalno radit.
...a eto, imao si takav peh...dogodi se, nisi ni prvi ni zadnji...
Sva sreća da kartica nije puno koštala, a i prodavač je spreman na suradnju u ovakvim slučajevima tak da nebi neka velika šteta niti bila. Kod nas su te kartice besramno skupe.
Posotoji jedan odredjeni broj slucajeva u kojemu nastanu "nepoeravljiva" ostecenja prilikom vadjenja ili umetanja memorijskih kartica u uredjeje koji nisu iskljuceni.
Ista stvar se zna desavati i sa flash memorijama (USB stickovima) prilikom istekavanja iz USB porta racunala, a da se prethodno nije konzultirala ona ikonica "Safely remove hardware".
Kvar je u manjemu broju slucajeva otklonjiv smart formatom, ali vecina memorijskih medija nakon ovakvoga otkaza nije popravljiv.
Sreca u nesreci je da ce ti covjek koji ti je kraticu prodao, usprkos tome sto je ostecena tvojom greskom, istu zamjeniti.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Pouka za ubuduće. Ne vadi karticu iz uključenog uređaja. Sumnjam da će ti ju i drugi puta zamijeniti.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Bookmarks