Može jedan savjet. Imam jedan Mustek PowerPlus 600 kojemu je baterija u komi. Žarulju 40 W drži jedno do dvije minute nakon 8 sati punjenja. Monitor drži par sekundi. Malo sam da testirao. U praznom hodu voltmetar pokazuje 160 V, sa žaruljom 180 V s a monitorom 240 V. Znam da je to vjerojatno zbog modificiranog sinusa jer voltmetar zapravo računa efektivnu vrijednost, ali mi je isto malo čudno toliko odstupanje. Sad sam u dilemi da li uzeti nešto od ovoga ili proći jeftinije pa uzeti samo bateriju:
Cyberpower Value CPSC800E, 480W, AVR, RS-232 + USB 488,00 kn
MGE Nova Avr 600VA Serial 664,00 kn
TRUST PW-4075T, 750VA (14950) 399,00 kn
ART PLUS 600VA, line interactive 473,83 kn
ART 600VA, line interactive 408,48 kn
Baterij 12V 7,2Ah
Osnovna namjena mi je AVR i filtritanje + da stignem komp staviti na hibernanciju. Softwareska podrška nije važna ukoliko je na serijskom portu (ali bi bilo dobro da je smart komunikacija, a još bolje megatec protokol jer bi onda sam pisao program za nadgledanje UPS-a jer sva rješenja koja sam probao imaju hrpu za ram teških, a nepotrebnih gluposti, a nemaju hibernanciju!), odnosno ako se da kemijati :-) Gledam što jeftinije proći, tako da bi ovaj MGE igrao samo ako znatno odudara po kvaliteti.
Što mi je najbolje (isplativije) uzeti? Baterija je najjeftinija, a Musteka sam dobio besplatno, nije puno radio jer je kupljen za na otok za rasvjetu, pa se možda dva tri put punio i vjerojatno je ostao dugo prazan (a i baterija se ponaša kao da je ispravna ali 5-10 puta manjeg kapaciteta - drži napon, ali čim se optereti napon naglo pada, s tim da po prestanku opterečenja se napon trenutno vrati s 9 na 11,8 volti). Spajao sam na njega neopterečeno no name napajanje iz iz napajanja se čuo brum kad ups prebaci na bateriju. Kod JNC napajanja se to ne događa, čak 12 V izlaz na napajanju se digne s 11,6 V na 11,7 V.
Mali update: Bruji i Chiftek dok je na stand-by-u (S3), a pod opterečenjem ne znam jer ga ne bi izdržao s ovom baterijom.

Odgovori uz citat

Bookmarks