@andro da si prije reko frend je prodavo gitaru za sitnu lovu jer mu je bila hica...nerazumijem se koja je bila ali neka gadna![]()
Ovako, početnik sam sa gitarama, znam onako, malo osnova, i u zadnje vrime sam sve više zainteresiran da kupim jednu.
Sada mi treba preporuka, htio bi nešto za početak, 6 žica, i do negdi.. 1300kn
može li se naći nešto dobro za te novce?
recimo, našao sam polovnu gitaru Fender-ovu Squier Strat:
košta 1000kn. Kakva je ona, ako netko zna?
i maloprije sam u gradu gledao, našao sam nekoliko Cort-ovih, prodavač mi je rekao da su dobre, dao mi je nekakav popust još..
mislim da je model bio Z22, nova, ne rabljena.
i ima li tko kakav prijedlog?
![]()
@andro da si prije reko frend je prodavo gitaru za sitnu lovu jer mu je bila hica...nerazumijem se koja je bila ali neka gadna![]()
Zadnji uredio xlr : 29-10-2007 u 23:37
@sonyck - a nema veze, naći će se nešto dobro valjda![]()
Zadnji uredio xlr : 29-10-2007 u 23:37
Ih, zadnju sam kupio pred, recimo, 15 godina
Ali brijem da s Fenderom baš ne možeš fulat, neku kvalitetu imaju. Mada i Česi, recimo, imaju predobre gitare samo ekipa ne kupuje jer su Česi. Recimo, neka "Jolana" firma - čist OK izgledaju, kvalitetan zvuk, pick-upovi na visini... Ništa gitarama ne fali - osim imena.
Uostaloim, ako si početnik, bilo koja normalna gitara će ti dobra biti...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
ok, hvala ti na odgovoru..
ja nisam nikad vidio jolaneali bi me i sram bilo reći koju gitaru imam
a možeš li iz pretpostavke reći kakva ti je ona gitara što sam stavio sliku?
evo što piše pod opis: El. gitara Squier Strat, custom grafika, Kent Armstrong distorzion Humbucker.
Humbucker je pickup. Vidim da je dosta blizu mosta, dakle zvuk će bit metalniji (više na hard varijatnu, za razliku od akustičnog zvuka koji je bliže vratu).
Ostalo - ima tremolo, vrat ko vrat - više lead nego rhythm manjena, dobra grafika... Ma gle - ne možeš fulat ako si beginner, stvarno ne možeš. Bit ćeš zadovoljan 100%. A za par godina, ako postaneš znalac i neki pro, onda ćeš znati što tražiš pa ćeš to i kupiti. Ako je 1000 kn, sviđa ti se i imaš tih 1000kn, onda nemaš što razmišljati.
Drugo bi bilo da tražiš neki Stratocaster pa gledaš cijene, ili neki Les Paul - ili da Lucille kupuješ![]()
mnogo si mi pomogao, poslao sam maloprije poruku tom čovjeku koji prodaje da mi pošalje veće slike na mail, pa ćemo se dogovoriti
ne smeta mi to što je zvuk metalniji, to više volim neko akustični..
još jednom hvala puno, javit ću što sam na kraju uzeo
![]()
premješteno u caffe (da ne bude zabune), i mene zanima ishod ove teme pa nemojte okolišati![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
loša vijestgitara je prodana, ono što mi je rekao da će mi poslati slike, mislio je na drugu gitaru koju isto prodaje..
sada i dalje tražiti..
Idealno za pocetnike... link
Nije ti Ibanez neka strasna marka,a da se razumijemo,nije ni smece,vec jedna osrednja marka gitara i glazbene opreme uopce. Ovo ti je novo,znaci,dobit ces i kakvu garanciju,a opet dobivas i pojacalce,remen i stimer tako da mislim da je skroz dobra ponuda s obzirom da se beginner...
Ja bih na tvom mjestu kupio elektroakustičnu - akustičnu s pojačalom..
Kao klinac sam patio za Gibson SG-om... A još uvijek tražim Epiphone Chet AtkinsMljac.
Moje je cutaway sunburst akustični Epi..(ne 12ka već 6string)
![]()
Zadnji uredio ::diaboliq:: : 30-10-2007 u 16:56
Uh, ja dvanaesticu tražim već neko vrijeme. Čistu akustiku... Mmmmm
nevolim baš te akustično električne.. mislim, ok su, ima mi frend jedan, nije loše, ali mi je to preveliko.. više volim onako manje, samo električne.
pogledat ću baš ove jumpstart pakete..
evo obavjest, ako ikoga zanima
danas idem naručiti ibaneza, GRX40J jumpstart..
hvala puno smuchac-u, bluedevilu i diaboliqu na prijedlozima
xlr -![]()
![]()
No frx!
EDIT: Tko-što: Smuchac
Koga-čega: Smuchca
Komu čemu: Smuchcu ha ha hakod mene su ti ch=ć
EDIT2: Kad pocnes svirat pa nasnimi stogod i mejlaj pa cu ja nacickat s klavijaturom!!!![]()
evo samo da javim, kupio sam Jumpstart paket Ibanez, koji je smuchac naveo.
gitara je odlična, sviđa mi se. Samo me pojačalo totalno razočaralo, ne kažem da je slabo, za doma mi je dovoljno, ali nema distorziju.. tako da sada skupljam za novo
EDIT: ima distorziju i presretan samsamo je malo drukčija, na drugim pojačalima se treba stisnuti nešto, a meni se samo okrene GAIN..
uglavnom sada sam presretan sa gitarom, sviram ju cijelo vrime kad sam doma![]()
Zadnji uredio .andro. : 11-11-2007 u 20:19
Bookmarks