imam malih problema
gdje da upisem D8?
ja sam napravio kako pise, ali mi checksum nije D8
Debrandiranje ili ozivljavanje SE M600
Ovaj postupak vrijedi SAMO za M600!
Upozorenje: Ne odgovaram ako ovim postupkom napravite stetu na svom mobitelu... Ne isprobavajte ovo ako niste sigurni u postupak... Znate vec.. bla, bla...
Debrandiranje znate cemu sluzi, a ozivljavanje je napisano zbog toga sto M600 kod modanja, a ponajvise kod stavljanja walkman playera (od W960) zna dogoditi da se mobitel sam od sebe resetira i tako vrti ukrug. Kad hocete updateati mobitel SEUS vam vise ne nudi opciju da se updatea ako je na njemu najnoviji software (nema onog "svejedno updateaj").
Sto vam je potrebno:
- XS++ 3.1 (Darwin)
- Hex editor (neki koji ima checksum) npr.: Hex Workshop
- SEUS
Postupak:
- Pokrenite XS++, postavite kvacicu na "SMARTPHONE CONNECT"
- Stisnite "Connect"
- Iskljucite mobitel, izvadite bateriju, ponovno je vratite i drzite tipku "C" (desna strana broja 7) dok spajate mobitel na USB.
- Pricekajte da vam prepozna mobitel.
- Stisnite na "GDFS"
- Stisnite "Backup GDFS"
- Pricekajte dok vam ne napise da mozete iskljuciti mobitel
- Pronadjite taj backup, nalazi vam se u XS++ direktoriju u poddirektoriju "Backup", napravite sigurnosnu kopiju (za svaki slucaj).
- Pokrenite hex-editor i ucitajte taj file i odite skroz dolje (na kraj).
- Promjenite crveno oznacene brojeve i slova, jos sam ih podcrtao crvenom za svaki slucaj. Prvi niz je "R9A002" (firmware), druga dva su CDA "R4C01".
- Sada zabiljezite ovo sto je zaokruzeno zelenom bojom
- Dolje desno (gdje je na slici zaokruzeno zelenim pravokutnikom "checksum...") stisnite desni gumb i pritisnite "Calculate checksum"
- Ako ste napravili sve dobro trebalo bi vam ispasti "D8" (kao u zelenom pravokutniku.
- Sada promjenite brojeve ljubicastim kvadraticem oznacene zelenom bojom u "D8".
- Snimite i zatvorite program.
- Ponovite postupak iz koraka 1. - 5.
- Stisnite "..." pod "Restore GDFS" i nadjite promjenjeni file.
- Stisnite "Write GDFS"
- Pricekajte da zavrsi, iskopcajte mobitel (kad vam napise da to napravite)
- Pokrenite SEUS
- Izaberite jezik
- Odaberite M600
- Sljedite upute
- I rezultat:
- Pricekajte da se update-a
- Upalite mobitel i uzivajte (u debrendiranom mobitelu ili mobitelu koji sad radi)
Eto to bi bilo to... I jedna zahvala ide clanu "neumrli" zato sto je bio voljan biti moj pokusni kunic...
I naravno izvor:
smart-se forum (ako se nekome cita ruski, koristite npr. google translate)
Zadnji uredio n00b : 06-10-2008 u 17:29 Razlog: Promjena slike (krivu sam postao)
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
imam malih problema
gdje da upisem D8?
ja sam napravio kako pise, ali mi checksum nije D8
"I'd rather die than be trapped in a living hell..."
Jesi zabiljezio sve sto je zaokruzeno zelenom bojom u 11. koraku (na slici oznaceno kao 11)? Nakon toga stisnes "Calculate checksum". Onda kad ti pise dole "D8" napises taj "D8" u dio di su hex znakovi (oznaceno brojem 14 na slici).
Ako ces imati problema javi na PM, pa cemo to rijesiti...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Zadnji uredio n00b : 06-10-2008 u 17:30
Philip B. Crosby
ja ovo nikako ne uspijevam napraviti, mislim da je razlog jer meni izgleda ovako ..R9EC001..CXC162098 znaci kada upisem R9A002 meni ostaje ono jos jedno mjesto do CXC i ne znam sta tamo treba ici
---EDIT---
ajde ako netko zna kako natjerati update service da update napravi iako je najnoviija verzija na mobitelu
Zadnji uredio n00b : 08-10-2009 u 11:16
Ajde mi posalji na PM svoj Backup GDFS-a pa cu pogledati sto te muci![]()
Philip B. Crosby
Bookmarks