Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    v630@k610
    Operater
    vip
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

program za pisanje na skeniranu podlogu

ovak.. nadam se da ćete me razumjeti.... trebam jedan program da ispunjavam obrazce.. tj. ovako... primjer. kupio sam u narodnim novinama svjedodžbu. i sad moja škola ju ispunjava prek kompa... ne pisanjem s rukama... i sada ja imam svjedodžbu, al ne znam kak to ide... s kojim programom to mogu i to sve...

btw. ovo je samo primjer.... ne želim raditi to... jer mi nije potrebno... treba mi za nekaj drugo... al.. ovim primjerom sam htio objasniti....
    oglasnik.pforum - biker boy

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Napisao si dvije različite stvari. Ako trebaš urediti skenirani tekst i ubaciti promjene, onda ga prvo pretvoriš u txt dokument pomoću OCR programa (pazi da podržava naše znakove, inače te čeka puno posla). Ako želiš pisati na gotove obrasce, onda ti ovo ne pomaže. Možeš ga staviti kao pozadinu u Wordu pa štelati slova, ali mislim da se to s nekim gotovima obrascima ne smije raditi (tipa svjedožba i sl.).
    U pravilu se rade odgovarajuči obrasci (možeš i u Wordu) tipa tablica s prozirnim crtama koja je uštelana tako da kad ubaciš obrazac u printer, da ti se poklope tekst i crta na koju ide. Ovo je pogotovo zgodno ako trebaš ispuniti više obrazaca istog tipa, a s drugim tekstom. Za neke namjene se rade čak specijalizirani programi koji printaju direktno na obrazac (tipa osiguranja, nekakve potvrde, sve što mora ostati u programu nakon printanja).
    Zadnji uredio MrBlc : 27-10-2007 u 18:12
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    v630@k610
    Operater
    vip
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    U pravilu se rade odgovarajuči obrasci (možeš i u Wordu) tipa tablica s prozirnim crtama koja je uštelana tako da kad ubaciš obrazac u printer, da ti se poklope tekst i crta na koju ide. Ovo je pogotovo zgodno ako trebaš ispuniti više obrazaca istog tipa, a s drugim tekstom. Za neke namjene se rade čak specijalizirani programi koji printaju direktno na obrazac (tipa osiguranja, nekakve potvrde, sve što mora ostati u programu nakon printanja).
    e drito ovo mi treba... niš... onda.. moram se pomučiti... malo... pa da vidim kak bu to ispalo...
    oglasnik.pforum - biker boy

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najbolje ti je printat na običen papir pa gledat prema svijetlu je li se poklapa. Može ti vjerojatno pomoči ona redalica u Wordu.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pisanje poruka na computeru?
    By oggy112 in forum Motorola
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-10-2007, 20:52
  2. Pisanje SMSa na PCu
    By mrzli in forum Nokia
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 11-07-2007, 18:10
  3. Pisanje sms poruka u boldu?
    By Red in forum Sony Ericsson