Zanima me dali mi se moze pregrijat ili nesto drugo skurit ako mi je komp upaljen po 2, 3 dana? Znao bih mi se pregrijavat, pa bi se odjedanput pojavila plava pozadina na ekranu i neki znakovi, tak da nista nepise..
Zanima me dali mi se moze pregrijat ili nesto drugo skurit ako mi je komp upaljen po 2, 3 dana? Znao bih mi se pregrijavat, pa bi se odjedanput pojavila plava pozadina na ekranu i neki znakovi, tak da nista nepise..
Ako nemaš dovoljno dobro hlađenje, naravno da može. Inače, računala bez problema mogu ostajati upaljena danima, pa i duže.
Evo nakon uspješnog višemjesečnog testa mogu potvrditi da mu se ništa nije dogodilo,upaljen je 24h na dan.
Jooj nemam neku makinu od kompa
ali je upaljen mjesecima non-stop
nikako ga i ne gasim
osim što ugasim ekran kada idem negdje van ili spavati.
Jedino što može biti da nakon nekoga vremena ventilatori počnu stvarati glasnije zvukove
ali rijetko ako je kvalitetan vent.
Zadnji uredio VuKi : 02-09-2007 u 02:02
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
da, ako nije izložen višoj temp, jedino što se troši su ležajevi. ovi na ventilatorima nisu bed, ali oni na HDDu jesu![]()
nemoze ti biti nista kompu
Meni je bio non stop upaljen 2 mjeseca i na kraju su osli kondenzatori na maticnoj...
Osobno radim na kompu koji vec neugasen radi 8 godina...nikada niti najmanji kvar, a racunalo je jakooo staro.Pokrecu ga Windows 3.11, e onda mozete zamisliti koliko je staro
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Inače oni simptomi koje si naveo mi zvuču na pregrijavanje grafičke. Najvjerojagnije prašina u kuleru. Inače ako imaš potrebu da ti komp bude upaljen više od 18 sati dnevno, onda je vjerojatno manja šteta ostaviti ga non-stop nego ga gasiti. HDD osim zbog potrošnje ležaja puno više pati zbog zaustavljanja i pokretanja pri paljenju kompa.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
imaj ukljucen neki prog za provjeru temp.kada se previse zagrije i ti to vidis ugasi
ti to i nemoras vidjet ako nisi doma a meni racunalo radi od jutra do navecer a nekad i preko noci. meni je namjesteno da se komp sam ugasi kada temp procesora dosegne 70c sto u stanju mirovanja nije moguce osim ako je aktivan kakav virus.
btw program za temp je motherboard monitor
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
btw.ja drxim racunar ukljucen 8-10 h na dan
meni laptop izdrzi nekih 5 dana otprilike pa se sam zablokira i samo ga ostavim 10 min ugasenim i opet nanovo
samo prasinu izbacuj iz nj. i sve uredu
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
Jel to lose, imam Athlona i radi na 115°C?
I dobili smo odgovor na prvi post:
Daj sredi to malo, ako ti stvarno uvijek očitava 115°C onda ti nešto očito ne štima. Naravno da je loše, voda proključa na 100° pa ti misli.Znao bih mi se pregrijavat, pa bi se odjedanput pojavila plava pozadina na ekranu i neki znakovi, tak da nista nepise..
Otvori kutiju, počisti za početak malo, a kasnije obavezno skini cooler na procu i sredi stanje (sžda ne kažem sr...). Ako neznaš kako obaviti sve to, na netu postoje i video tutoriali (youtube) isto kao i slikovni.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ma moram citav komp kupit, prvo, mi se poceo gasit cijeli sustav, jednostavno vise nije mogo podic windowse i nista nereagira i smrzne se, odnio kod jednog lika da mi proba nesto napravit od njega ali je on rekao da treba novi proc, nisam bio sa parama pa sam kupio od frenda taj Athlon za 2 kutije ronhilla, pa me sada jebe to hladjenje... stavrno neznam, trebam kupit novo hladjenje, ocistit ga...
Taj mi te neke tutoriale i jel neko znao imat s time problema da sve opise sta je napravio...
Tko ti je ovo rekao za tvoj problem, i nije baš kiša-koša.. Ugl svaki komp se može srediti da radi najbolje što može u granici svojih mogućnosti.
Trebao bi prvo počistiti sve. Video tutorial za skidanje amd-a sam našao negdje na amd-ovoj službenoj stranici ali to je bilo jako davno..
Kad sve očistiš, nanovo instaliraj windowse, unaprijed pripremi sve drivere (makar se potrudi i nađi negdje nove verzije..)
Kad sve napraviš komp bi ti trebao raditi bolje.. U svakom slučaju, gore ne može.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
moj komp se ne gasi nikada jedino kada struje nestane
115C lol, moj intel na 40C
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Isuse, jos zna doc i do 120° - 130°, kad su bas uzasno smarni dani i kad je dosta dugo upaljen... I jel je to sta lose, treba novo hladjenje kupit?
đizs 120 lolčina!!! prosjek je 40-50
★★★★★
Majku mu a ja mislio da je kod mene 55 C previse![]()
čovjeće..120.... Dal taj proc uopće ima kiler? Pogle dal je dobro sjeo, dal se ventilator uopće vrti? Stavi pastu. Makar 120 je puno čak i da ventilator stoji na mjestu.
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Bookmarks