Dali su ti oba kompa na isto radnog grupi tj na workgroup?
Ja sam valjda uklet u zadnje vrijeme kada su kompovi u pitanju. Uglavnom, kako se nešto spoyebalo oko veze između mog kompa na koji je spojen router preko USB-a i kompa koji je mrežnim kabelom spojen na moj komp, danas sam deinstalirao obje mrežne i ponovno ih instalirao, namjestio IP adrese i ponovno dobio internet i na drugom kompu. ALI, kompovi se međusobno uopće ne vide. Donedavno je sve šljakalo kako spada, sada to više tako nije. Kada pokušam ukucati IP adresu od drugog kompa u adresbar, izbacuje mi error. I kada pokušam preko run-a upisati ipconfig, iskoči mi dos prompt na par sekundi i nestane. Također, što je normalno pri ovakvom problemu, ne mogu niti instalirati printer na drugom kompu, a sharean je. WTF is going on?
Dali su ti oba kompa na isto radnog grupi tj na workgroup?
Jesu, tek tada proradi internet, ali se svejedno ne vide. Faking misterija.
Dali mogu pingat medjusobno jedan drugoga?
Firewall? File sharing?
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Firewall isključen. Share uključen. Uopće ne mogu pingat, jer mi se neće otvoriti prompt.
zašto prompt neće otvoriti?
start - run - cmd
Zadnji uredio therrlu : 29-09-2007 u 01:39
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
ista stvar je i meni...otkad sam se vratila na XP (bila na visti) nikako ne mogu upariti deckov lap (XP) i svoj komp...
ista stvar...internet radi...ali se ne vide...adrese dobro slozene (neki dan sam ga spojila i normalno su se nasli i sve je funkcioniralo...)...nakon toga nista nisam dirala, i sad ne radi...ne vide se, jedino mogu na net oba...
isto imam spojen modem preko USBa a kompovi su povezani mreznim kablom...
fris, ocito imamo isti problem...isprobavala sam razne IP adrese, mijenjala nazive grupa, pokusavala preko onih wizarda...stavljala firewall, micala firewall, dodavala permissions, oduzimala i slicno...sve moguce sam napravila...zafrkavala sam se s tim vise od 3 sata...i opet nisam nis uspjela, jedino da se mogu spojit na net...
ne znam ni ja sta da radim![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Samo jedno: yebeš Gejtsa.
fris, jesi uspio rijesiti???evo, ja se i danas mucim vec skoro dva sata...
uspijem ih natjerati da se prepoznaju...s PCa mogu na laptop, ali obrnuto ne jer javlja da nemam dozvolu...
na PCu sam se ulogirala kao administrator u safe modeu i svim userima koji su se tamo pojavili dala sve moguce dozvole...i opet javlja isto...ne znam vise sto da napravim...ima li netko ikakvu ideju??jer necu odustati dok ne uspijem...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Jok. Danas sam reinstalirao win xp na drugom kompu, ali bezuspješno. Isto tako sam skužio da kada bi se restartao komp, više ne bi ni internet radio na drugom kompu. Nemam pojma kaj se dešava. Idući ću vikend kad se vratim doma reinstalirati win xp na mojem, te kupiti wireless router i spojiti ih bežično.
da, istina...kada se restarta komp onda sve nestaje i sve se treba slagati ponovno...uopce to ne razumijem...
sad se vise nemrem ni spojit na drugi komp
naime, svaki put kad restartam komp moram pokrenuti one wizarde i onda se "nadu" ali se na PC ne moze pristupiti...internet radi, ali kad restartam opet moram pokrenuti wizard da proradi... lol
mislila sam da ja to onak, nes krivo radim, ali kad vidim da ima jos jedan covjek s istim problemom, odmah mi je lakse...
prckala bih ja jos po tome, ali nemam vise ideja sta napraviti...
i ja sam htjela ponovno instalirati windowse na svom kompu, sad vidim da nije potrebno![]()
R.I.P.-16.10.2007.
Možda je. Reinstalirao sam na samo jednom kompu. Još ću na svojem na kojem se spajam na net, te instalirati taj wireless router, pa ćemo vidjeti.
Bookmarks