Prvo, nabavi UPS, drugo, napravi backup, treće testiraj disk ručno, možda nekim naprednijim programom.
kod mene se zna s vremena na vrijeme dogoditi da nestane struje onako na djelić sekunde. u zadnjih 2 tjedna to se dogodilo više puta s malim razmacima. komp se onda ugasi i sam upali (valjda jer je kratak period prekida struje) i nakon toga prolazi kroz onu provjeru diska prije nego što digne windowse.
međutim, sad mi je počeo raditi tu provjeru i kad nije došlo do takvih naglih isključenja! sad ju radi svaki put kad palim/restartiram komp.
i to ne provjerava cijeli disk već samo D-particiju, stalno.
kako da to riješim i koliko trebam biti zabrinuta za HDD (je li to neki znak crkavanja)?
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
Prvo, nabavi UPS, drugo, napravi backup, treće testiraj disk ručno, možda nekim naprednijim programom.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
pržilica mi ne radi, zato me i strah da se nešto sad ne dogodi HDD-u...
jel mi možeš preporučit neki program za testiranje?
usput, da pitam, što je UPS?![]()
.
UPS je neprekinuti izvor napajanja. Služi upravo tome da se ne bi komp gasio zbog neočekivanih nestanaka struje. Ovisno o kvaliteti samog UPS-a i konfiguraciji kompa isti može nakon nestanka struje raditi od par minuta do otprilike pola sata.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
...ja sam si upravo zbog takvih stvari kupio UPS - baterija mi traje nekih 5-10 min, s time da je na njemu monitor, komp i adsl modem...
...a ta provjera - imao sam iste probleme na servisu s nekim kompovima i nažalost, nisam ih uspio riješiti...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
onda bi UPS bio dobra ideja. samo ne znam baš koji da uzmem. kakav je ovaj?
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=2280006
2Wild: dakle ta provjera će se stalno ponavljati? čak i ako npr. formatiram komp?
a te kompove, koje nisi uspio riješiti, jesu li i dalje normalno radili, osim što su se stalno išli provjeravat?
.
Bojim se da ti taj neće baš uvijek koristiti. Ako je tako loša struja onda je vjerojatno i nizak napon, pa ti treba neki model koji ima AVR (line interactive). On ti kad dođe do pada napona kod kojeg bi se obični ups prebacio na bateriju, nastavlja i dalje raditi podižući napon.
Ja se mislim između ova dva modela za sebi uzeti.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Formatiraj D: ili u krajnem slučaju reinstaliraj wind
BESPLATNO SKIDANJE I SMS[/QUOTE]
Bookmarks