aj ti prvo sve bitno narezi na dvd-e ili prebaci na neki drugi hdd\pc ako imas,a onda je lako.
Uglavnom na omotu cda mi pise da pazim kako instaliram da ne izgubim sve podatke sa harda, e sada ne bi mi bilo 1. put da si formatieram hard radi gluposti, vec jesam jednim pokusajem stavljanja linuxa davno. E sada me zanima kako instalirati ove, kaze mi da kada udem u LiveCD stisnem intall, i ja stisnem i sljedim upute sve do jednog djela kada rucno trebam nes sa particijama, e sada, kaj tu trebam napraviti?
aj ti prvo sve bitno narezi na dvd-e ili prebaci na neki drugi hdd\pc ako imas,a onda je lako.
Ako imaš jednu particiju koju si planirao iskoristiti za instalaciju Ubuntua, onda nebi smio imati problema.
Vjerojatno si zapeo na dijelu gdje trebaš kreirati od te jedne particije dva komada: swap i file particiju. Prouči malo ovaj tutorial o koraku gdje si zapeo. Ja se više ne sjećam kolko je optimalno za izabrati veličine particija.
http://www.pcmech.com/article/installing-ubuntu-linux/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Za svaki slučaj napravi backup svega bitnog. Može ti se dogoditi kao meni da te netko ili nešto zasmeta pa umjesto ručnog particioniranja klikneš na automatsko i onda se danima zabavljaš s file recovery programima. Za Linux je (s obzirom da može koristiti i FAT particije za spremanje) 10GB i više nego dovoljno (može i manje, ali ovo je lijepa okrugla brojka)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Aj fala idem probati sada na laptopu prvo ako njega formatiram nece mi biti zao ionako trebam...![]()
Evo male pomoći ovdje![]()
aj fala probat cu poslje
ja ti preporucujem da uzmes neki program za virtual pc i napravis ga virtualno,jel negubis nista a mozes se ispraksirati a i isprobati ga.
Bookmarks