Htio bih sister za rođendan kupiti neku kameru pa lijepo molim za nekoliko savjeta. Pročitao sam većinu tema vezanih uz kupovinu no još uvijek imam nekoliko nedoumica.
Prvenstveno sam misllio kupiti neki entry level miniDV tipa SONY DCR-HC27E, SONY DCR-HC37E, CANON MD 101, 110, 130, PANASONIC NV-GS 60 no detaljnije gledajući zapeli su mi za oko i neki skuplji modeli sa snimanjem na HDD i to JVC Everio GZ-MG 135 i SONY DCR-SR32E.
Vjerojatno odabir izgleda glupo (pogotovo ako se uzmu razlike u cijeni) no ono što me muči i brine je način prebacivanja video materijala na comp. Naime, i sister i ja koristimo laptope (Fujitsu Siemens Amilo L1300 - Celeron M 1,5 GHz te IBM R52 - Pentium M 2,00 GHz) i teško da ćemo kupovati neki drugi comp. u skorije vrijeme.
Dakle moje pitanje je jesu li procesori u navedenim compovima sposobni odraditi prebacivanje videa preko FireWire-a (IBM ima integriran dok Fujitsu nema integriran ali bi eventualno kupio PCMCIA karticu) ili je pametnije kupiti neki od modela s HDD-om pa prebacivanje obaviti preko USB-a?
Nadalje kakav je uopće princip pristupa kod ovih s HDD-om (prikazuje li se HDD kamere kao eksterni disk kad se spoji na računalo i može li se koristiti kao bilo koji drugi eksterni disk za prijenos podataka)?
Također bih molio savjet koji od gore navedenih modela odabrati ako je preporuka miniDV te koji odabrati u slučaju odabira kamere s HDD-om (JVC ili Sony).
Unaprijed zahvaljujem...

Odgovori uz citat
Bookmarks