Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    HTC Advantage
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Godina
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

HTC Advantage (X7500) recenzija

Gledajuci razne video recenzije preko Neta dobio sam pogresan dojam kako je pakiranje samog uredjaja veliko. Kad su mi pokazali pakiranje pomislio sam, gdje je tu zapakiran uredjaj? Dimenzije pakiranja su 205 x 145 x 145 mm (za slucaj da ste se pitali kao ja, hocu li uspjeti to strpati u vrecicu i nositi okolo) i sarenog dizajna. Ovog puta pobrinuli su se decki iz HTC-a da otvaranje pakiranja izgleda kao otvaranje bozicnih poklona. U svakom od cetiri odvojena odeljka nalazi se ponesto za korisnika.

Naravno prva stvar je koju vidite kad otvorite pakiranje sarmantni HTC Advantage. Kopanjem po pakiranju naici cete na upute za koristenje, kratke upute za koristenje, CD sa ActivSyncom 4.2, programom za spajanje te trial verzijom Office Outlooka 2007, dok je na drugom CD-u program za izradu rezervne kopije, GPRS monitor program i TomTom navigator verzije 6. Ispod samog HTC Advantage uredjaja nalazi se zapakirana tipkovnica dok je u donjem dijelu smjesten etui za uredjaj. Etui je zgodno napravljen, imitacija koze, tamnosmedje boje, koji je zgodnim dizajnerskim rjesenjem napravljen tako da cvrsto drzi HTC Advantage. Tipkovnicu pricvrscuju snazni magneti smjesteni u etuiu dok sam uredjaj pricvrscuju tri zasebna plasticna drzaca. Daljnjim otvaranjem pakiranja naici cete jos i na standardni miniUSB kabel za povezivanje na PC, miniUSB punjac, standardna baterija Li-Ion 2200 mAh, VGA konverter za spajanje na TV, rezervni stylus, plasticnu zastitu za ekran HTC Advantage, handsfree slusalice od 3.5 mm sa klipom za pricvrscivanje.

Dolazi i taj trenutak kad sam pokrenuo HTC Advantage. Ekran je zbilja velik. To je prvo sto ce bilo tko zamjetiti kod HTC Advantage. Inace sam HTC Advantage nije toliko velik ni tezak koliko sam ocekivao. Moguce ga je drzati u jednoj ruci bez problema ali tesko je urpavljati ili kucati samo jednom rukom zbog tezine uredjaja. Kuciste HTC Advantage je od crnog mat metala i izvrsne je kvalitete. Jedina moja zamjerka kucistu ide na vratasca koja pokrivaju bateriju, SD karticu i SIM karticu, napravljena su od plastike i malo losije se zatvaraju. Metalno kuciste inace HTC Advantage daju super izgled, tko god je do sad vidio uredjaj ostao je zapanjen. Mat metal ima i zgodnu prednost jer na uredjaju ne ostavlja masne otiske prstiju, a kad se postavi zastitna folija preko ekrana onda je cijeli uredjaj zasticen od masnih prstiju. Aktiviranjem HTC Advantage svatko ostaje zapanjen sjajnim i bljestavim ekranom. Ekran je iznimne kvalitete i cak na jakom suncu ne predstavlja veliki problem ako je postavljen na jace osvjetljenje ekrana. Inace cak i slabije osvjetljenje ekrana daje dobre kvalitete i naravno cuva bateriju. Iznenadio me je i zvuk za koji sam mislio kako ce biti puno slabiji ali mogu reci kako je prilicno glasan i na srednjim postavkama, a kad ga pojacate do kraja zbilja ga mozete cuti i u najvecoj gradskoj vrevi.

Tu dolazim do jedne zapreke nekima, naime HTC Advantage nema vibru i neki put necete znati ako vam je dosla SMS poruka ili ste imali poziv. Mozda vibra i nije toliki problem koliko ce nekima biti problem sto HTC Advantage za pozive mogu koristiti samo ako imaju handsfree slusalice ili bluetooth aparat. Bilo bi i cudno doduse kad biste prislonili HTC Advantage na uho i probali razgovarati. Ne toliko zbog dimanzija koliko zbog tezine koju bi sigurno zamjetili nakon deset minuta razgovora. Meni to toliko i nije problem jer vec dulje vrijeme koristim bluetooth slusalice sa vibro dojavom. HTC Advantage ima normalni 3.5 mm utor sto je zgodno svim onim korisnicima koji vec imaju svoje bolje slusalice i zele preko njih slusati MP3 glazbu. Kad smo kod MP3 glazbe i raznih video uradaka, njih mozete pohraniti na iznimnih 8GB interne memorije, to jest na mikro disk. Preporucam ipak da na mikro disk spremate samo MP3 glazbu i slicne nebitne podatke. Moglo bi vam se dogoditi da mikro disk ode jednog lijepog dana i svi vasi bitni podaci ostanu nedostupni. Korisna je zato investicija u neku miniSD karticu.

Najvise bi mi bilo zao izgubiti slike sa mikro diska koje HTC Advantage radi u iznimnoj kvaliteti. Sam uredjaj ima 3MP kameru i autofokus. Nista vec nevidjeno reci ce mnogi, i drugi uredjaji koriste vec tu rezoluciju i rade slike bolje od HTC Advantage ali treba uzeti u obzir kako je ovo ipak PDA uredjaj i rijetko je vidjeti takvu rezoluciju na dlanovnicima. Bljeskalica je isto iznimno dobra, nije naravno kao K800 ali pomaze kod zamracenih prostorija. Od ostalih novosti tu je i ugradjeni GPS prijemnik SirfStar III koji je vec poznat svim korisnicima od prije. Iznimno dobro hvata satelite cak i u zatvorenim prostorijama. Meni u kuci pokazuje kako hvata oko devet satelita (nisam jos imao prilike setati vani) i to kod "cold starta" za nekih 50 do 120 sekundi. Za normalnu uporabu GPS-a trebat ce vam doduse normalnija verzija od vec ponudjenog TomTom-a. Verzija koju dobivate na CD-u ima besplatnu samo jednu kartu grada po vasem odabiru ali Hrvatska ionako nije podrzana.

Tipkovnica koju dobivate je relativno tanka, ima 6 mm visine i zbog toga mnogima tipke nece biti privlacne zbog relativnog malog hoda tipke. Pogreske su minimalne iako nece imati osjecaj jeste li stisnuli neku tipku ili niste. Smatram doduse kako nije potrebno niti koristiti tipkovnicu jer programska tipkovnica na ekranu je velika i pregledna, mozete cak i prstima tipkati po njoj, a za one koji koriste opciju transcribe ekran od 5“ omogucit ce sasvim lak ispis slova. Uz tako velik ekran kod transcribe skoro nemam vise pogreski i jednostavno je brzo unositi tekst. Jos je jedan vazan nedostatak kod tipkovnice koju dobivate uz HTC Advantage, naime, tipkovnica nema pozadinsko osvjetljenje tako da cete u zamracenoj prostoriji tesko pisati s njom. Sva sreca tipkovnica ima standardni prikljucak prema HTC Advantage tako da uskoro mozemo ocekivati nove tipkovnice neovisnih proizvodjaca pa se ocekuju i tipkovnice sa pozadinskim osvjetljenjem.

Jos ne mogu tocno reci koliko dugo drzi baterija. Napisat cu nakon tjedan dana koristenja kako se nosi sa svakodnevnim zadacima ali za sad je super, a tek je prosla jedan ciklus (punjenja i praznjenja). Koristio sam za citanje eBook-a, to je nekih 10 sati konstantnog upaljenog ekrana (moram napomenuti jos jednom, ekrana od 5") i baterija je tek na 40%.

Jako je pohvalno i sto je stylus ovaj put napravljen iz plasticne legure i prozirno izgleda, manja je vjerojatnost polomiti ga, a s ozbirom na dobar dosjed zupca nije ga lako izvuci van, vjerojatno i teze ga izgubiti jer ne moze slucajno ispasti van. Od navigacije po meniju pohvalio bi i ugradjen joystick koji pomaze ako vam se bas i ne da vaditi van stylus u tom trenutku ili prstom tipkati po ekranu. Izvrsna je stvarcica i ugradjeni VueFlow pomocu kojeg mozete neku vecu web stranicu pomicati u raznim smjerovima kako se pomice uredjaj.

Zaboravio sam napomenuti bitnu stvar kako HTC Advantage ima TV-izlaz kao i pripadajuci mu kabel za to.

Prva slika, oblacno vrijeme:

HTC Advantage u ruci:

Usporedba velicina
    Zadnji uredio schoofter : 30-06-2007 u 21:15

Forumaš sa stažem
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    HTC TyTN
    Operater
    ·T···Mobile·
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobra recenzija, mogao bi slozit jednu i za wmhratska.com kad pokrenem sajt ( vrlo uskoro ), ako nemas nista protiv.. Naravno sa sto vise slika

Nego nisi napisao kakva je tipkovnica za koristit, cuo sam od korisnika da nije bas nesto, tj da tipke nisu bas najbolje za pisanje..

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    HTC Advantage
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Godina
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo malo sam pospan nakon rucka i jucerasnjeg puta ali recenzija slijedi, naravno i jos slika, a budem postao recenziju i na sajt kad bude aktivan, sto se tice tipkovnice, radje koristim transcribe, tipkovnica je malo nespretna, prekratki hod
    Zadnji uredio schoofter : 22-06-2007 u 15:09

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    HTC Advantage
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Godina
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako netko ima pitanje o uredjaju moze ga slobodno postaviti ovdje

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako funkcionira VueFLO?
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    HTC Advantage
    Operater
    VIP, T-mobile, Tele2
    Godina
    55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Kako funkcionira VueFLO?
    Mogu reci kako je jako korisna stvar, naravno kad se malo naviknes na njega, kod vecih web stranica, steta samo sto nisu uspjeli napraviti pa recimo i da ga koristim kod pdf dokumenata i slicnih stvari

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koristiš li na njemu TrueVGA ili RealVGA hack?

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesi isprobao nyditot VD?
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Jesi isprobao nyditot VD?
    Isprobao bih ali me malo strah...dosta ljudi je prijavilo neki bug i morali su napraviti hard reset na verziji 5.02.
    Radi li kod tebe na tvojem universalu dobro, i koju verziju koristiš?

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nyditot je i meni napravio darmar na jednom PDA, sad se ne sjecam dal je bio Dell Axim X5 ili MDA 2 i morao sam hard resetati.

Ne koristim niti jedan res hack nego samo predlazem da isprobas
    www.gadgethive.com

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove