Pa ukoliko se stalno igraš s njim nije ni čudno![]()
Ljudi, baterija na mojem SX1 traje maksimalno dan i pol. Jest da ga imam manje od tjedan dana, ali ovo je stvarno dizaster. Dajte vi malo "stariji" useri ovog moba recite koliko vama traje baterija i koliko se služite uređajem te da li će se vijek trajanja baterije nakon nekoliko punjenja produžiti?
Fala in advance!![]()
Pa ukoliko se stalno igraš s njim nije ni čudno![]()
Cuj, sve ti to zavisi od toga koliko ga koristis, tj. koliko ti je aktivan ekran, koliko prckas po njemu. Meni je prvi tjedan baterija trajala i manje od jednog dana, obzirom da sam non stop nesto radio po njemu, a sad traje i do 3 dana...
maraschino - PTICICA
na mom t610 nije trajala u početku ni dva dana jer sam non stop nešt prčko po njemu, sad mi traje i po više od tjedan dana
Ma vraga igram igrice. Koristim mob tu i tamo, ali svejedno poždere enormno puno baterije. Imao sam i Nokiu 3650 i trajala je po 4-5 dana. Ne sviđa mi se to... Uostalom, taj mob ima toliko funkcija i mogućnosti da ga se i treba više koristiti. Nadam se da će Siemens izbaciti neku jaču bateriju za SX1 uskoro, jer filanje baterije svakih dan-dva je pakao.![]()
jesi li pravilno formirao bateriju?
mislim, meni bez problema izdrzi 3+ dana
maraschino - PTICICA
da stvarno zavisi jesi li pravilno punio i praznio bateriju barem pet puta ali pomiri se s time da imaš smartphone i da o guta dosta baterije pogotovo sa velikim ekranom u boji to ti je jednostavno neizbježno!!!
Svi mi je jasno, ali velim da sam imao tu Nokiu i da je durala duže.
@3aTmr > formirao bateriju? zbunj!
Prvih nekoliko punjenja moraš prazniti do kraja i puniti do kraja. Ako to ne napraviš nego puniš do pola, najvjerojatnije će se i kapacitet baterije smanjiti na pola.
a kaj dulje traje baterija od N6600 ili od Siemensa sx1??
dosta je bitno kako si postupao s baterijom prvih 4-5 puta kao što sam ti već rekao do kraja punjenje i do kraja pražnjenje i nikakvo nadopunjenje ak ti treba!!!Poslao: frish-KI
Svi mi je jasno, ali velim da sam imao tu Nokiu i da je durala duže.
@3aTmr > formirao bateriju? zbunj!
Jesam, punio sam ju do kraja i praznio do kraja. Nije mi svaki put se ispraznila do samog kraja da bi mi se mob ugasio, ali nisam je punio kad sam htio. Znam kak treba s baterijama. Ovo mi je 9. ili 10. uređaj, tako da su mi procedure poznate.![]()
ima još par stvari koje moraš isključit da uštetiš koji sat više na bateriji. pogledaj da li ti je uključeno automatsko traženje mreže to guta,onda vidi za gprs,irdu i bt ako možda to nisi slučajno uključio a pogotovo cb messages!!!!
eto ak ni to ne pomaže onda trk do siemens shopa i nek ti tamo testiraju bateriju moraju ti dati novu ak nekaj ne valja s ovom,naravno ako imaš garanciju!
Fala damgol.
Isključio sam automatsko traženje mreže, ali kako trenutno nemam manual kod sebe, ne znam gdje bih isključio CB poruke, pa ako nije problem da mi samo nabaciš/nabacite vodilje da sad ne roštam po phoneu.![]()
meni na sx1 baterija traje max 3.5 dana
imao sam c25, c35, m35, c45, c55, m55, ST55 i s65 a sada imam SX1 1GB i SE K800i 1GB
testirao sam (manje od mjesec dana) EF81, SXG75, M65..........
igrao se s EF91 (dva tjedna) i N95 (par dana)..................
Evo, sad mi malo bolje drži, primjećujem. Priznajem da sam prilično puno koristio mob u početku.
Nego, Dražene, koliko koristiš mob? Aplikacije, poruke, telefoniranje...?
a ako ti nisi sam uključio cb messsages onda je ok,ne moraš ni isključivat!
Nego, zna li netko ili ima li tko kakvu informaciju da li postoje jače siemensove baterije za SX1? Ili da li će ih siemens izbacivati uskoro?
nema originalnih siemensovih jacih baterija za sx1, ali sumnjam da ce ih i izbaciti. Prije ce to napraviti neki noname proizvođac...
maraschino - PTICICA
jos jedna stvar koju ljudi zanemaruju, a jako je bitna sto se tice trajanje baterije.
Provjeri kakva ti je jacina signala gdje provodis vecinu vremena, jer sto ti je signal slabiji to se baterija vise trosi i obrnuto...
maraschino - PTICICA
da jer on je po defaultu namješten da stalno traži najjači signal razgovarao ti ili ne!
mislim to naravno vrijedi za sve mobitele!
kod mene je prosjek 5 min telefoniranja, 5 sms poruka, barem jedna fotka, ali ga gasim uvece kada legnem i naravno pogasio sam dosta opcija (autom biranje mreze i sl) mislim da je 3.5 dana sasvim dosta za ovu vrstu moba..........
imao sam c25, c35, m35, c45, c55, m55, ST55 i s65 a sada imam SX1 1GB i SE K800i 1GB
a tako možeš lako postići 3 dana gašenjem preko noći ja to ne radim i izdrži mi baterija 2 dana što je za ovu vrstu telefona i više nego dovoljno!!!!
nase mreze u BiH su gore nego u africi takoda ih svaku noc servisiraju i ukoliko ne ugasim mob on ce svaku pojedinu noc po barem 1 sat traziti mrezu zbog toga ga moram gasiti............
Bookmarks