Vidio sam da je na Bug online ( http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=81089 ) objavljeno da je doso i cijena je oko 4.310 kuna (PDV uključen). E al sad me zanima di ga kupiti u HR, jer ga nema nigdje u ponudi![]()
Vidio sam da je na Bug online ( http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=81089 ) objavljeno da je doso i cijena je oko 4.310 kuna (PDV uključen). E al sad me zanima di ga kupiti u HR, jer ga nema nigdje u ponudi![]()
piše na htc-ovoj stranici
★★★★★
Da to znam i sve obiso i nema ga nigdje u ponudi
Bar ne na internetu a na njihovim stranicama pise (Uskoro) jos uvijek.
A mene zanima jel ga ko vidio u prodaji i di.
Hvala
Ocekuj ga ovih dana u Mikronisu i HGspotu.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Po mojoj racunici, vise bi se isplatilo naruciti ga s expansys.at
bas i ne; 420 EUR dodje bez poreza TNT-om, TNT je spediter i on ti ne predaje robu bez da si im donjeo kod bilježnika potpisanu punomoć da ti ocarine robu, zatim platiš carinu, pdv i carinjenje i dodje te taman oko 600 EUR.
Bolje da ti netko uzme na firmu pa bez PDV-a u HR..
Zadnji uredio jsp_m : 21-08-2007 u 09:16
Po racunici bilo kojeg (ne samo pametnog) covjeka ide ovako:
HTC Touch cijena bez poreza s dostavom u HR = 377EUR
Porez (PDV), carine nema = 0,22*377 = 83EUR (zaokruzujem jer sam priglup pa mi je tesko racunati)
Ukupno Touch + dostava + porez = 460 EUR = 3390HRK
Trosak TNT spedicije = 200 HRK (cjenik s njihove stranice)
dakle sve zajedno 3590 HRK sto je 720 HRK jeftinije
Na firmu bez PDV-a dodje 3530 HRK sto je OK ako imas svoju firmu ili nekog bliskog ko ce ti to odraditi. Ako nemas, mozda se nekome ipak vise isplati gornja varijanta.
oktud ti da carine nema? A trosak carinjenja? punomoc za carinjenje?
ps. isprika na bahatom tonu u prvom postu, zbilja nepotrebno
Jako zgodno, ali nema pravila na carini, ako on pozeli lupice ti i vecu carinu tako da ti racunica ne valja
Vjerovali ili ne ali ipak ima pravila na carini. Tarifna stavka 8517 12 00 - telefoni za mobilne radiotelefonske mreze ili druge bezicne mreze - pise sl - znaci nema carine.
Carine nema prema carinskom tarifniku. Pretpostavljam da je to sto platis spediteru dovoljno ako nema carine za obracun (inace se na postansko-carinsku deklaraciju placa 20kn pristojbi. Ovjera punomoci je nekih 45Kn ako se ne varam. Tih 45Kn sam izostavio iz racunice. Isprika prihvacena.
Bookmarks