Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Informacije o računalu

na koji se način mogu uvjeriti da mi je OS Windows XP originalan...I još,kako mogu vidjeti da mi je RAM nova/i,tj.da mi serviser nije,pri zamjeni, podvalio staru stvar pod novu,a naplatio novu,naravno???

...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    k750i-->>W800i
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za takva postavljena pitanja mislim da je rijesenje da skines Everest program koji je zaduzen za ta sranja. i mozes saznat jos stosta.. zato u google upisi Everest download i naices na neki link pa ga samo skini i instaliraj. a mislim da mozes provjerit jeli original na microsfotovoj stranici ima onaj GENUI cini mi se prog.. koji se i zna instalirat preko updatea.. iako ja mislim DA TO NIJE ORIGINAL jer sam radio kod jednog servisera koji uopce to ne stavljaju.
    Živi kao da ti je svaki dan posljednji

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao josip_su Pregledaj post
    Za takva postavljena pitanja mislim da je rijesenje da skines Everest program koji je zaduzen za ta sranja. i mozes saznat jos stosta.. zato u google upisi Everest download i naices na neki link pa ga samo skini i instaliraj. a mislim da mozes provjerit jeli original na microsfotovoj stranici ima onaj GENUI cini mi se prog.. koji se i zna instalirat preko updatea.. iako ja mislim DA TO NIJE ORIGINAL jer sam radio kod jednog servisera koji uopce to ne stavljaju.

Gledaj...Komp je bio na servisu prije nekih mj.dana.Kada je doašao nazad nudio mi je onaj automatski update,tj.zakrpe koje je prije svako toliko apdejtao...Ali,kada bi ja kliknuo na onaj žuti štit,pa na instal kako bi instalirao zakrpu,tada bi mi izbacio poruku da ne mogu dobiti dotične zakrpe.I to je tako bilo masu puta sve dok nisam,na jednu preporuku,instalirao Autopatcher i na taj način povukao zakrpe za 6.i7.mjesec...sa ovog sajta:ftp://autopatcher.fbdn.net/Xp/...Nakon instaliranja tih zakrpa,originalni automatski update nije mi se više nudio,da bi mi se danas ponudio i kada sam kliknuo na instal,povukao je 19 MB originalnih zakrpa,tako da mi ništa više nije jasno...Da li je instalirao originalni OS na servisu ili falš ne znam...Sumnjiv mi je i RAM,pošto ne radi više onako dobro kao prije...Stvar je bila u tome,da mi je navodo munja onesposobila komp.Jednostavno se bio ugasio,a kada sam ga otfurao na servis rečeno mi je da je sve otišlo:i napajanje,i RAM,i matična ploča,i HDD,bad sektori i svega toga za oko 1100 kn,plus dijagnostika 100 kn i servis-testiranje rada 122 kn,sve skupa 1245 kn...Mogao mi je reći šta hoće,kada se ne razumijem u to...Ali ipak,moguće da ga je munja sredila,jer je bilo takvo vrijeme...

I sada,nije mi što me je pseto prevarilo za novac,ako je uopće,već što nije to to...

Kako god,hvala ti na savjetu...Probati ću sa tim programom sutra,sada nemam vremena...Ako se uvjerim da nije original,našao sam servisera koji će mi ponovno instalirati originalnu verziju...

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    MOTO RAZR MAXX
    Operater
    Simpa_sam
    Godina
    35
    Bodovi
    12.090
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Bodovi: 12.090, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne vjerujem da ti je sve otišlo možda ako imaš modem samo modem, ili napajanje
    |\/|0T0r0La

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Bodovi: 14.513, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da ti preko kabla od struje nemoze se sve sjebati , samo napajanje a ono ima u sebi zastitu osigurač. znaci on bi izgorio .

da imas modem zakopcan u tel liniju samo bi on krepo.
    sada ako si imao neko pojacalo ili nesto skopcano u maticnu pa da je preko toga doslo i probilo je moguce, ali opet ima zastita prije maticne, meni ti je recimo pojacalo napravilo havariju u kompu(hdd,maticna,gpu,psu) sve mi je sjebalo jer je nabijalo napon u komp preko jackova na maticnoj.

a uostalo da li se sjecas dana kad ti je komp crko , kada kazes da ti je munja ga sjebala??? jel ti bila izbacila fidovka na kući ( glavni osigurač) ????
    ako nije , nije ni bilo preopterecenja i nije munja sigurno kriva za komp.

ako je bilo da je munja napravila preopterecenje morala bi ti sklopka izbaciti i nestati u cjeloj kuci struje. da ti ne izbaci sklopka a udari munja ne bi sada imao krov nad glavom .
    Zadnji uredio zerobravo : 16-08-2007 u 20:17
    "Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick

31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao danijel_13 Pregledaj post
    mislim da ti preko kabla od struje nemoze se sve sjebati , samo napajanje a ono ima u sebi zastitu osigurač. znaci on bi izgorio .

da imas modem zakopcan u tel liniju samo bi on krepo.
    sada ako si imao neko pojacalo ili nesto skopcano u maticnu pa da je preko toga doslo i probilo je moguce, ali opet ima zastita prije maticne, meni ti je recimo pojacalo napravilo havariju u kompu(hdd,maticna,gpu,psu) sve mi je sjebalo jer je nabijalo napon u komp preko jackova na maticnoj.

a uostalo da li se sjecas dana kad ti je komp crko , kada kazes da ti je munja ga sjebala??? jel ti bila izbacila fidovka na kući ( glavni osigurač) ????
    ako nije , nije ni bilo preopterecenja i nije munja sigurno kriva za komp.

ako je bilo da je munja napravila preopterecenje morala bi ti sklopka izbaciti i nestati u cjeloj kuci struje. da ti ne izbaci sklopka a udari munja ne bi sada imao krov nad glavom .
    Gledaj...Par puta,kada je bilo grmljavine,komp mi se znao odjednom ugasiti.A taj dan bilo je takvo vrijeme,tako da sam ja popušio tu priču...I mene je čudilo da je sve to otišlo,ali...Bilo mi je malo sumljivo kada je počeo sa tim bad sektorima,kao da ih ima puno,da je i to u komi...Pa onda i da ima virusa.na šta sam ja poludio i rekao mu da mu sve ostavljam i da ću kupiti npovi,ako je već sve tako u defektu...Uvjerio me da ne trebam,da ću imati novi komp,sve osim procesora itd...I dobio sam nakon servisa komplet račun i od matične cd na kojem se vidi da je nova...Dao mi je i,valjda,taj stari RAM,nešto kvadratno,dosta je teško za svoje dimenzije.Na napajanju se vidi da je novo,mislim ppo tim priključcima iza...Za taj HDD nemam pojima,ne kužim se baš previše...Kako god,sve bi mu zaboravio da je u redu,ali ovako...Ne znam,zaslužilo je pseto neku psinu,barem u vrijednosti 500 kuna...I da,čudno da je ruke/dijagnostiku naplatio nekih 220 kn a sat servisa je 150 kn...Ne znam...Čudno u najmanju ruku...

= Citat = Izvorno postao tnt_tunja Pregledaj post
    a kakve veze originalan ili ne???? ne planiras valjda dati 300KM za jedan obican CD koji mozes dobiti i za 5????lol
    ja uostalom nemam nikakvih problema iako nije originalna verzija cak koristim i neke Microsoftove programe koji zahtijevaju orig Windows....
    Pa gledaj...Ako imam originalan OS,ne moram se sa tim apdejtima zamarati,sam će to automatski...Ja sam se snašao za te zakrpe preko tog Auto Patchera,ali sam potrošio par sati dok sem to instalirao, dok je apdejtao sve te zakrpe...Ebeš 200 kn,samo da je manje problema.Uz to i bolje mi je radio sa originalnim,ako je stvar do toga...Ja originalan imam,samo ga treba instalirati,tj.serviser bi došao kod mene...

= Citat = Izvorno postao God's Servant Pregledaj post
    Ja radim u servisu i dolazili su mi kompovi koje je munja opizdila dobrano - otišlo napajanje, matična, memorija, čak i hard disk. Istina je pak da je malo vjerojatno da je baš sve otišlo odjedanput.
    A priča o nekim sklopkama u napajanju ne drži vodu...udar munje može probiti kroz zaštitu napajanja i doći do ostalih komponenti - govorim iz iskustva s tim stvarima, a ne na temelju pretpostavki.
    Za napajanje i matičnu sam siguran da ih je promijenio,tj.da su novi..Ovo drugo(HDD i RAM)ne znam...Reinstalaciju je isto odradio,ako je i to uopće...Možda sam se trebao odmah obratiti nekom inspektoratu,postoji netko tko se i tim bavi,sasvim sigurno..
    Zadnji uredio zerobravo : 17-08-2007 u 00:07

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    X6 - 32GB
    Operater
    BH Telecom & m:tel
    Godina
    36
    Bodovi
    24.138
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.138, Nivo: 37
    Bodovi: 24.138, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 52,0%
    Ukupna aktivnost: 52,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a kakve veze originalan ili ne???? ne planiras valjda dati 300KM za jedan obican CD koji mozes dobiti i za 5????lol
    ja uostalom nemam nikakvih problema iako nije originalna verzija cak koristim i neke Microsoftove programe koji zahtijevaju orig Windows....
    ###1410989180026

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja radim u servisu i dolazili su mi kompovi koje je munja opizdila dobrano - otišlo napajanje, matična, memorija, čak i hard disk. Istina je pak da je malo vjerojatno da je baš sve otišlo odjedanput.
    A priča o nekim sklopkama u napajanju ne drži vodu...udar munje može probiti kroz zaštitu napajanja i doći do ostalih komponenti - govorim iz iskustva s tim stvarima, a ne na temelju pretpostavki.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    Sony Ericsson K610i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    16.635
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.635, Nivo: 31
    Bodovi: 16.635, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Ukupna aktivnost: 13,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto bi preporucio, koji produzni kabel je najbolji da se kupi, a da je dobra zastita?

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao melody Pregledaj post
    Sto bi preporucio, koji produzni kabel je najbolji da se kupi, a da je dobra zastita?
    Ja koristim ovaj,kako radi zaštita na njemu nisam isprobavao a i nadam se da neću to doživit.

Datum registracije
    Feb 2005
    Bodovi
    14.513
    Nivo
    29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK ja i ne mislim da govoris bezveze. e a kako nmoze doc mounja i preopterecenje napona do kompa kada je ispred sklopka kucnog napona (FID) , kaj ne bi ona trebala izbaciti i prekinuti strujni krug osim ako je neispravna a da je to bi bilo velikog sranja ????? mozes mi objasnit.hvala.
    "Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    k750i-->>W800i
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    slusaj stari.. skloka FID ti je zapravo osigurac koji stoji za svaki strujni krug.. a oni ti izbacuju samo kada dodje velika STRUJA A NE NAPON.. to imaj na umu da to nisu iste stvari. Struja je uzrokovana naponom i otporom sto i govori omov zakon..i to sto ta sklopka nije izbacila moguce je jer struja nije presla 10 A ILI CAK 16.. sve zavisi do nje.. a kako ti imas te osigurace manje ampera to jest u produznim za racunar koji su specijalno napravljeni oni mora da su manje ampera i to do toliko gdje racunar nebi moga progoriti i sve da mu jaca struja dodje.. a eventualno nisi mozda njega imo.. pa ti je i riknilo.. a sada dali je moguce da je to sve otislo..to mi je malo sumljivo.. al moguce je.. inace odu napajanja.. prva a i maticna je prva na udaru jer je puno osjetljiva.. tako da.. neznam...
    Živi kao da ti je svaki dan posljednji

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Programi za pristupanje racunalu
    By Shamanix in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 02-02-2007, 21:36
  2. Ne radi zvuk na računalu
    By stigma in forum Stolna računala
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 22-02-2006, 15:01
  3. Instrumentalna glazba za rad na racunalu