instaliraj program Everest koji će ti za početak isčitati, ili bi bar trebao očitati neke podatke o ploči. recimo da je to prvi korak.
Dobio sam tkz 'gamerku' ploču na kojoj ništa specifično ne piše koja bi mogla biti!!! Na netu sam sve brojeve isprobao koji su zapisani na čipovima sa strane po ploči ali ništa. MOLIM VAS LJUDI POMOZITE!!! IMAO SAM ATHLONA 2200 i spržio mi ga je kompa koji se busa da se kuži u kompjutere. Mrzim takve tipove punoga grla govana koji ne žele poslušati logičnu misao netkoga koji se ne kuži previše u komp ali ima intuicije. Sada imam bartona 2800 te ga ne želim spržit!! Kako da IDam ovu MB- dati ču neke specifikacije:
NA ULAZIMA ZA ZVUK piše- made 2004 10mjesec
OVO JE MENI SE ČINI ZA PRINTER IZLAZ IL NEŠTO DRUGO- *005070E735BF*
USB i LAN KONEKTORI- P35-121-16B9
VIA VT8237
0417CD Taiwan 2IA27F1800(ovo je čini mi se south bridge)
SOCKET 462- Probao sam na brzinu CPU i pokazala je Phoenix BIOS-D688 BIOS 142159189
Ima 2 ATA konektora, 2 IDE, 1AGP, 2ddr ram slota vrlo blizu jedan drugome a treči je odvojen te je kao solo za sebe. Možda da radi u paru DDR a treči da bude solo.?
Jedan veči čip ima oznaku ITE-it8700f
0431-fxs
znahng
POMOZITE JER PROKLETA PLOČA NEMA OZNAKE NIKAKVE KOJI BI BIO PROIZVOĐAČ. mOLIM VAS JAVITE MI ŠTO HITNIJE MOŽE I NA MAIL wizard.hannah@globalnet.hr HVALA UNAPRIJED
instaliraj program Everest koji će ti za početak isčitati, ili bi bar trebao očitati neke podatke o ploči. recimo da je to prvi korak.
Daj baci koju fotku.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Potpisujem Everest! Nema te ploce koju najnoviji nece naci! Mozes isa CPU-z ili nešt slicno. Neznam jesam li dobro shvatio,ali on plocu ima na stolu,i nije u pogonu,zato pokusava s tim brojkama i slovima s ploce doznati koja je,tako da everest i dr. ne ide...ili...?![]()
daj stavi slike pa neko mozda doma ima takvu
Frka me stavljati ploču za koju 100% nisam ziher da radi da ne spržim CPU a Bartona više nema te ih je teško nabaviti.I hard če poluditi zbog starih drivera od stare ploče.!
A ak netko zna na poleđini su ispisani neki serial i još neke etikete. Dal netko zna kako na netu pretražiti koja bi ploča bila, mislim na neke specifičnije pretraživače od googla.
Ploču ču fotkat i staviti čim nađem fotič od kompiča.
I treba mi 1Gb rama-DDR 400
I grafička AGP- nebih znao koja je pristojna i cijenom i preformom. Sada imam Ati 9600pro Powercolorovu-128Mb
Aida32 je starija verzija Everesta.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Eljudi tu ima još jedan problem. Svi spominjete everest ili aidu ali ja neznam točno spojiti ledice i start te reset buttons jer nema oznaka. Ima ali ja neznam na koje strane ih spojiti. Dal to ima kakve veze, mislim na + i - ? Evo još jedan problem. Meni se čini da ploča ima ime ali je ispod povečeg hladnjaka za čipset koji inače se nebi tu trebao nalaziti. Netko je prije mene tu ploču nabrijao sa čipovima a hlađenje sredio tako da se ne vidi više čija ploča je! Nekako moram nabaviti uputstva za nju jer me frka za bartonček.
Ja mislim da ti je najbolje kupit neku drugu plocu koja ce ti podrzavat Bartona jer ces ovako kako si krenuo najvjerojatnije nesto strgat pa si tek onda najebo!!
Ljudi uspio sam otkriti koja je to ploča. SKT-600!!
Form Factor ATX(305mm x 210mm)
CPU Supports AMD Socket A Duron/Athlon XP CPU
System clock supports 266/333/400 MHz
Chipset VIA KT600 + VT8237
Main Memory Three 184 pin DDR DIMMs up to 3GB
Supports PC2100/2700/3200 DDR SDRAM modules
Expansion Slots One Universal-AGP slot for both4X/8X AGP
Five 32-bit PCI Slots (V2.2 compliant)
Audio Subsystem With external high quality 5.1-Channel AC'97 Codec
Complete software driver supports for Windows OS
Optional SPDIF out function
Video Subsystem 4X/8X AGP
UltraDMA IDE Ports Build-in VT8237 supports 2 UltraDMA-33/66/100/133 IDE ports
Što mislite o ovoj ploči buduči da imam ECSovu L7S7A2. I dali netko zna gdje bih mogao nabaviti manual za nju. Tražio sam i tražžio te ispalio. Valjda netko od vas zna gdje bih mogao skinuti user manual, ili manual od te ploče-SKT-600.
Pomagajte please.
P.S. Koliko je ova ploča dobra za Bartona? Dali je jedna od jačih i gdje takve stvari provjeriti a da samo ne čitam podatke buduči da je tržište zasipano svime i svačime. Mislim na matične. Dal če mi se komp ubrzati naspram stare ECS L7S7A2? Zahavalan sam na svim imfo.![]()
Upisi u google Chaintech SKT600 i to je to... Trebao bi negdje biti i manual, al tamo imas komentara dosta na tu plocu i tako...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
PLOCA PO MENI NEVALJA.. cim ti je VIA-in chipset.. sinko moj baci je.. imam ga i ja i dobro sam se opeko.. sto sam kupovo komp prije 4-5 godina na kome je procesor od 2.4 ghz pentium-ov.. ali ploca mi je katastrofa.. neki dan si kupim ZVUCNU KARTICU OD CREATIVE LABS AUDIGY SE... i vjerovali ili ne.. ali nece na via-in chipset.. sto i pise u papirima.. i sta cu odem i zamjenjim je... zato bi ja svima preporucio da ne kupuju maticne ploce s via-im chipsetom.. to je za mene sranje.. i jedva cekam da se dokopam neki para pa da si kupim novi komp.. ovaj je puno star a i puno sam u njega ulozio..
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
E ja ti sad dišem na ECSovoj L7S7A2 pa mi reci koja je bolja od te dvije. SKD-600 je napravljena u 10 mjesecu 2004 a ECS prošlog stolječa-LOL. I tu sam ploču dobio badave, umjesto sprženog Athlona 2200+. Tak da tu ništa ne gubim. ALI NIKAKO NEMREM NAČI USERS GUIDE ILI NEKI MANUAL ČAK I NA SLUŽBENOJ STRANICI. DOBIO SAM DRIVERE ALI MANUAL JOK. DAL NETKO ZNA KAJ DA RADIM.
Bookmarks