kad smo vec kod frekvencija moze li mi netko reci sta je to radijska frekvencija i zasto pretplatnici placaju mjesecnu naknadu za to a prepaid korisnici ne
kad smo vec kod frekvencija moze li mi netko reci sta je to radijska frekvencija i zasto pretplatnici placaju mjesecnu naknadu za to a prepaid korisnici ne
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Radijska frekvencija je relikt socijalizma. Kad je prva mobilna mreža u Jugoslaviji NMT450 (modificirana na 415 radi vojske) krenula sa komercijalnim radom 1989. (1987 s probnim) na području Hrvatske i Slovenije, savezni zakon je propisivao da svaki korisnik mora platiti naknadu. Stvaranjem Hrvatske, isto govno od zakona je jednostavno prenijeto i ostalo do dana današnjih. U ono vrijeme su ljudi to zvali haračem, a sad je primjereniji naziv - porez na čisti hrvatski zrak. Ne moram napominjati da je Ante Dodig (ondašnji šef agencije) još prije 4-5 godina najavio ukidanje spomenute nebuloze, međutim to se nije dogodilo. Nešto je trulo u državi Danskoj.
Zašto prepad korisnici ne plaćaju, nemam pojma i nikad mi nije bilo jasno.
12,5kn svaki mjesec, dakle na godinu ispadne da platim 150kn nesto potpuno nepotrebno. nego kome to ide u kasu? drzavi?
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Aha. A kome će drugom. Jedina "olakotna okolnost" jest da ne podliježe PDV-u. Tako da ne ulazi u osnovicu za izračun PDV-a na računu.Izvorno postao flOorKilla
...ma i mi to plaćamo (prepaid) samo ne onako kak to rade pretplatnici nego kroz razgovore...Izvorno postao flOorKilla
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
objasnjavas ko sanaderIzvorno postao Eminem
AFAIK ne plaćate...
pridružujem se tom razmišljanjuIzvorno postao gog
Baš. Onako... diplomatski. Sve je rečeno, ali zapravo i nije. Nego, koja je razlika između te dvije frekvencije?
1900 je tele 2.. ali cisti ne u romingu.
nije li Tele2 1800 mozda?
Pa nismo u Ameriki![]()
dobar grah daleko se čuje
je my bed.. bas sam sad radio s nekim americkim fonom..pa si kontam da sam zabrijo..
Čini mi se da svi plačaju 12.5 kuna, tj. da pretplatnici plačaju sami, a za prepaid da plača operater.
Ako vip ima 1,33 miljuna korisnika, a t-mobile 1,65 milijuna i sve se to pomnoži s 12,5 kuna mjesečno ili 150 kuna godišnje ispadne 447 milijuna kuna godišnje. Sumljam da če se država toga odreči.
Naime napokon sam krajem 7 mjeseca prebačen u Tele 2, no naravno već sa zadnjim/prvim računom došli su i novi problemi, prvo sam dobio tele2 račun koji je sadržavao radijsku frekvenciju i nešto sitno troškova za pozive, i naravno platio sam ga, a danas je stigao i t-shitov račun koji također sadrži raijsku frekvenciju. E sad, nije stvar u tih 12 kn, nego stvar principa, jer mi je pun kufer pljački za koje odgovorni samo slježu ramenima, a SZK govore to vam je jednostavno tak...
Dakle pitanje je što mi je činiti, kome mogu prijaviti ovakve stvari...?
Thnx
To na žalost ne možeš nikome prijaviti jer je to tako. Naknada za radijsku frekvenciju se plaća po pretplati/pretplatniku, a s obzirom da si prešao u drugu mrežu tokom mjeseca, tu istu naknadu moraš platiti i za novu pretplatu... Znam, nije pošteno, to sam i ja morao platiti dvostruko kad sam prebacivao pretplatu sa druge osobe na svoje ime. Nažalost stvar je potpuno legalna i krivci za to su Vijeće za telekomunikacije a ne neki od operatera. Morat ćeš živjet s time...
Xpango ne donosi ništa. Ne trošite vrijeme.
bas pljackaju..i najmanju kunu vade iz djepa..
ukupni troskovi o odrzavanju mreza i osrednje financijske isplatljivosti iznosi nekih 20ak kuna..no kako vidimo mjesecno nam uzimaju minimalno 100kn ukoliko ste prosjecni korisnik..pa si mislite koliko su onu u plusu.
Meni su tako slali sve dok nisam saznao da moram faksom, uz kopiju osobne dati zahtjev da mi vise to ne salju.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
pa **** vas ja. ne kuzim. iz vase prepiske vidim da se obrusavate na operater, a radijsku frekvenciju je propisala drzvna vlast. sve prigovore se moze uputiti na vijece za tel.kom. ili izravno u sabor.
dobar grah daleko se čuje
Bas tako..radijska frekvencija je harac drzave a ne operatera.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Trebali bi organizirat nekakvu peticiju da taj shit koji plačamo ukinu
što nije radijska frekvencija uraćunata i prepaid korisnicima, kao i PDV?
Ako se ne varam, tom frekvencijom se financira rad vijeca za telekomunikacije i ostalih ponosnih institucija. No fina je to lova, ako se racunaju samo postpaid korisnici radi se o nekoliko stotina milijuna kuna godisnje.
Osim vijeca, nemam pojma gdje ostatak love ide.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Otkud si sad ti ispao?!?!Daj pročitaj cijeli thread...
Bookmarks