Pozdrav svim clanovima,
U zadnje vrijeme pocinjem imati sve vise problema sa svojim J600, pa krenimo redom.
1. Kada sam ga tek dobio, pri prikljucivanju bilo kojeg kabla (punjenje, komp-mob itd.) odredjene tipke nisu radile. Strelice lijevo i dole, te dial dugme ako je pritisnuto, dva puta bi ga otkucavalo. Tj. ako hocu na dial menu, on odma zove broj zadnjeg poziva.
Kada se kabl izvuce iz mobitela, tipke bi proradile normalno sve do jucer. Sada su te tipke prestale radit nebitno od kabla.
2. Kupio sam 2gb microSD karticu i prebacio neku muziku na nju. I music player je radio normalno sto ukljucuje stavljanje pjesama sa kartice u listu (liste) i pustanje istih. Jednom sa izvukao data kabl bez da diskonektam hardver u windows-u i od tada mi ta opcija neradi. Tacije sve podatke sa kartice mogu da vidim i pojedino da pustim u music playeru ali nemogu da ih ubacim u playliste. Ako otvorim music player, i pokusam da u play listu ubacim muziku sa kartice izbaci mi poruku da je kartica prazna...Takodje ako otvorim karticu tj. folder sa muzikom, opcija add to play list nije osposobljena, dok sve normalno radi sa muzikom koja se nalazi na internoj memoriji.
Pokusao sam sa formatiranjem kartice, paljenjem/gasenjem mobitela, konektovanjem/diskonektovanjem mobitela...itd.
Eh moja pitanja su:
Postoji li neki nacin da se vrati mobitel na funkcionalno stanje, npr upgradeom firmware-a.
Koji je odgovarajuci firmware za moj mob. i odakle ga mogu skinut.
Ima li negdje tutorial kako se radi upgrade firmware-a.
Hoce li moji licni podatci biti pobrisani ako to uradim (phonebook, settings, itd.).
Hvala unaprijed.
P.S. Ako je pogresan dio foruma, molim FA/MOD-a da premjeste na odgovarajuci ali da ne brisu temu.

Bookmarks