jesu ako kažeš da ti od početka tak slika... seješ malo i proće ti garancija nije ti ispao ili sl...
Kako ih razlikovati?
Od prije neki dan zamjećujem na svim fotkama tri zelene točkice na identičnim mjestima. E sada kako znati da su to mrvice prašine ili je senzor otišao "u vječna lovišta" Našao sam da se na senzoru mogu pojaviti hot pikseli ako se aparat pregrije, a kako je ovih dana bila rekordna temperatura, onda se bojim da je to ipak u pitanju
I na kraju : da li su hot pikseli pokriveni garancijom?
Aparat FZ50
![]()
Zadnji uredio pepi_31 : 22-07-2007 u 12:46
Camera Obscura - the best camera ever :)
jesu ako kažeš da ti od početka tak slika... seješ malo i proće ti garancija nije ti ispao ili sl...
Seriously?
Nije mi ispao: zapravo sinoć sam izolirao niz fotki na kojima se postupno pojavljuju: a pojavili su se u nizu od 7 fotki...
stavi poklopac na objektiv i budi u mraku da ne postoji nikakva mogućnost da uđe svijetlo na senzor.
Ako je to samo prašina onda se više neće vidjeti...ako su krivi pixeli onda će se opet pokazati i tada.
Sa poklopcem i u mraku se ne vidi, ali vjerujem da to nije baš vjerodostojno jer za expozicije duže od 1/15 Panasonic pravi black frame pa možda pomoću njih ukloni te sumljive piksele
Zadnji uredio pepi_31 : 22-07-2007 u 17:18
Bookmarks