Ovo prvo što čujem da nekome treba...
Ne znam ima li N95 opciju ubacivanja broja iz imenika u SMS.
Ovo sa slikom-prvo pritisni tipku 5, a onda je možeš rotirati.
primjetio sam da u symbian 8 nema neke cake, kao symb7. ne znam dal je tako kod svih..
imam dva pitanja i primjera- na N90ki -
1. kad pisem poruku,nikako ne mogu ubacit broj iz imenika-ta opcija uopce ne postoji,
2. kad gledam slike, uocpe ih ne mogu rotirati s brojevima 1 i 3.
kad sam ima symbian 7 sve je fino sljakalo. odo s slikom moze proci, al s imenikom, tu je vec problem, ne vjerujem da su to mogli zaboraviti staviti.
dakle zanima me dal i vi imate taj problem, il samo valjda n90ka..
Ovo prvo što čujem da nekome treba...
Ne znam ima li N95 opciju ubacivanja broja iz imenika u SMS.
Ovo sa slikom-prvo pritisni tipku 5, a onda je možeš rotirati.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
evo baš sam sad gledao na svojoj e61 i nemogu u sms ubacit broj iz imenika
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
stvarno glupo, na panasonicu x700 symb 7 imao je tu opciju.... glupo se osjecam bez toga-ne koristim sad cesto..i da jos nesto. funkcija imenika bi se trebala dobit 'u standardnj opremi'', a ne sad da moramo patchati..evo npr. frend me pitao da mu posaljem neki broj..kad ono nema ga, mob sam pretrazivao 10ak min, nisam mogao vjerovati da su to izbacili.
@moby nece ni tako rotirati.. bez obzira na zoom trebalo bi se rotirati jedinicom i trojkom.
Na 6600,N70 isto tako niti na N-Gage nema opcije "Insert from phonebook",to je oduvijek tako.Ni jedan nema a možda neće ni imati ugrađeno.
Zato je to Symbian pa se task managerom prebaci na Telefon,otvori imenik (uglavnom je središnja tipka/joystick),izaberi željeni broj Opcije->Edit->označi ga i kopiraj,opet se task managerom vrati na poruku i umetni kopirani broj u poruku.Tako ja radim kad mi treba i brže nažalost nema.Osim ako imaš još koji mobitel sa jednakim imenikom pa je lako dalje.
Rotacija slika mi uredno radi na svim telefonima,jedini je uvjet da se otvara preko Picture aplikacije koja je ugrađena u telefon ili kroz Galeriju.
Probaj sa npr. FileMan-om postavit asocijaciju da se fotografije otvaraju sa Picture aplikacijom pa kad ju otvoriš pritisni 3 ili 1 za rotaciju.
hehe, cini se da je panasonic x700 bio lepo doradjen symbian, kad je imao ubacivanje imenika.
@freak vis tog se uopce nisam sjetio-copy -paste--al opet cemu komplicianje. a fotke se normalno otvaraju u orginalom programu, trebalo bi, valjda su tu opciju izbacili iz n90ke. al opet cudno da svi brojevi imaju nekakvu funkciju odim jedinice,trojke,devetke i ljestva.
osim ljestvi i 9-tke sve ostale imaju funkciju
Kratice u Image vieweru bile i ostale ovim redom:
1 - rotate left
2 - move up when picture zoomed
3 - rotate right
4 - move left when picture zoomed
5 - zoom in
6 - move right when picture zoomed
7 - press once to zoom in to 100% of picture size,press one more time to enter fullscreen view
8 - move down when picture zoomed
9 - no function
* - enter fullscreen view
0 - zoom out
# - no function
Slanje broja je direktno iz imenika, odes na broj koji zelis da posaljes, kliknes na opcije i imas izbor da kontakt posaljes preko sms,mms ili bluetootha-a.
Bookmarks