Kupio sam nokiu 6131 , ali sam razočaran u bateriju.. već sam ju napunio dva puta po 12 sati, ali ona traje dva dana samo... ako čačkam malo više po mobu onda čak jedan dan i pol...
se može kupit NiMH baterija za ovaj mobitel koja bi duže trajala?
Kupio sam nokiu 6131 , ali sam razočaran u bateriju.. već sam ju napunio dva puta po 12 sati, ali ona traje dva dana samo... ako čačkam malo više po mobu onda čak jedan dan i pol...
se može kupit NiMH baterija za ovaj mobitel koja bi duže trajala?
Pa to ti je otprilike normalno za taj mob,ipak QVGA ekran od 16 milijuna boja jede bateriju...Uglavnom,ako ne radiš ništa s njim,a traje dva dana ili manje,možda bi se trebao obratiti u Mobis ili gdje već imaš garanciju da ga malo pogledaju,čuo sam za jedan takav slučaj (baterija prazna u roku dan,bez korištenja). Ni-MH baterije nećeš više naći,pošto je to ajmo reći prilično zastarjela tehnologija
,a i nisam vidio baterije većeg kapaciteta za 6131...
znači to je to, ok, ja ga koristim dosta pa zato se istrosi valjda.. i u biti nisam mislio na nimh bateriju nego na onu koja je kao bolja od Litijske.. Kadmij ili nesto takvo, nemam pojma.. uglavnom neku ljevu sa boljim performansama, al ocito nish od toga..
uglavnom hvala na informacijama!
nema bolje od litijske, nimh i nicd su stvar proslosti (sto se tice mobitela)
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
dosta novih nokija koristi li-polimer bateriju
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
nema tu neke razlike sto se tice izdrzljivosti baterije.
li-polimer ili li-ion,potpuno je svejedno.
Ovako. Stara mi ima 6131 pa mogu dati info iz prve ruke. Njoj isto jako ide na živce to što mora puniti Nokiju svakih 48 sati. Stalno s nostalgijom priča o svojoj 6822 kojoj je baterija držala 4 dana...
Pokušali smo staviti BL-5C bateriju unutra, ali ne ide jer su Nokijini stručnjaci na onom dijelu gdje su kontakti batke i moba, stavili mali tunelčić koji postaje prenizak ako hoćeš staviti bateriju većeg kapaciteta.
Znači, od Nokijinih original baterija-ništa.
Jedino ako naletiš na Koracell zamjenske...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks