Zna li tko hoce li promjena operatera biti moguća a da se zadrži postojeći broj? Postoje li uopće planovi za uvođenje takve usluge?
Zna li tko hoce li promjena operatera biti moguća a da se zadrži postojeći broj? Postoje li uopće planovi za uvođenje takve usluge?
Navodno da, a kad ce, jos se ne zna.
hoce biti ce moguce ak se ne varam bilo je prica da ce pocetkom ozujka omogucit tako nesto!!Izvorno postao supercom
Moguće zato tele 2 toliko u reklamnim porukama ne inzistira na 095 predbroju kao sto su vip, a posebice t-mobile radili
Hoću li ja onda moći npr dati svoj tele2 broj burazu a da on zadrži svoj vip broj? Trenutno sam na pretplati...
Seriously?
Objasni ovo pitanje!Izvorno postao Compov
...also known as El'AnDrA...
Dakle, kada svi uvedu ovu uslugu hoću li ja moći dati svoj tele2 "broj" burazu a da on zadrži svoj postojeći? (vipov)Izvorno postao andro2001
Seriously?
ne kuzim,sto je tko inzistirao?Izvorno postao supercom
ovako. to znaci da pojednostavimo spiku:
Nije bitan predvroj vise, vec tamo gdje si potpisao ugovor za koristenje!
imas 098 broj, odes u kronet, raskines ugovro, odes u tele2 potpises ugovor, i oni stave da je tvoj broj 098... i ti si od sada tele2 korisnik..
ili recimo..odes u vip i kazes, ja bi htio broj, 098 XXXXXXX i oni napisu u ugovor taj broj i u njihov sustav i to je to.. ti si vip korisnik, bez obzira sto pise 098 ispred.
ali onda pada u vodu ono s pozivi na druge mreze itd... tj ne pada u bodu,vec obicni korisnik ne moze znati da li zove drugu mrezu ili valastitu,pa je tu malo problem ako cjena nije ista.
Pa vjeojatno znas da je svojevremeno simpa imala cijelu kampaniju gdje su bile cak i pjesme i rapovi na foru 098 negdje kada je i krenula ta prepaid usluga ili godinu dana kasnije. Dok tele2 tako ne inzistira na tome budući da predpostavlja ili zna da će biti moguč prenos broja u drugu mrežu.Izvorno postao khideg
Kako to mislis? Da tvoj buraz dobije tvoj tele2 broj ,ali da bude prijavljen na vipnetu,jesi tako mislio?
-pojednostavljeno-broj s predbrojem trebalo bi moći koristiti u bilo kojoj mreži
abdbda
ili misliš dvije pretplate na isto ime? malo si nejasno to postavio
@abd da, to je temelj svega, ta pretpostavka je nezaobilazna u ovoj teoriji
Skužio sam ne može to što ja želim
Seriously?
Ova usluga za koju Supercom pita je vec odavno trebala biti u upotrebi, ali kao i za sve druge stvari Agencija za telekomunikacije je dopustila kasnjenje najvjerovatnije ne bi li i dalje takozvani duopol Vipa i T-mobile-a mogao pokazivati narodu kako Musa dere jarca. Trenutno se govori o 15.3. ili slicnom datumu kao pocetku ove usluge, ali ja iskreno sumnjam u to. Inace to mi je jedina prepreka totalnom prelasku na T2.
Kada uvedu tu uslugu odmah prelazim sa 098 brojem na tele 2.
PREDATOR
Ja sam pitao u Agenciji za telekomunikacije za ovu temu. Rekli su mi da će vjerijatno biti sredinom godine, oko 7. ili 8. mjeseca.
Ma bas me zanima kako ce to rijesiti....koliko znam vecina ljudi je u srpnju i kolovozu na godisnjem i tada se u poslovnom svijetu nista ne desavaIzvorno postao tomek
Mene i dalje zanima kako se to misli riješiti ako netko prijeđe iz jedne mrežu u drugu zadržavajući stari broj i predbroj, kako će onda pozivatelj znati na kojoj se mreži nalazi onaj koga zove...
Kao trebao bi biti neki "bip" da te upozori. Barem sam to uspio zaslijediti na slovenskom forumu. Inače kako stvari stoje tamo, tresla se brda, rodio se miš. Jako malo ljudi to koristi (barem za sada). Ali Slovenci su inče po svemu specifični i ne bi ih trebalo uzet kao referencu.
@ frish-KI To ni meni bas nije jasno. Vani ta usluga postoji vec ohoho, tako da valjda ce tako i kod nas raditi.
Samo ne znam da li vani postoje različite cijene za zvanje unutar matične mreže i izvan nje... Jer ako su cijene iste, onda im je totalno svejedno na kojoj se mreži nalazi onaj koga zovu... Nama definitivno nije svejedno... Jer ako to neće nekako srediti da se zna i razlikuje, onda nikako ne želim da takvo što zaživi...
Pa evo Slovenci imaju u pravilu tri kategorije. Poziv u vlastitoj mreži je najjeftiniji, onda je poziv prema drugim mobilnim mrežama i najskuplji u fiksnu.
Pa dajte, neka mi onda netko objasni kako to funkcionira. Nije valjda da ne znaju koju mrežu zovu...
Evo nađoh. Automat kaže: "kličete številko, ki je bila prenešena v drugo omrežje"
Izvorno postao Drug Mile
Zaboravi si past-ati cijeli post....
Če kličeš iz Simobila, tega ni...
Znaci ovako,
U SLO ti ta sekretarica za vrijeme zvanja javlja da zoves broj koji je kod drugog operatera samo kod MOBITELA.., kod drugih mobilnih operatera toga nema!!
Znaci NEZNAS da zoves drugu mrezu!
Kako ce biti i HR je pitanje..., sacekajmo!
Bookmarks