Izvorno postao Dally
da...mada bi sad mogli još otvorit raspravu šta je i kako formirati bateriju, no to vjerovatno znaš.
Da li se Lithium polymerska baterija na T610 formira isto kao i Lithium ionska?
FC CHELSEA IS THE BEST!!!!!!!
Izvorno postao Dally
da...mada bi sad mogli još otvorit raspravu šta je i kako formirati bateriju, no to vjerovatno znaš.
da premda u biti ne nuzno jer su to u tvornici vec rjesili
Baš bi mogli...mene to zanima. Nisam baš podapran na tu temu. :bunny:Izvorno postao Inovator
´Ko prije umre, duze je mrtav!
Ma samo kada prvih par puta punis drzi je sto duze na punjacu iako je puna u principu je standardno.
OK, thanx. Ali ja bi malo više o punjenju i mogućim poljedicama i sl. Ako je netko raspoložen da mi opiše situaciju....
Ma,kad kupiš mob moraš ga puniti 3 puta po 10 sati,ali prije toga ti se baterija mora isprazniti do kraja tj. da se mob ugasi. Kažu stručnjaci ako se ne formira tako baterija da prije gubi na kapacitetu.Izvorno postao Fanj
da ali kazu isto da to ne vrijedi bas za li ione
A danas su skoro sve li-ion. JEdino se cini mi se drzi li-poly a s njima mozes sto hoces. I citao sam da nevalja bas prazniti li-one do kraja ( gasenja mobitela ) jer joj se valjda tako skracuje vijek trajanja. Dosada nisam imao problema iako nikada nisam ni imao mob preko 6 mjeseci da bi to mogao ispitati.
Ma kakvo formiranje kad se mob sam prestane punit nakon cca 3 sata (to znam tako jer se punjac pocne hladit), dakle nema formiranja na novim baterijama to je prije trebalo za NiMh 'nd stuff, sad samo peri deri i negdje procito da nije dobro li-ion baterije praznit do kraja tj. da se mob ugasi![]()
...I'm blessed with ignorance....
since 2002.
Čitala sam i ja da ne valja poslije formiranja baterije ne treba je prazniti do kraja.
Da se ne zamarate. Formiranje baterija preporučavalo se u vrijeme kad je većina mobitela bila sa Ni-MH baterijama da bi se izbjegao tkz. memorijski efekt. Da sad nedemo u detalje (ako nekog zanima, neka pita) Li-Ion i Li-poly. baterije NEMAJU MEMORIJSKI EFEKT.
Znači da je svako formiranje potpuno nepotrebno. A kad smo kod pražnjenja, elektronika u mobitelu se brine da se mobitel ugasi PRIJE nego se baterija isprazni. Nije preporučljivo mobitel koji se isključio ponovo uključivati, jer se na taj način baterija prazni ispod dopuštene granice.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
da ali opet se slektronika brine da se mob uopce ne upali
Je, al' opet. Bljesne display, tipkovnica, veli ti "beep" i onda se ugasi. I to isto cica tu bateriju, koliko god malo ali ipak...
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
da naravno, kos nmh nekad mozes ga upakliti cak a kod li ion nema sanse kad se jednom ugasi
btw kakva je razlika između te dvije vrste baterija?
Ni-Mh (Nickl-Metal Hidride - temeljen na niklu)
Li-ion - litij i litijevi ioni se micu samo
Li - lipolimer - polimeri litija se micu,
eto, da pobijem sve one tvrdnje o OBAVEZNOM formiranju/formatiranju (kako vec?!) baterije da bi trajala duze od 2-3 dana. dakle, U MOM slucaju ja sam bio "tvrdoglav" i prema nekoj logici nisam punio mob prvih 3 dana po 12 sati (ili preko noci), vec kad me obavijestio da je baterija slaba, ja sam ga iskljucio i stavio na punjenje dok se nije pokazalo da je puna - dakle kojih 2 sata najvise!!! baterija mi traje 3 dana (i jos je na maximumu) a znate i sami kako je kad tek kupite mob stalno vas vuce da prckate po njemu. a i inace koristim mob cesto tijekom dana za zvanje,sms i slikanje.
btw. ne igram igrice i ne slusam mp3, znam, to ipak papa puno baterije
nisam mislio ovih thread-om nekom solit ili se svadjat, ali samo da ljudi znaju i drugu stranu...
p.s. imam samsunga e720
pozdraVW
...hvala na pobijanju te tvrdnje, ali znaj da nisu sve baterije jednake, jer razlikuju se od proizvođača phonea do samog modela... zato ono pravilo o obveznom formiranju baterije još vrijedi...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
znači i ja bi to trebala napravit,mada meni nije problem punit.Ja znam da mi je slaba baterija.Dok mi odsvira zz top na mp3 odu crtice----
..."lili", formiranje baterije se obavlja kad je mob novi, znači kad si ga tek kupila, ili pri kupnji nove baterije... ako ti je baterija stara, to ti neće puno pomoći , ali je preporučljivo barem jednom mjesečno ostaviti nek se baterija skroz isprazni pa onda napuniti...
da imaš pravo to mije pisalo i u uputstvu kad sam ga kupila.
Šta nije netko već rekao (mislim da je to bio Šljaka..) da su baterije formirane već u tvornici, a da su se još davno trebale formirati baterije doma dok su bile one stare Ni-MH...(?)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
...ne znam, mislim da je rekao, ali svejedno se još navode ove upute, koliko sam ja mogao primjetiti na novim mobitelima...Izvorno postao XLR8R
2 eminem-> kako se kaze "100 ljudi - 100 cudi" (ili 100 zena - 200...hehe)
ja sam isao po nekom svom prinicipu i logici, zasto punit kad on pokazuje da je pun a i punjac se ohladi nakon nekog vremena, sto znaci da postoji neki "prekidac" (neznam se izrazit, ne kuzim se u elektroniku) koji prekida dovod struje u mob, pa onda od tud jednostavno pitanje, zasto punit kad vise ne puni?!?!?! mozda postoje neke cake koje ja neznam...
mislim isto i da je bitno da ispocetka "naucite" bateriju da "radi" ili se trosi, jer ako ga ispocetka pazite prva 2 mjeseca, pa onda naglo pocnete sa slikanjem/snimanjem, mp3-cama i ostalim, ona ce bit slabija-> to je kao da ne ides u teretanu 2mj, pa ce te poslje bolit misici i bit ces 3 dana na aspirinima i sl...hehe!!!
pokusao sam malo slikovitije prikazat, neka me ljudi isprave ako sam u krivu,ne zamjerite nis!
pozdraVW
Bookmarks