Izvorno postao
exotica
konverter zahtijeva od mene RGB + Alpaha kanal slike!
Samim kreiranjem novog fajla radiš u RGB modu (možeš to provjeriti u Image-Mode). Alfa kanal se podrazumjeva ako spremaš sliku u .png ili neki drugi format koji podržava alfa kanal, nemoraš ništa posebno podešavati.

Izvorno postao
exotica
1. Pozadina mora biti prozirna ne bijela ili bo bilo koja boja!
2. Paste-am ikonu koju zelim na prozirnu pozadinu!
1. Pozadina bi trebala biti prozirna, bez sadržaja jer ti je cilj sigurno dobiti neke ikone bez pozadinske boje. Ako staviš bijelu pozadinu i na nju kopiraš poluprozirnu ikonu - nema ništa od prozirnosti jer je pozadina zapravo 100% popunjena bijelom (to je kao da gledaš kroz prozirnu najlon vrećicu. Ako je iza nje bijeli zid, nećeš vidjeti kroz zid, al vjerujem da ti je jasno
)
2. Tako je, pejstaj ikonu. Ako je ikona lijepo uređena, vidjet ćeš njene rubove nešto kao na slici:

Ovdje moraš shvatiti da te ne bune ove kockice.. One zapravo ne postoje na slici, nego ti samo pokazuju nivo prozirnosti, neznam kako se sad točno one zovu, ali što ti je manja prozirnost, to se one slabije vide (kod 0% prozirnosti se ne vide).
Isto tako, ako je ikona loše obrađena, ima nazubljene rubove ili sjene a ne kao ovaj primjer na slici, tu ćeš morati malo uprijeti i urediti je... Al otom potom.

Izvorno postao
exotica
Kad hocu save u PNG on me u photoshopu pita PNG Options Interlace: - None ili - Interlaced
Sta da odaberem !
Kad ideš spremiti sliku pita te da izabereš interlace. Izaberi None jer će ti file biti manje veličine, iako u tvom slučaju nije bitno što ćeš izabrati.
Code:
None displays the image in a browser only when download is
complete.
Interlaced displays low-resolution versions of the image in a browser as
the file downloads. Interlacing makes download time seem shorter, but it
also increases file size.

Izvorno postao
exotica
PS: Photoshop mi ne lezi dobro u ruci...

Nitko se još nije rodio s tim znanjem, al ako se zainteresiraš s vremenom ćeš skužiti osnove
Bookmarks