Join Today

Vidi rezultate ankete: Biste li podržali zakon o kotroli začeća?

Glasači
32. Ne možeš glasati u ovoj anketi
  • Obavezno

3 9,38%
  • Samo ako je formuliran na izvediv način

3 9,38%
  • Trebalo bi tako nešto, ali je na žalost neizvedivo

12 37,50%
  • Ni slučajno

14 43,75%
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22
    Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kotrola začeća (nije o kontracepciji)

Nemojte odgovoriti na anketu prije nego pročitate ovaj post do kraja!

Nakon niza članaka o zlostavljanju djece zapitao sam se kako to da za voziti auto ili graditi kuću treba dozvola, a djecu može imati svaki debil. Kad sam vidio ovaj članak (UPOZORENJE: Ukoliko imate slab želudac ili ste izrazito osjetljivi na tuđu patnju (pogotovo male djece) možda je bolje da ne otvarate) malo sam se zamislio o tomu treba li uvesti kotrolu začeća na način da bi ljudi trebali dozvolu za imati djecu nakon što obave razna vještačenja da su sposobni i da žele dijete.
    Znam da zvuči kao oduzimanje osobne slobode, ali ima osobnih sloboda koje zahtijevaju puno manje odgovornosti, a za koje treba dozvola.

P.S. Da budem iskren da sam na forumu naletio na ovu anketu ne bih se mogao odlučiti šta odabrati, zato sam je i postavio jer je veliko pitanje morala kod svakog odgovora.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Dec 2006
    Bodovi
    15.494
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.494, Nivo: 30
    Bodovi: 15.494, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Glaso sam za "Trebalo bi tako nešto, ali je na žalost neizvedivo", jer naznam bas da ce se to uvest, prekomplicirano. Onda cigići nebudu mogli živit (nece bit vise djecjeg doplatka).

EDIT: Koja je to budala, i treba mu dati i vise godina kaznu i ako i nebude svejedno dozivio da izadje iz zatvor, nemogu vjerovat kakva je to debilcina od čovjeka koja moze ispeci djete u mikrovalnoj. Ja bi ga za kaznu mučio svaki dan u zatvoru, dijete od 2 mj. koje se nije ni do kraja razvilo, dobilo opekline 3. stupnja. Mislim stvarno psihopat, nemogu vjerovat!! To je za plakat kad se vidi kakvih budala ima na svijetu.

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...nije on jedini, jer nažalost svijet je takav kakav je...nije prvi koji je pokušao ubiti dijete, roditelji su ubijali svoju djecu i na okrutnije načine, što je jako jako žalosno i takve bi trebalo skloniti s ovog svijeta...
    ...a sad dozvola - nije baš vezano za temu al moram reći - kad pogledam sve svatove unazad godinu dana koje sam snimao, skoro je 80% svatova bilo održano jer je djevojka trudna...i sad se opet daje pitanje - da li treba nekakva dozvola...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probelem je u tome što za kuću ili auto trebaš imati novce da bi dobio dozvolu. Sa ovim se ne bi skoro ništa dobilo, jer bi se onda morao legalizirati pobačaj, a onda na kraju bi bilo 90% abortusa, jer većina ne bi bila podobna biti roditelj. Uostalom, novcima bi si svatko kupio dozvolu i na kraju bismo imali situaciju da bi bogati radili djecu kako bi željeli i isto tako radili sa njom što bi željeli, a siromašni bi bili najzakinutiji. Takvim se zakon ne bi ništa dobilo. Ako neće svoju djecu maltretirati, onda će tuđu.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Što se tiće konkretnog slučaja - trebalo bi ugraditi ogromnu mikrovalnu ali male snage i peći ga pomalo svaki dan!

Jedino trenutno izvediva opcija mi se čini ubacivanje kontracepcijskog sredstva u ljekove za teže psihičke poremečaje kod kojih ljudi nisu sposobni imati djecu i eventualno sterilizacija za sluičajeve kao ovaj kreten iz primjera, ali preventiva mi ne djeluje trenutno moguča. Možda ako bi se izmislila pilula (i za muške i za žene) koja je dovoljno pouzdana, a nema nuspojava.

Ako bi ovako nešto bilo moguće kroz besplatan i jednostavan, ali učinkovit način, vjerojatno bi se smanjila populacija, ali bi stopa kriminala značajno opala. Jedini je problem što je nemoguče izbjeći zakidanje slobode ljudima koji su sposobni imati djecu, tako da je i moj glas išao za treću opciju.
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    K610@W660 + 2gb
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    treba wratit giljotine i takwe stwari pa se nebi usudili radit owako nešto...
    We Don't Believe In Heaven Cause We Live In Hell

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ni slučajno!!!!!!!!!!!!!

Pa dali ste Vi svijesni šta bi se dogodilo jednoga dana kada bi Vi morali ići u ustanovu da Vama odobre dali ste kompaktibilni i sposobni za odgajenje i rađanje svoga djeteta!

Dali Vi imate svoju djecu???

Zakoni postoje da nas štite i postavljaju neke granice! (uglavnom )

Ima stotine filmova koji iskazuju ironiju koju donosi petljanje zakona u pravo reprodukcije ljudske vrste!

Imam puno primjera oko sebe koje sam vidio osobno da su roditelji (u pozitivnom smislu) psihološki ili fizički zaostali a njihova djeca su i više nego "dobri" ljudi čak se usudim reći i bolji od nas "normalnih porodica"!

U opet drugi roditelji(u negativnom svijetlu) koji su i više nego cijenjeni u svome društvu i okolini (DR., ING., itd..) se grozno odnose prema svojoj djeci!

Zato ne treba suditi prije nego se nešto dogodi!
    Možda zvuči okrutno ali život je okrutan!
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.294, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to bi se onda svelo na isto kao i kad neko zeli posvojit djete,jer danas su takvi propisi za posvajanje djece da ih mogu posvojit samo bogataši.

ps. hrvatska ima negativan prirodni priraštaj stoga nis od toga.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE xperia neo
    Godina
    41
    Bodovi
    11.876
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.876, Nivo: 26
    Bodovi: 11.876, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da dozvole ne bi trebalo biti, to bi samo barem meni ubilo volju za ikakvom trudnocom, da me jos nekakvi ludi doktori nakon jednog ispada (a znamo kakvre su promjene raspolozenja zenama u trudnoci) kaze da nisam sposobna odgajati djete, ne hvala.
    isto tako zena moze bit savrseno sposobna i dobra svih tih svojih 9mj trudnoce i nakon porodaja past u postpartalnu depresiju pa ubije i sebe i dijete i to ko zna na kakav nacin... ne znam kako si se zlostavljanja smanjila, sumnjam da postoji neki adekvatan nacin, ali ovakva glupost se definitivno ne bi smjela uvest... nadzor nakon trudnoce, pa vidis u kakvoj je obitelji dijete, jer prije i nakon porodaja zivot vise nikome nije isti kao sto je bio
    Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je prvo palo na pamet pitanje tko bi odlucivao o tome ko je sposoban imat djecu i na temelju cega? Ponekad ljudi ni sami ne znaju kakvi ce bit roditelji dok ne prime djete u ruke...Nitko nije kriv, dok se ne dokaze krivnja, pa je glupo nekome unaprijed rec ti bi bio takav i takav i zakinut ga za nesto sto bi ga mozda upravo i promijenilo. Djeca na kraju krajeva i daju novi smisao zivota i ima ljudi koji srede zivot bas radi njih. Nazalost, ovo nije dobar nacin da se rijesi problem bolesnika, to se ne moze sprijeciti, treba se samo potrudit da taj vise nikad ne dobije priliku imat djete u rukama ili uopce u svojoj blizini...
    Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    samsung i Huawei
    Operater
    A1 tomato
    Bodovi
    33.729
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Bodovi: 33.729, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Peky Pregledaj post
    Meni je prvo palo na pamet pitanje tko bi odlucivao o tome ko je sposoban imat djecu i na temelju cega? Ponekad ljudi ni sami ne znaju kakvi ce bit roditelji dok ne prime djete u ruke...Nitko nije kriv, dok se ne dokaze krivnja, pa je glupo nekome unaprijed rec ti bi bio takav i takav i zakinut ga za nesto sto bi ga mozda upravo i promijenilo. Djeca na kraju krajeva i daju novi smisao zivota i ima ljudi koji srede zivot bas radi njih. Nazalost, ovo nije dobar nacin da se rijesi problem bolesnika, to se ne moze sprijeciti, treba se samo potrudit da taj vise nikad ne dobije priliku imat djete u rukama ili uopce u svojoj blizini...
    potpisujem to peky!!!!!

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj me prijedlog podsjeća na film "Specijalni izvještaj" sa Cruiesom.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    wp
    Operater
    t-mobile
    Godina
    35
    Bodovi
    27.294
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peky dobro razmišljanje, samo bih još dodao u ovu posljednju grupu: pedofile, agresivne psihičke bolesnike i slične grupe ljudi kojima ne treba dati šansu jer je jasno da ne mogu biti roditelji.

Mislim da je glavni problem ovog društva zapravo to što je nemoguće detektirati loš odgoj i loše odnošenje roditelja prema djeci, jer svi imaju idealnu fasadu. Mislim da barem 50 % zločina ima veze s lošim odgojem ili zlostavljanjem djece.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilo bo lijepo kad bi se unaprijed znalo kakav će tko biti roditelj, ali to je nemoguće.

mislim da bi se trebalo poraditi na onim stvarima na koje država može utjecati. npr. spolni odgoj u školama i slično, tako da se smanji broj neželjenih trudnoća, a samim time utječe na to da oni koji još nisu spremni na takvu odgovornost postanu roditelji.
    .
    If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilo bi još i bolje kad bi ova država nešto poduzimala kod takvih i sličnih slučajeva, a ne takvim zlostavljačima davala uvjetne ili svega par godina.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao frish-KI Pregledaj post
    Bilo bi još i bolje kad bi ova država nešto poduzimala kod takvih i sličnih slučajeva, a ne takvim zlostavljačima davala uvjetne ili svega par godina.
    ako smijem primjetit, kazne u RH su užasno niske za sve zločine. najveća kazna za ubojstvo koju sam ja vidjela (u novinama) je bila cca 12 godina. a pretpostavljam da postoji šansa uvjetne prije isteka kazne.

a većina slučajeva završi zastarom...
    .

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Peky dobro razmišljanje, samo bih još dodao u ovu posljednju grupu: pedofile, agresivne psihičke bolesnike i slične grupe ljudi kojima ne treba dati šansu jer je jasno da ne mogu biti roditelji.
    Da, naravno, ali opet ne mozes znat ko je pedofil dok nesto ne napravi, a kad napravi onda naravno da mu neces dat djete...ali svakog provjeravat i gledat jer bi mogao bit ovakav ili onakav vodi samo do korupcije i nepravde...

= Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Mislim da je glavni problem ovog društva zapravo to što je nemoguće detektirati loš odgoj i loše odnošenje roditelja prema djeci, jer svi imaju idealnu fasadu. Mislim da barem 50 % zločina ima veze s lošim odgojem ili zlostavljanjem djece.
    Da, slazem se, ali dodala bi jos i drustvo i iskrivljene vrijednosti...Eto, negdje je normalno ubit zenu ak te prevari, a kod nas nije...tako ima puno stvari koje se toleriraju u drustvu kod nas, poput zlostavljanja djece. Iako se vecina ljudi zgraza nad tim, kad drstvo to ne sankcionira na pravilan nacin, salje poruku da je to ok, a nazalost ima i onih kojima je to stvarno je ok i kad ga ni zakon, ni drustvene vrijednosti ne sprijece u tome, nece nista, a onda dolazi do zacaranog kruga jer i djeca misle da to nije lose jer su ucili i od staraca i od drustva i nastavljaju maltretirat svoju djecu. Nadam se da ce takve stvari u skoroj buducnosti prestat bit skoro normalne.

= Citat = Izvorno postao nijala Pregledaj post
    mislim da bi se trebalo poraditi na onim stvarima na koje država može utjecati. npr. spolni odgoj u školama i slično, tako da se smanji broj neželjenih trudnoća, a samim time utječe na to da oni koji još nisu spremni na takvu odgovornost postanu roditelji.
    To definitivno, ali Crkva u tome ima jos prevelik utjecaj i takve se stvari gledaju kao nesto ne moralno...i to mi je ono fascinantno, uzasno je koristit kontracepciju ili nedaj boze pobacit, a nije uzasno odgajat djete koje ne zelis?!? Mislim, kakav zivot moze imat takvo djete? Ja osobno, ne bi nikad pobacila i ne mogu si to zamislit jer si ne mogu zamislit da ne zelim svoje djete, ali jos manje si mogu zamislit dat u ruke djete nekome tko ga zeli pobacit.
    Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    SE W810i
    Operater
    Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Peky Pregledaj post
    To definitivno, ali Crkva u tome ima jos prevelik utjecaj i takve se stvari gledaju kao nesto ne moralno...i to mi je ono fascinantno, uzasno je koristit kontracepciju ili nedaj boze pobacit, a nije uzasno odgajat djete koje ne zelis?!? Mislim, kakav zivot moze imat takvo djete? Ja osobno, ne bi nikad pobacila i ne mogu si to zamislit jer si ne mogu zamislit da ne zelim svoje djete, ali jos manje si mogu zamislit dat u ruke djete nekome tko ga zeli pobacit.
    da, žalosno je što je crkva, koja je toliko zaostala u vremenu, ima toliki utjecaj na današnje društvo. za nju i dalje vrijedi ono: Every sperm is sacred... (by Monty Python)
    .

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nijala Pregledaj post
    da, žalosno je što je crkva, koja je toliko zaostala u vremenu, ima toliki utjecaj na današnje društvo. za nju i dalje vrijedi ono: Every sperm is sacred... (by Monty Python)
    haha, da, bas...a sta's...nadajmo se da ce se to promjenit kad ce nasa djeca odrastat, a ako ne, na nama je da ih naucimo ono sto drustvo zanemaruje.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zanimljiva tema...toliko da me u pola dva u noci potakne da nesto napisem.

Nisam osjetljiv na patnje ljudi, niti djece, tako da oko ovoga sto je u temi navedeno (sto u linkovima sto u stavovima) ne gajim nikakve emocije.

Ipak, svi vi uredno idete na vozacki, da bi upravljali motornim vozilom. Vi koji se bavite streljastvom nemate problema da obavite zdravstveni prije nego od institucije dobijete dozvolu za posjedovanje vatrenoga oruzja. Lijecnici, odvjetnici, kontrolori leta...premda je pravo na rad jedno od osnovnih ljudskih prava koje vam nitko ne bi trebao moci uskratiti, vi ipak idete na drzavne ispite, gdje ponovno od institucija trazite dozvolu (licencu) da mozete bez ogranicenja obavljati svoj posao...i zamisli cuda...ne bunite se, vec navedeno dozivljavate normalnim.

Vuki...i pravo da obavljas nuzdu je jedno od tvojih osnovnih egzistencijalnih prava, ipak zakon ti regulira mjesto gdje ces ju obaviti, odnosno gdje neces.

E pa da ste odrasli u drustvu u kojemu trebate dozvolu za dijete ili djecu, i to bi dozivljavali normalnim i ne bi vam bilo cudno, cak ne bi osjecali niti potrebu da oko toga polemizirate.

Pa za kraj...ako u nekim (necu reci civiliziranijim) nacijama i drzavama trebate dobiti dozvolu od drzave da bi mogli legalno kupiti i posjedovati neku od "opasnijih" pasmina pasa (da ne bi pogrijesili u odgoju pa da ne nacinite cudoviste), sasvim mi se logicnom i opravdanom cini cinjenica da se nesto slicno uvede i za djecu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE J10 Elm
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Zanimljiva tema...toliko da me u pola dva u noci potakne da nesto napisem.

Nisam osjetljiv na patnje ljudi, niti djece, tako da oko ovoga sto je u temi navedeno (sto u linkovima sto u stavovima) ne gajim nikakve emocije.

Ipak, svi vi uredno idete na vozacki, da bi upravljali motornim vozilom. Vi koji se bavite streljastvom nemate problema da obavite zdravstveni prije nego od institucije dobijete dozvolu za posjedovanje vatrenoga oruzja. Lijecnici, odvjetnici, kontrolori leta...premda je pravo na rad jedno od osnovnih ljudskih prava koje vam nitko ne bi trebao moci uskratiti, vi ipak idete na drzavne ispite, gdje ponovno od institucija trazite dozvolu (licencu) da mozete bez ogranicenja obavljati svoj posao...i zamisli cuda...ne bunite se, vec navedeno dozivljavate normalnim.

Vuki...i pravo da obavljas nuzdu je jedno od tvojih osnovnih egzistencijalnih prava, ipak zakon ti regulira mjesto gdje ces ju obaviti, odnosno gdje neces.

E pa da ste odrasli u drustvu u kojemu trebate dozvolu za dijete ili djecu, i to bi dozivljavali normalnim i ne bi vam bilo cudno, cak ne bi osjecali niti potrebu da oko toga polemizirate.

Pa za kraj...ako u nekim (necu reci civiliziranijim) nacijama i drzavama trebate dobiti dozvolu od drzave da bi mogli legalno kupiti i posjedovati neku od "opasnijih" pasmina pasa (da ne bi pogrijesili u odgoju pa da ne nacinite cudoviste), sasvim mi se logicnom i opravdanom cini cinjenica da se nesto slicno uvede i za djecu.
    Kad posvajas djecu, onda postoji nesto slicno. Postoje i zakoni koji reguliraju odgoj i trebali bi sankcionirat lose roditelje, ali cak ni te stvari ne funkcioniraju kako treba. Pa jos jednom, tko i kako moze znati kakav ce netko bit roditelj? Mozes znat unaprijed kak neko barata oruzjem, dal je sposoban vozit auto, ali ne mozes procjenit da ce neko bit los roditelj i oduzet mu to pravo, pa tako ni to da ce netko bit dobar. Bilo bi dobro, kad bi bilo moguce.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove