Join Today
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Threaded View

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Laptop do 8000 kn namjenjen radu u knjigovodstvenom servisu

Na molbu ledenog, probat ću napraviti male recenzije prijenosnika do 8k kn, prvensteno namjenjenim knjigovodstvenom servisu. Sad većina vas misli kako za knjigovodstvo je dovoljan i prijenosik od 5-6k kn, možda i manje, samo da pokreće xp+sp2, no čovjek inzistira na ipak bržem računalu bez obzira na prvobitnu zadaću. Po meni bi to izgledalo nekako ovako: (napominjem da su svi prijenosnici s liste iz mikronisa, s razlogom )

ACER

Aspire 9302 WSMi
    64-bitni turion pogonjen sa 2.2. GHz te 17" zaslonom rezolucije 1440 X 900 pixela, uz 1 GB RAM-a i 80 GB diska daje ovom prijenosniku potpunu opravdanost od 6.8k kn, jedina mu je mana što svojim dimenzijama stvara veći problem u težini, kako samog uređaja, tako i adaptera za napajanje. druga opreka mu je ne baš bajna integrirana grafika, ali upravo navedeno u uvodu, ista nije ni bitna u poslu koji će dotični izvršavati, te nešto slabijim kapacitetom baterije ali to je ponajviše zbog veličine zaslona, jer ipak je ekran jedan najvećih potrošača, stoga vrijeme od 2.5 h je i očekivano. Pošto će se uređaj više koristiti na jednom mjestu, eventualno jednom do dva puta tjedno odlaziti nekuda s njim, bez puno nošenja istog, ovaj prijenosnik je sasvim prigodan izbor za kupnju.
    Aspire 9413 ZWSMi
    Bolja solucija od gore navedenog iz razloga što koristi Intelov procesor koji je u prijenosnicima općenito bolji za razliku od stolnih računala, ima i 17.1" dijagonalu sa istom rezolucijom od 1440 X 900 pixela. Grafički sustav je također bolji, a što se tiče RAM-a isti je kapacitet od dvije pločice po 512 Mb, 667 MHz, samo što ovaj ima mogučnost proširivanja do 2 Gb za razliku od 9302 koji ima do 4 Gb. Kapacitet baterije je još manji jer je ekran veći, ali s obzirom na više-manje radu u zatvorenom prostoru i stalnom priključenju na naponsku mrežu, ovaj prijenosnik od 7.8k kn se čini kao pun pogodak za dotičnog gospodina

ASUS

A6M
    Jedini izdvojeni model od 7.5k kn manjih performansi od oba ACER-ova modela, ima više nedostataka nego prednosti, a tu možemo izdvojiti ekran od samo 15", a osobno ne bi nikada uzeo ispod 15.4" dijagonale, jer iz iskustva znam da to puno znači(rezolucija samo 1054 X 768), grafički sustav slabijeg intenziteta, sa istom DDR2 memorijom kao i prethodnici čine ovaj model slabijim od ostala 2 prethodna. Prednost je jamstvo od 24 mjeseca koja se kod ostalih uobičajeno plača, a ovdje je to opravdano uračunato u cijenu.

DELL

Inspiron 1501
    Prednost nad ostalima je kapacitet baterije od oko tri i pol sata, ali za to je zaslužan ekran od 14.1" što ne odgovara zahtjevima ledenog, jer mi je rekao da ekran mora biti minimalno 15.4". Dakle, bez obzira na sve prednosti koje ovaj prijenosnik pruža, ispada iz igre.

Latitude D620
    Odličan Core Duo procesor sa 2 Mb cache-a ali sa ekranom dijagonale kao i njegov prethodnik i samo 512 Mb RAM-a definitivno ispada iz igre. Samo da napomenem da mu i ostale karakteristike u odnosu na cijenu i nisu nešto, ali zato je tu jamstvo od 36 mjeseci koje se dodatno plača sa drugim prijenosnicima.

HP

nx7300
    Core 2 Duo sa 2 Mb cache-a i zaslonom od 15.4" rezolucije 1280 X 800, gigabajtom radne memorije i kapacitetom baterije od 3.5 h mozda cine ovaj prijenosnik i najidealnijim rješenjem za posao koji će obavljati. S vremenom se može nadograditi RAM do 4 gb, a riješenje kapaciteta hard diska od 80 Gb kupnjom dodatnog externog od 2.5". Ali zasad, koliko znam, njemu to neće trebati, jer mu je ovo sasvim dovoljno.

IBM

ThinkPad R60
    Za 7.7k kn, i u Mikronisu kažu da je ovo extra povoljna cijena za model koji ima bateriju koja traje prko 5 sati, što je i glavna odlika svih IBM prijenosnika. Glavna mana mu je ekran od 15" sa rezolucijom od 1024 X 768 jer ima integriranu grafiku, za razliku od nešto skupljih modela koji na 15" dijagonali vrte grafiku od 1600 X 1200. No ti su malo većeg cijenovnog ranga i ne spadaju u ovu kategoriju. RAM naravno 1 Gb na 667 MHz i nešto večeg kapaciteta tvrdog diska od 120 Gb glavne su prednosti nad konkurencijom, uz naravno samu tehnologiju izrade, kvalitetu kućišta, i prednosti jeftinijih rezervnih dijelova nad ostalim prijenosnicima.

TOSHIBA

Tecra A8-103
    Core 2 Duo, 2 Mb cache, 15.4" na 1280 X 800, 2 X 512 Mb RAM-a, sa 100 Gb hard diska, 36 mjeseci jamstva i kapaciteta baterije od 3.5 h sa istom grafikom kao skoro i svi prije njega i sve to za 7,790.01 kn (ja ću ti dat ovu lipu kad ga budeš kupovao, evo već sam pripremio ) osobno mi je no.1 za kupnju, jer gotovo da i nema neke mane, a što je još bitnije, dizajnerski mi se nekako najviše sviđa od svih. Nije monoton kao IBM ili HP, a nije ni nepoznat kako recimo Benq, već provjerena solucija za kupovinu.

Dakle, gospodine ledeni, nadam se da će Vam ovo bar malo dati neku smjernicu pri kupovini, i da se vidimo u petak ispred Mikronisa

Naravno, ovo su moja mišljenja, za te novce možda imaju i neki drugi laptopi poput Benq-a, Sony-a, možda drugi modeli ovih proizvođača, ali je stvar u tome da se kupovina obavlja isključivo u gorenavedenom dućanu. Svejedno, ako netko ima neke druge preporuke, slobodno neka se nadoveže na ovo gore, jer svaki savjet i pomoć je dobro došao.

Zadnji uredio zerobravo : 09-05-2007 u 19:48

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove