stavi gigabayt rama
hard disk na 120 giga
I Uzmi drugu maticnu plocu VIA mi je sumnnjiva....
vista mi se bas i ne svidja vidjet ces i sama
Molim za savjet, htjela bih promijeniti konfiguraciju pa što mislite o ovom
http://www.supracomp.hr/item.php?pid=4312
EDIT: pošto je na danom linku dosta nepregledno, post je editiran i napisane komponenete radi lakšeg pregleda
zerobravo
Procesor: Intel Pentium 4 3000 / 800 MHz
Radna memorija: 512 MB
Hard disk: Western Digital 80 GB SATA
Grafička kartica: VGA Asus 7300 128 MB
Čipset: VIA VT8237A
Tipkovnica i miš: MS Industrial
Optički uređaj: DVD+/-RW 16X
Operativni sistem: Microsoft Vista Home Basic
Modem: 56k
Dimenzije: 41x18x42 cm; 6,5 kg
Jamstvo: 24 mjeseca
Ostalo: zvučnici, 2.1 MS audio sustavCijena: 4.090,00 Kn
Gotovina: 3.599,20 Kn
Zadnji uredio zerobravo : 08-05-2007 u 19:36
stavi gigabayt rama
hard disk na 120 giga
I Uzmi drugu maticnu plocu VIA mi je sumnnjiva....
vista mi se bas i ne svidja vidjet ces i sama
Covjek, kako bi dobio nesto, zauzvrat mora dati nesto jednake vrijednosti", olitiga "ne dobijes nesto za nista".
e sad, većina ljudi ovdje ti nikako neće preporučit kupnju gotove konfiguracije već način da u ovisnosti o svojim potrebama i financijama sastaviš vlastitu konfiguraciju, uostalom, to i je svrha. ono nije skupa konfiguracija, ali se za te novce, a možda ti imaš i više na raspolaganju promjenit na bolje. prvo, 512 mb rama je malo. jako malo s obzirom da je predinstalirana vista kojoj je to minimalan zahtjev. i na xp-u je to danas malo. dakle, tu minimalno povećati na 1 gb ili više. hard disk od 80 gb je također malo, ja bi stavio 120 i više. i umjesto intela, stavio athlon sa odgovarajučom matičnom pločom, ne baš neki ultra jaki/brzi/skupi, jer bez dovoljno radne memorije jak procesor nema neke svrhe. pogledaj si malo već postojeće teme sa sastavljanjem konfiguracija (napominjem da ne moraš ti sastavljat, nego većina IT dućana radi to besplatno ako kod njih naručuješ. dakle, ako želiš neku promjenu, napiši svoje zahtjeve, prohtjeve, s kojim financijskim obujmom raspolažeš. i ako si iz zagreba, da sve sastavimo u istom dućanu.
Hvala na pomoći, puno ste mi pomogli. Nažalost nisam iz Zagreba, ali imamo u Sisku HG spot, a tipu se uopće nije dalo pomoći mi, pa mi je preostalo tražiti savjet od vas. Nešto ću smisliti, hvala![]()
CPU: AMD 3600+ X2 - cca 550 kn
MBO: Gigabyte M55S-S3 - cca 550kn
RAM: 1 GB Kingmax 667MHz - cca 320kn
VGA: Gainward 7600GS DDR3 - cca 800kn
HDD: Hitachi (ili Samsung, ili Seagate ili WD) 160 GB S-ATA II - cca 400kn
CASE: Neshto bez napajanja - cca 200 kn
PSU: Fortron 350W - cca 200kn
Mouse & Keyboard - cca 200kn
Speakers 2.1 - cca 200kn
Modem + floppy - cca 100kn
OPTIKA: LG DVD-RW - cca 250kn
TOTAL: cca 3800 kn.
Evo, ovo ti je chisto onako...odokativno. Usput, sve ovo se mozhe nachi u Ve-Milu. Po slichnim cijenama i uz pokoju izmjenu...mashina jednakih performansi se mozhe nabaviti i u ostalim jachim IT trgovinama (konkretno mislim na HGspot i Links).
No, da ne duljim. Poanta ovog mojeg posta je...chisto da ti dokazhem kako se UVIJEK mozhe sastaviti bolja konfiguracija od onih koje se prodaju vech slozhene (gotove), za istu ili chak manju cijenu.
U ovom konkretnom sluchaju, u odnosu na konfiguraciju koju si ti navela, ovo shto ti ja izlistah je...daleeko bolje. Dvojezgreni proc, duplo vishe rama, jacha grafa, vechi hard disk, kvalitetno napajanje, solidna matichna plocha, itd..itd.
Dakle, moj savijet ti je...pronachi nekoga tko se razumije u rachunala, i otichi s njim do trgovine, odabrati komponentu po komponentu i...to je to.
Prochi chesh daleko bolje i...jeftinije.
Bookmarks