format, cells, otvori se prozor ides na number u category oznaci number, decimal places stavi na nulu i onda ce ti excell vrijednos u celijama koje tako formatiras tretirati kao broj a ne kao datum
Kako u excelu napravit da u svakoj koloni nastane datum koji je taj dan kad sam tu kolonu obradivo, i da ostane taj datum, a ne da se mjenja svaki dan, da jednu kolonu radim da mi ostane npr.danasnji datum
sutra kada se spustim na drugu kolonu da ostane sutrasnji datum...
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
format, cells, otvori se prozor ides na number u category oznaci number, decimal places stavi na nulu i onda ce ti excell vrijednos u celijama koje tako formatiras tretirati kao broj a ne kao datum
a ne neshvačaš ti mene kaj ja hoću, ja hoću da kada radim novi redak u exelu netrebam sam upisivat datum, već da mi on sam datum prikaže u određenom polju i da taj datum ostane, npr.danas radim novi redak stavi mi pod poljem datum današnji datum i onda da on ostane, sutra radim novi redak i on automatski čim ja kliknem na taj redak shvati koji je današnji datum i utipka ga i on ostane, a da ne dira onaj jučerašnji datum, i tako za skoro svaki dan...
You Hack me!
uvek imas opciju "copy" i "paste special" i ovde biras sta ti odgovara,
txt, value, format, paste link... isprobaj.. Mada bi trebao sve da resis u opciji
Format cells number...
Nije baš neko rješenje, ali u excelu možeš brzo upisati današnji datum u ćeliju pritiskom na Ctrl + ; (Ctrl + Shift + , ako imaš HR tipkovnicu). Isto tako za trenutno vrijeme Ctrl + :
Za ovo što ti hoćeš ti treba nekakva skripta.
o hebovas s savjetima....
Dakle upises u celiju datum
ondak mishem dodjes do choshka celija, kad ti se kursor pretvori u crni + tad kliknes i jednostavno razvuces u smjeru gdje oces da ti se ispisu datumi...
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
To će samo napraviti slijedno niz datuma, a on hoće da se današnji datum automatski upisuje kad on nešto promijeni u stupcu.
Njemu treba nešto ovakvo:
Konkretno, ova skripta upisuje današnji datum u prvi stupac ako se nešto promijeni u drugom stupcu.Code:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Target.Column <> 2 Then Exit Sub If Target.Row = 1 Then Exit Sub If IsEmpty(Target(1)) Then Exit Sub If IsEmpty(Target.Offset(0, -1)) Then Target.Offset(0, -1) = Date Target.Offset(0, -1).NumberFormat = "yyyy-mm-dd" End If End Sub
e hvala. pomoglo je...thx
You Hack me!
Da ne otvaram novu temu...
Imam neku listu muzike i poredana je po abecedi. Uz nju se nalaze u zasebnim kolonama i još neke vrijednosti (trajanje, birate, broj dvd-a na kojem se nalazi pjesma). Htio bi napraviti na vrhu kolone sa brojem dvd-a padajući izbornik da mogu selektirati dvd po broju (npr DVD2) i da mi on izlista samo stvari s tog DVD2. Valjda ste skužili pitanje.. Hebaga neznam ni kako se zove taj feature u excelu iako znam da postoji..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Zove se filter...uhvatiš jedno polje u praznom retku iznad stupca gdje ti je broj dvd-a i ostatak stupca s vrijednostima (pazi da ti je to prazno polje gore selektirano). Onda desni klik -> Filter -> Filter by selected cell's value. Sad će ti se u tom praznom polju napraviti padajući izbornik u kojem postavljaš što će se izlistati a što ne, a ima i razne druge opcije, npr. sort i slično.
E to je to! Tnx mrle!
Na desnom kliku nemam Filter, nego 'Pick from drop down list'. Svejedno napravi mi ono što želim, ali imam još jedno pitanje..
Kad recimo poredam stupac po dvdima, ostatak stupaca ne prati taj raspored.. Jel ima šanse to nekako uskladiti, povezati međusobno?
Misliš na sort?
Kad klikneš na sort trebao bi te pitati da li želiš proširiti sort selekciju na susjedne stupce.
Ovo sam krivo napisao, radim izbornik preko desnog klika->Create list.
Mislim na onaj sort u tom padajućem izborniku, mogu birati što će mi prikazivati: dvd1, dvd2, ..... , top 10, sort ascending/descending. Ako izaberem jedan od sortova, on poreda samo taj stupac, dok mi je ostatak nepromijenjen.
![]()
Pa puno je lakše preko filtera
To je to, tnx momci!![]()
![]()
Bookmarks