Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

FUJI FinePix S6500fd Zoom vs. Cannon Powershot S3 IS

Evo, kupujem svoj prvi digitalac pa mi treba mala pomoc.
    Do sad sam koristila Cannonov eos 300 V analogni pa sam prednost dala Cannonu, ali me ipak zanima misljenje iskusnijih.Izbor sam suzila na 2, kao sto je po naslovu jasno Canon IS 3 i Fuji finepix5650. Cijena je podjednaka, nasla sam Cannona na akciji za 2650, a fuji je 2726. Cini mi se sasvim prihvatljivo obzirom na performanse.
    Upotreba ce mu biti dosta siroka, obzirom da cemo ga koristiti i ja i brat, ja za gust, on za slikanje nekretnina. Malo me muci sto Cannon ima samo 8oo Iso, a neki kazu i da je iznad 200 veliki sum, a na fujiu cak 3200, doduse isto pitanje kakve fotke ispadnu.Ne znam kakve su im te ugradbene bljeskalice, vjerojatno i nisu bas cudo...
    No dobro, da ne duljim trazim vase misljenje, eventualno iskustva.
    Svaki savjet je dobrodosao, hvala!

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ups, ispravak, vidim da sam napisala 56500 umjesto S6500, ali mislim da ste skuzili o kojem se aparatu radi.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i ja sam razmisljala o S 6500 fd, mislin da je bolji od Canona...

imas prekrasan review na

http://www.bmfoto.co.yu/review/Fujif...ujiS6500fd.php

31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da jako lijepo izgleda, ali ipak mislim da nije bolji od Cannona.
    Znam da vec ima puno postova na ovu temu, pa da se ne bi neki naljutili, mene konkretno zanima sum kod Cannona i kakva mu je bljeskalica.Vidim da je Bimbi dao najvise komentara i da uglavnom preferira Cannona, ali nigdje ne spominje kakve su fotke kod vise osjetljivosti. Ja volim fotkati i na koncertima, a bitno mi je i zbog slikanja interijera.
    Znam da ne mogu ocekivati cuda od kompaktnog, ali ipak...
    Ako ima u ovoj kalasi kakv drugi, otvorena sam za sve prijedloge. Hvala jos jednom.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao esential Pregledaj post
    Da jako lijepo izgleda, ali ipak mislim da nije bolji od Cannona.
    Znam da vec ima puno postova na ovu temu, pa da se ne bi neki naljutili, mene konkretno zanima sum kod Cannona i kakva mu je bljeskalica.Vidim da je Bimbi dao najvise komentara i da uglavnom preferira Cannona, ali nigdje ne spominje kakve su fotke kod vise osjetljivosti. Ja volim fotkati i na koncertima, a bitno mi je i zbog slikanja interijera.
    Znam da ne mogu ocekivati cuda od kompaktnog, ali ipak...
    Ako ima u ovoj kalasi kakv drugi, otvorena sam za sve prijedloge. Hvala jos jednom.
    U globalu gledano u ovoj dvojbi Canon S3 IS jos uvijek ima moj glas (realno gledano kvalitetniji SW, S3 obiluje funkcijama o kojima i neki skuplji aparati mogu samo sanjati, bolji display poglavito radi swing out funkcionalnosti, veci raspon objektiva, IS sustav koji Fuji ne posjeduje, a u modela S3 je upotrebljiv cak i u movie modu...).

Ipak s obzirom na specificna trazenja korisnice treba se na ovu dvojbu osvrnuti u pravome svjetlu. Najprije, niti jedan od dva navedena digitalca nece moci zamjeniti brzinu i ucinkovitost EOS - a 300V, poglavito ne preciznost u fokusu.

Ako se pomirimo sa nizom razinom performansi pri prijelazu na ne SLR digitaliju, u kao jednu od glavnih karakteristika pri odlucivanju uzmemo razultate u uvjetima smanjena svjetla, tada bi moj glas isao Fuji S6500 modelu.

Opcenito Fuji slovi (poglavito u ultra zoom segmentu digitalne fotografije) kao onaj koji daje najupotrebljivije rezultate pri visim ISO vrijednostima. Tako je sa njihovim modelima ISO 800 sasvim prihvatljiva i upotrebljiva vrijednost. Fotografije sa ISO 800 kod Canona S2 ili S3 nisu (po mome sudu) niti priblizno zadovoljavajuce. Fuji na ISO 400 bez NR filtera bolje rezultate nego li Canon na ISO 200 sa NR filterom (NR filter na ISO 200+ i kod modela S2 i S3 je meni osobno prilicno cudno podesen i daje neprirodne rezultate).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako hoces mali sum biraj fuji
    moje osobno misljenje je da je fuji bolji

ako slikas u uvjetima slabog svjetla onda definitivno fuji, canon tu nema kaj traziti

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problemi s Fuji digitalcima (Fuji S2Pro , Finepix A303, F410 i F700)
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-10-2005, 10:50

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove