Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415
    Nivo
    41
    Bodovi: 29.415, Nivo: 41
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pomoć u vezi DVB-T-a i jačine signala

Nisam znao gdje da otvorim temu pa cu ovdje,a ako ne odgovara onda premjestite...

Dakle...

eh vako jedno pitanje.imam sobnu antenu i dig.prijamnik i sve je naštimano tako da mi hvata.HTV 1 i 2,(3 i 4)Nova,RTL,DomaTv i RTL2...
    Ja sam tu blizu Osijeka i dok u dnevnoj sa vanjskom antenom uz sve to uhvatim Osiječku,Vinkovačku i STV.,nađem i ova tri kanala sa crnom trenutno slikom (program 1,2,3 sto ce biti cmc,kaptal netowrk i sportska,)...tako da tu sve radi kak spada,dok u svojoj sobi sa sobnom antenom nemrem nikako uhvatiti STV,Osiječku,Vinkovačku i ova tri što trebaju bit nova programa,tj kad na prijamniku tražim programe na onome uhf,21kanalu je jacina signala 50%.a kvaliteta 0%,i micao sam tv po sobi i antenu ali nikak da nađem mjesto da mi na tom 21kanalu bude jaci stalan signal.,cini se da bas te kanale u mux d necu moc imat.
    i sad jel postoji riješenje da tu bude jaci signal,jel to do antene pa signal nije toliko jak il šta već,neznam sad da kupim neku novu sobnu antenu s kojom bi imao jači signal što kažete na "KONIG DVB-T SOBNA ANTENA IN 61" ??? jel bi se s njom uspjelo to popravit.vidio sam u plodinama neku antenu koja izgleda ko neka mala ploca,to je valjda nesto tako ko i ta KONIG,jel se isplati kupit???da ne kupim bezveze pa da i dalje nemogu da uhvatim to što želim...

SMSator Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    LG L90 Dual
    Operater
    vip TELE2
    Godina
    45
    Bodovi
    68.694
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Bodovi: 68.694, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako je ikako moguće,provedi si i do sobe kabel od te vanjske antene jer se čini da sobna ne može uhvatit dovoljno jak signal sa odašiljača koji imaju MUX B i D. Lokacija im je dosta daleko od Osijeka - Lokacija: BELJE i Lokacija: BORINCI (vidi kartu)

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415
    Nivo
    41
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jooj., neznam ocu li to moci,ja to nisam nikad radio,jel mozete objasniti kako se to radi makar sumnjam da cu to raditi uopće.ah evo bas sam pogledao tu kartu i vidim za D1 regiju:belje i borinci su znaci na 21 kanalu uhf-a,ali (D01 MUX D JOSIPOVAC Isključeno) Šta to znači da još nema odašiljaća za Josipovac ili šta?Meni je Josipovac onda najbliži,sad citao sam da još nisu ni proradili svi odašiljači ili tako nešto,što sad,hoće li ikad proraditi i taj meni najbliži.,i da za ono prošlo pitanje jel bi išta proradilo kad bih kupio neku drugu sobnu antenu,baš mi je za oko zapela ona što izgleda ko neka ploča mala...

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najprije u postavkama DVB-T prijemnika nađi opciju "pojačavanje signala" i pokušaj ju postavit na suprotnu postavku od dosadašnje. Sad ti je najvjerojatnije podešena na "isključeno" pa pojačani signal sa sobne antene nije iskorišten i prijemnik ne hvata ništa. Kad podesiš pojačavanje signala na "uključeno" pokušaj opet pretražit kanale s DVB-T prijemnikom preko te nesretne sobne antene. Ako ne pali onda se uhvati posla a sobnu antenu zaboravi.

Nemaš filozofije puno a to šta to nikad nisi radio ti ovdje neće nitko nadoknadit.
    Dakle:
    Tamo gdje imaš antenski kabel u šta ja znam,kuhinji,uzmi "T" razdjelnik,jedan ženski,jedan muški RF konektor,malo kabela i zabavljaj se sam. Konektori su po pol kune,kabel po kunu i razdjeljnik moza 20 kuna. Dakle za manje od 30 kuna imaš sliku kak spada u toj tvojoj sobi gdje se mučiš sa sobnom antenom.

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415
    Nivo
    41
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel onda spajanje jedne antene na dva tv-a nesto slicno kao npr.spajanje max adsla...telefonski kabel u razdjelnik,iz razdjelnika u telefon,pa od tamo do kompa i sve to.,jel to isto na tu foru ili??

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nije. Dva televizora nećeš spojit preko jednog MAX TV priključka ako nemaš s njima ugovor za dvije telke al nemojmo sad ulazit u to jer je nepotrebno. To je više kao više telefona na jednu utičnicu ako će ti bit lakše shvatit.

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415
    Nivo
    41
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ah rekao sam max adsl ne max tv,sve je to meni komplicirano dok prvi puta sam ne uradim a onda dalje znam sam kako šta ide...
    ajd mi ukratko napiši ili daj neku skicu kak da to sve spojim,i šta mi je sve potrebno(razdjelnik,konketor,kabel??)kako dalje.
    objasnite mi to pa vas dalje neču mučit hehe

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    hello DEFY
    Operater
    BoNbOn
    Godina
    37
    Bodovi
    12.018
    Nivo
    26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Bodovi: 12.018, Nivo: 26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    on ti je pokušao objasnit da taj kabel od vanjske antenbe negdje na polovici prerežeš i staviš razdjelnik
    da se nastavlja prema TV a drugi kraj u sobu.
    možeš i bes konektora alo onda je sfušareno a tebi trebaju ove stvari razdjelnik i tv utičnice muška i ženska broj kakvih ovisi o sklopki tj razdjelniku i naravno kabel za antene dužina ovisi o udaljenosti
    u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri

9. 'Hvala' kaže:

Moderator Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Treba tebi crtat vidim ja...

Bez panike,nisi tele i nećeš se izgubit,al evo za svaki slučaj.

Datum registracije
    Mar 2009
    Mobitel
    Samsung Galaxy S8 64GB
    Operater
    tomato
    Godina
    34
    Bodovi
    29.415
    Nivo
    41
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malo san se zeznio.,tata mi kaze vec je vanjsak antena spojena na dva tv-a,tako da nista od svega toga...
    ja to nisam imao pojma.
    ova antena koju sad imam u svojoj sobi je valjda koliko vidim na njoj piše nešto 50hz jel to pojačalo il kaj?
    sad neam pojma jel ona konig antena jel bi bilo šta bolje sa njom da nabavim??il kakva druga

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ako je već spojena onda kod bližeg televizora stavi razdjelnik i povuci kabel, onako improvizirano kroz vrata. Ovisno o jačini signala možda ćeš dobiti dobru sliku na sva tri televizora, a možda i nećeš. To je napamet nemoguće znati i treba isprobati. Antenski kabel možeš granati više puta, pod uvjetom da ti je sugnal dovoljno jak, ali uvijek moraš poštivati pravila granjanja, odnosno uvijek moraš staviti razdjelnik.
    Još nešto, pripazi da ti spojevi budu dobri i dobro učvršćeni. Nevjerojatno je koliko puta sve pada u vodu jer se gubi signal na lošem spoju.
    U svakom slučaju, investicija u kabel i razdjelnik nije velika, a nema garancije da će ti i druga sobna antena raditi kako treba.
    Ako ne uspiješ sa postojećom antenom, razmisli o postavljanju još jedne vanjske antene. Logika je vrlo jednostavna, ako jedna antena radi sa dva televizora, onda druga antena na istom mjestu mora raditi sa jednim televizorom.
    Ne znam sada da li ta postojeća antena ima ugrađeno pojačalo, ali ako nema, onda postoji i opcija ugradnje pojačala i dijeljenja signala na tri televizora. Istini za volju kvalitetno pojačalo košta više nego još jedna antena, ali ponekad je nemoguće provući još jedan kabel pa je dodavanje pojačala jedina opcija.
    Ako niti jedna od opcija s vanjskom antenom ne dolazi u obzir, prije nego kupiš sobnu antenu, nastoj od nekog posudit za probu.
    Isto tako, ako je trgovac razuman, onda mu možeš predložiti da mu antenu platiš, a da on ne izda račun. Dogovoriš se za neki razuman rok (dan, dva) u kojem možeš isprobat antenu. Ako ju vratiš u tom roku, on tebi vrati novce, ako te nema on otkuca račun, a ti kad stigneš navratiš po njega (zbog garancije).
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Svježe registriran Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Mar 2011
    Mobitel
    SonyEricsson K810i
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    3.291
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.291, Nivo: 13
    Bodovi: 3.291, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TEMA: DVB-T 2011.03.17.18:30 nadopunjujem text Sljaka koji se jako dobro nadovezal na odličan crtež Smuchaca.Imam slućaj koji je povezan s temom, pa može nekome biti od pomoći.TV mi je CRT pa imam Digitalni prijemnik Metronic zapbox HD-Z2 MPEG-2 i MPEG-4, a kako sam blizu Slovenije mogu gledati i njihove programe.Problem mi je bil s otporom kontaktnog spoja ulaznog muškog konektora antenskog kabla i ženskog na HD-Z2.Dok to nisam skužil pomagal sam si s pomoćnom antenom da pojačam signal koji mi je bil preslabi.Aktivna antena s pojačalom i priključkom na struju u koju se može po potrebi dovesti signal s vanjske antene pojačati i takav spojiti kabelom u TV.Moj slućaj je bil da sam na antenski razdjelnik dovel dvije antene, a od njega odvel na TV jedan kabel.Ovakav spoj nije po zakonitosti prijema, ali meni je u potpunosti zadovoljil."TV- si je odabral" s koje antene mu dolazi signal za određenu TV postaju i imal sa 78% jakosti signala koje HD-Z2 ispisuje na ekranu.Istraživanjem sam došel do slabog kontakta na opisanom spoju.Šiljastim kliještima sam stisnul cjevčicu konektora na prijemniku (tak da je od okrugle cijevi nastala elipsasta) u koji ulazi muški pin konektora antenskog kabla i tako dobil čvrsti spoj i sad imam 78% jakosti signala bez dopunske antene.Dakle prvo treba provjeriti čvrstoču spoja konektora da ne bude prijelaznog otpora.Jučer sam u Tehnomaxu Škorpikova ZG videl sobnu antenu sa 45dB pojačanja kaj je ak je istina jako respektabilno.Uz takvu antenu vjerojatno netreba druga.No sve treba isprobati.
    "Živim danas u znanstvenoj fantastici moje prošlosti." Lavek[IMG]

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Samo jedna napomena. Pojačanje od 45 dB ne govori baš ništa. Naime decibeli pokazuju odnos dviju veličina pa ako ne znamo polaznu veličinu onda praktički ne znamo ništa. tek kad znamo u odnosu na koju antenu ili drugi izvor signala ima ta antena pojačanje od 45 dB možemo znati što od nje očekivati. Zahvaljujući neznanju proizvođači vješto prikrivaju točne podatke i iznose samo praznu brojku.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. pomoć u vezi sa miracle mp 403
    By raziel in forum Multimedia playeri (prijenosni)
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-08-2010, 09:51
  2. 6630 pomoc oko izbora signala
    By To0o0ony in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 07-06-2006, 17:20
  3. Pomoć u vezi PSX2
    By Mobyfan-ica in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 14-12-2005, 21:41
  4. trebam pomoc u vezi M55
    By i_need_help in forum Siemens X5x