Niti jedan mobitel se ne moze usporediti sa playerima sa usabilityjem, dok su tek neki blizu po kapacitetu i kvaliteti zvuka.
Imam, dakle, CZV: M (mozda sam trebao u tom threadu pitati, ali dobro...) i zanima me je li netko imao priliku usporediti kako zvuce ova dva "playera" jedan nasuprot drugog (kvaliteta reprodukcije basova, glasnoca itd.) i kakvi su dojmovi o N91 u tom smislu?
Recenzije su mahom pozitivne, ali nije to-to dok ne cujem nesto "iz prve ruke".
Ne zelim se rijesiti Creativea, ali, kad vec uzimam novi mobitel, dobro bi mi dosla odgovarajuca zamjena za Creative da ne hodam kao neki gadget-freak po gradu...![]()
Niti jedan mobitel se ne moze usporediti sa playerima sa usabilityjem, dok su tek neki blizu po kapacitetu i kvaliteti zvuka.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Po ovome sto sam citao o N91, svidja mi se upravo taj dio - "usability", ali nisam siguran za kvalitetu zvuka - zato i pitam (iako svi navode da je mjerljiva s Ipod-ovom - sto mi, opet, ne znaci mnogo posto mi taj uredjaj sam po sebi ne znaci mnogo).
Navest cu samo 3 stvari koje dobro funkcioniraju na ovoj Nokii (za druge ne znam):
- pretrazivanje library-a poput imenika, npr. ukucas "I-R-O" i vec si na Iron Maiden, tako da ondaj thumbpad, kako se to vec zove na Creativeu, ne nedostaje narocito.
- mogucnost editiranja ID3 tagova na mobitelu (ovo mi jako nedostaje na Creativeu jer dobijem osip kad imam 3 albuma od U2 i jedan od "U-2", npr.)
- u standardnoj opremi dolazi "daljinski", tj. adapter u koji se utaknu slusalice, nakon cega vise nije potrebno vaditi uredjaj iz dzepa da bi se prebacilo na iducu pjesmu ili nesto slicno.
Osim toga, N91 je po svemu zamisljen prvenstveno kao mp3 player, a tek potom mobitel i cini mi se da to dobro funkcionira, samo trebam neciju potvrdu.![]()
Po tom pitanju mi je SE-ova Walkman serija puno bolja, bar koliko sam imao iskustva. Imas nekakvu posebnu priliku za N91 ili trazis dobar mp3 mobitel?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ovo drugo, a citao sam da je upravo N91 na tom polju kralj (ukljucujuci cjelokupnu Walkman seriju koja mi se ionako ne svidja - pretihi su i uglavnom "dumb" uredjaji, ako izuzmemo W950i koji, opet, ima nekih svojih nedostataka). I ovaj Wi-Fi mu ide u prilog, iako je pitanje koliko je upotrebljiv s obzirom na rezoluciju ekrana. Uglavnom, ako iskrsne stvarno povoljna prilika za N91 8GB, uzet cu ga, do tad se odlucujem...
Znam da sam pročitao neke loše tekstove o Nokiji N91, vezano za njen hdd, al da me ubiejš neznam gdje.. Ako ti štogod pomogne, evo ti par linkova sa cafea (ako već nisi vidio):
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=28194
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34540
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23295
Ugl, osobno bi se raspitao i informirao na netu što se tiće ovog modela. A i sama činjenica da je mob i dan danas nekako rijedak mi ne izgleda zlatnoIako mi se sviđa mob, a i to što nudi..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Auuuuu... ne znam zasto mi uopce nije palo na pamet da pretrazim podforume, obicno to prvo napravim...![]()
Hvala, pomogli su mi linkovi, ali me malo obeshrabrilo napisano. Procitao sam vecinu recenzija N91, uglavnom svi spominju da je hard disk dobro zasticen, da je (relativno) otporan na padove i slicno. Sad, zasto bi crkao, nemam pojma, ali vjerujem da isto mogu ocekivati i od bilo kojeg mp3 playera s hard diskom, s nesto vecom ili manjom vjerojatnoscu.
Sto se softverskih problema tice, vjerujem da je vecina ispravljena u N91 8GB (koji i namjeravam uzeti, ako budem uopce).
Rijedak je valjda prvenstveno zbog pretjerane cijene, a velicina, masa i ekran sigurno ne idu u prilog. Uz to i Walkman brand je, da kazem, "isfuraniji".
Losija rezolucija ekrana, slabiji zvucnici, sitne tipke itd. mi ne predstavljaju velike nedostatke, jedino se bojim da zvuk nije onakav kakvog ocekujem.
nokia N73 ME? nokia 5700?
obje su symbian i muzicki orijentirane, dobijes in-ear sluske koje su dosta kvalitetne (malo slabije od EX-51 koje imam).
Mislim da se po kvaliteti ne mogu porediti s reprodukcijom na N91 (kazem za N73, za ovaj drugi ne znam). Zasto je to tako - pretpostavljam zbog hardverskih razlika u korist N91 u odnosu na sve ostale Symbian Nokie. Slusalica ionako imam nekoliko, tako da te koje dodju s njim ni ne namjeravam upotrebljavati, samo adapter.
A ti prije nego pocnes vrijedjati, nauci da drugi mogu misliti stogod zele, a ti se s tim mozes slagati ili ne, ali ne i vrijedjati.
Odnosno, mozes probati kontrirati, ali onda to ucini kako treba, argumentirano.
Umjesto meni, obrati se recenzentima N91 koji su rekli da je zvuk bolji nego na tvom dragom N73, ja sam tu samo novinar, tj. prenosim tudje rijeci.![]()
samo da ja napisem par stvari o N91 (nisam ga imao, ali ga ima jedan poznanik pa sam se malo igrao s njim i cuo njegova misljena).
Mobitel je velik, tezak je, ima bezveze ekran (zaboravi wlan u startu), skripi dok ga se otvara, nije bas brz software, tj. na razini danasnjih symbiana, ima taj microhard upitne kvalitete i dugovjecnosti.
i jos jedna stvar, mobitel je izasao 2005 godine. tad su i pisane recenzije, a od tad je izaslo jos par muzicki orijentiranih mobitela. tako da bih ja sve te recenzije uzeo s VELIKOM zadrskom, jer smatram da N73 ME i 5700 nemaju nista losiji zvuk (nisam cuo tako da ne mogu tvrditi, ali mislim da je tako).
i jos jedna stvar. moje osobno misljenje je da mobitel nikad nece biti dobar mp3 player i uvijek cu imati i mp3 player i mobitel. meni je trebalo dosta da to shvatim, ali sam dosao na svoje i tako mi pase.
aj nadi mi te recezente da vidim..dajem svoju glavu da nema bolji zvuk preko zvucnika od n73 isto tako da nema nista bolji zvuk u slusalicama od n73ME a ni od W serije SE...imao sam ja pored sebe i n95 8gb i n91 i n73 tak da znam o cem pricam za razliku od nekih koji sve citaju na netu pa se prave da nes znaju..ovo sto govorim je iz prve ruke a ti misli sta oces...
frend je imo n91 , glasan je ko SE w300 , sa malo igranja po eqvilizeru .... w300 ima -cisci- zvuk ...
Zahvaljujem na komentarima, ali svakako cu morati bar na minutu poslusati kako zvuci taj N91 (vs. neki drugi) prije nego se konacno odlucim (a to traje i traje...).
Sto se tice mobitela & dobrog mp3 playera u jednome - to bi trebao biti ovaj iPhone, kazem "trebao" jer se meni ne svidja ni kao jedno ni kao drugo.![]()
Mozda je do slusalica, vjerujem da su ove Sony-eve "bube" znatno bolje.
Ja sam prije Creativea (Zen Vision:M) imao 2 irivera (T10 i Clix) i, unatoc svemu, oba irivera, iako znatno jeftinija, imala su mi upravo takav, "cisci", topliji, prirodniji zvuk u odnosu na CZV:M ciji mi se basovi uopce ne svidjaju i zvuk mi djeluje malo "umjetno" (iako, sve skupa, zadovoljavajuce).
Ali, bili su pretihi za moj ukus pa sam uzeo Creative.
Morat cu negdje cuti N91 prije svakako.
Bookmarks