Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Svježe registriran Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    SE K750
    Operater
    T-Mobil
    Bodovi
    8.125
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.125, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Panasonic DMC-FZ7EG kupnja/savjeti

Pošto sam odlučio kupiti novog digitalca, cca 2500 kuna, malo sam čitao postove i taman kad sam se odlučio za Panasonic DMC-FZ7EG-S naiđem na zanimljivu klasifikaciju (link
    http://www.telfon.net/dig/foto_nabava.php) gdje opisuju ultrazoom kao ''Pseudo-SLR igračka'' te citiram
    ''Namjena: igračka za naivce, isto kao i prethodna klasa (Kompakt srednje klase s "manualnim kontrolama"). Pravi iste slike kao i napredni kompakt, samo je nepotrebno veći, a zato što su komercijalisti u par firmi zaključili da postoji dovoljan postotak naivaca koji hoće "ozbiljni" aparat, pa su im napravili igračku koja izgledom podsjeća na stvari iz više klase.
    Konkretni modeli: Minolta Z-serija (na slici Z-3), Fuji S5500,...''

Molio bih zato da mi pokušaš pomoći pri odabiru. Da li kupiti aparat iz kompakt klase ili ultrazoom. Pitanje sam uputio tebi jer sam u tvom postu našao link. I drugi mogu dati pokoji savjet.
    Pozdrav

***Naslov teme ti je editiran. Dakle, ako se zelis obratiti samo jednome forumasu za pomoc ili da potrazis njegov savjet imas Private Messages. Ako otvaras temu, ona je javna i podrazumjeva sudjelovanje svih zainteresiranih forumasa koji je mogu vidjeti, stoga nije logicno, pa cak niti pristojno u naslovu navoditi samo jednoga od nas, tko god to bio!

Bimbi***
    Zadnji uredio Bimbi : 08-03-2007 u 20:03

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Navedeni tekst, koji bi mogao sluziti kao orijentir, krajnjim amaterima i onima koji ne posjeduju ikakvo znanje o foto aparatima, pri kupnji aparata, pisan je da bude zanimljiv i da privuce paznju citatelja.

U tome duhu autor ponekada karikira cinjenice i pokusava ih triviljalizirati do krajnjih granica, kako bile bili sto shvatljivije, onima kojima su namijenjene i upucene. Posto je krajnja trivijalizacija nemoguca, jer se neke stvari ne mogu potpuno pojednostavniti, a da se zadrzi bit i kaze potpuna istina i ocjena, u takvim se slucajevima znaju formirati i teze koje ne stoje.

Tako definitivno ne stoji da npr. iste performanse posjeduju Canon A85 i Minolta Z3, kako je to u doticnome tekstu sugerirano, a pogotovo tvoj zakljucak kako po toj analogiji i Panasonic FZ7-EG i recimo Canon A85 imaju iste karakteristike.

Pored toga podjela digitalnih foto aparata po klasama i nije bas ovako jednostavna kako je to u tome tekstu navedena. Trzisni uvjeti sve vise i vise smanjuju razlike medju modelima, omogucavajuci i onima poslovicno nesto slabijima da se u novim generacijama opreme sa dodacima koji su bili privilegija skuplje klase.

Danas imamo (najcesce podrazumjevana podjela):

1. ultra compact digitalce (gdje kao neku podskupinu mozemo spomeuti "pomodne" digitalce)
    2. entry level compact digitalce
    3. sofisticiranije compact digitalce
    4. kompakt prosumer digitalce (koji su kategorija u izumiranju)
    5. ultra zoom digitalce
    6. prosumer SLR like digitalce
    7. entry level DSLR
    8. semi PRO SLR
    9. PRO SLR
    10. srednje formatni PRO SLR sustavi

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisam čitao navedeni tekst, ali prema onome što znam o Panasonicima i prema slikama koje osobe iz cijelog svijeta daju kao primjere slikane baš tim aparatom, ne vidim zašto je aparat "tako ocrnjen"
    Camera Obscura - the best camera ever :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Nisam čitao navedeni tekst, ali prema onome što znam o Panasonicima i prema slikama koje osobe iz cijelog svijeta daju kao primjere slikane baš tim aparatom, ne vidim zašto je aparat "tako ocrnjen"
    Upravo to!

Stoga Smokvo, ako ti je navedeni digitalac zapeo za oko kupuj. Za 2500 kn to je odlican aparat i odlicna kupnja. Ako jos uvijek dvojis i u obzir uzimas jos poneki model, slobodno pitaj rado cemo pomoci prije kupnje...nemoj se zaletiti u tome slucaju...

...kako god tekst koji si citirao zanemari, i nemoj da ti on pomuti planove o kupnji, jer u segmentu o kojemu ovdje raspravljamo, tekst nije realan, cak niti tocan.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    link na forum panasonica

Potraži na navedenom forumu slike navedenog aparata pa ćeš shvatiti o čemu pričam.

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    SE K750
    Operater
    T-Mobil
    Bodovi
    8.125
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zahvaljujem na odgovorima. Definitivno sam odlučio za Panasonic DMC-FZ7EG, ali me zanima još samo jedna stvar. U HG Spotu imaju dva modela, Panasonic DMC-FZ7EG-S i DMC-FZ7EG-K, s time da je ovaj drugi skupji 100 KN. Gledajući karakteristike nisam vidio razlike, osim u boji. Ako neko zna neku drugu razliku, volio bih znati. Boja mi ne igra ulogu, ali ako su tehničke karakteristike u pitanju ne želim cjepidlačiti za 100 KN.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -s je silver
    -k je crni
    druge razlike nema

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. SE k700 , Panasonic VS3 , SE s700i ili Samsung D500 ?
    By dubrava in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 16-11-2005, 15:20

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove